I-See 論壇 » 琴譜+樂器區 » 識玩樂器既入黎啦~

2006-2-19 08:13 PM nissin
識玩樂器既入黎啦~

你地識玩咩樂器架?
學左幾耐?
點解會學o既?

2006-2-19 08:37 PM 冰雪天使Sonia
我識小提琴..........
學左3年...
點解會學牙?!..都係自己鐘意lo...""

2006-2-19 09:13 PM ka__po
彈琴~8年到啦~
2~3years old開始lo~
好玩

2006-2-20 04:52 PM siuau
我識Violin,學左差唔多5年,都係因為鍾意囉,同埋覺得識拉Violin好優雅,又好型!

2006-2-20 04:54 PM 米田共
我彈琴嫁....8級.....小學二年級可始學...其實係比啊媽迫嫁....xd

我識少少小提琴....學左兩年炸= =

2006-2-20 04:56 PM S.
Violin,彈琴,柳琴,大阮,中阮,小阮,小鑼,大單鼓~
柳琴,大阮,中阮,小阮----learn左 1 year~
Violin----learn左 6 year~
琴----learn左 7year~

[[i] 本帖最後由 小公主____潁 於 2006-2-24 08:36 PM 編輯 [/i]]

2006-2-20 08:15 PM JonEthanz
10 years piano....比人逼...
4年guitar......okay好玩
3年double bass+cello, 要拉orchestra..........=.=""

2006-2-20 11:30 PM nissin
[quote]原帖由 [i]小公主____潁[/i] 於 2006-2-20 04:56 PM 發表
Violin,彈琴,柳琴,大阮,中阮,小阮,小鑼,大單鼓~
柳琴,大阮,中阮,小阮----learn左 1 year~
Violin----learn左 6 year~
琴----learn左 7year~ [/quote]

哇...你好叻呀....
識好多野呀

[[i] 本帖最後由 小公主____潁 於 2006-2-24 08:36 PM 編輯 [/i]]

2006-2-22 07:51 PM EvA]]zzzzz
flute
by 6 month
but I know what to 吹心亂如麻
okey la~~

2006-2-23 01:01 AM nissin
我家姐學過牧童笛, cello, 鋼琴,大阮,中阮,小阮, 手風琴, 口琴...
我就...:em03:

2006-2-24 03:59 PM Yorich
我識好少野咋
有橫笛,長笛同埋彈琴

2006-3-7 08:57 PM laitinglianne
我學過彈琴(3 years)同古箏(1 year)

2006-3-9 04:43 PM 翹••
PIANO...學左差唔多7,8年到啦....
FLUTE就5年到啦...^^

2006-4-11 07:59 PM oscar20051992
hi!我識彈鋼琴,自己鐘意,我覺得男仔彈琴好好睇,好浪漫,好得女仔鐘意,所以我咪學lo

2006-4-12 09:06 PM 牙言
學左彈琴N FLUTE,,
彈琴就8年左右LA,,FLUTE就3年
學琴係因為覺得OK型LOR,,FLUTE就因為想入BAND,,同人夾下咁LOR,,*

2006-4-16 09:18 AM violadd
我學緊中提琴~
學左3年la~
因為我like中提琴的音色~

2006-4-16 11:52 AM 風鳥院花月
我學打鼓學左兩年....學結他學左半年...打鼓就因為覺得好玩...結他就因為自己鍾意...兩樣都有小小為夾band而學

2006-4-16 10:34 PM yeekitam
我識鋼琴同小提琴ge!!!!!
小提琴學咗5年
鋼琴由9歲學到16lu

2006-4-17 12:42 AM nicolesony
回覆 #1 nissin 的帖子

piano∼
從小四開始,起初無鋼琴.只有電子琴,但都不減我嘅興趣.
直到望穿秋水終於擁有一座自己嘅鋼琴...嗰種感覺我而家仲記得!
現在身為鋼琴教師,眼見現今孩子生活質素提高.要咩有咩.鋼琴已不再
是樂器,已変成一種玩具,一種工具...我唔係無病申吟,只係想家長
喺子女學習前想清楚,學琴係學習藝術情操,要真正學習藝術並無捷徑.
學琴絶不是為加入學分的工具.請尊重藝術.

2006-6-1 02:41 AM evachuen
我學小提琴, 學左兩年半, 而家六級,
我係一個成人學生, 22歲生日先開始學,
學係為興趣同埋為左願我小時候0既心願.
我真係好鐘意好鐘意小提琴,
我會學一世.

頁: [1] 2
查看完整版本: 識玩樂器既入黎啦~