I-See 論壇 » 琴譜+樂器區 » 有可能在一年內考到5級鋼琴嗎????

2006-2-27 07:44 PM sally2796
有可能在一年內考到5級鋼琴嗎????

有可能在一年內考到5級鋼琴嗎
+++++++++++++++++++++++++++++++
如果可以  每日要練多久?????
================================

2006-2-28 09:32 AM shienie
Yea, if you have the potential
5級並不難﹐沒天份﹐通過努力也一定可以在一年內考到

2006-3-9 11:22 PM amylam1003
點樣做到?我都好想知,因我係剛剛先學琴的

2006-3-10 06:01 PM emyyim
我都覺得可以, 但須要耐性及信心, 我也打算考

2006-3-10 06:16 PM jo+anne
可以就一定可以~
你要係咁練考試歌lor~
但係你可以話考左5級,但係事實上係冇5級既程度......
不過如果你真係有心學既話,就唔應該咁樣做~

2006-3-10 06:45 PM olili
If you practice piano everyday, I think you can do it.

2006-3-10 07:20 PM 芷芸
我雖然冇學過琴..
但我又希望識得彈琴..!~
考到5級鋼琴也不是沒有可能
只要平日多練習..時間多少不在乎..
只在乎你有冇練習...
練習一些難度高的琴譜去練習...
更要對彈琴有信心...!~
盡自己的努力..!~
你要俾心機啊..~

2006-3-10 10:36 PM kk123321
其實.....如果你咁樣...
就算真係俾你pass到,,
都只係虛有其名....
~~~
無錯,,你可以用一年時間去練5級考試既野!
~你係咁練既話,大多數都會pass到

但係,,你會彈少好多1,2,3,4,(5)級,,d歌
所以咁只係有5級之名而冇5級之實......

咁我又想問你,,
你點解要咁急學一年就要考5級?
為名?定係想快d考完8級出黎教琴?

我講得直左d,,,希望你唔好介意...

2006-3-13 08:23 PM hangg
可以,,努力就得了...
加油~~
3 hrs ...

2006-3-14 09:33 PM aR_YAn`-]
一定冇可能囉..
ms講的..同埋要考試..
只係得幾個月係考試月..
冇可能囉..

2006-3-21 10:09 AM jessie_2006
唔好對自己咁高要求~~有d1-3級既歌都好好廳~~~
愈講愈興奮~~~><

2006-3-21 03:39 PM jenpoon
以一個教琴的老師來說告訴你是可以.
但老實說, 這樣你會好辛苦如你想考上去.因手指的靈活度, 看譜的速度, 對一些歌曲的感覺, 都未到那standard.

2006-3-21 05:41 PM ◢好人一個◣
得,但係你之後要追返灑1-4級個d野lo,too hard 

2006-3-27 07:19 PM ~vivian~
除非你隔幾个月考一次試
.我支持你     有志者 事竟成

2006-4-3 08:46 PM yukpui
考五級前仲要考埋樂理,至少要讀三至四個月

2006-4-15 06:47 PM ada~
都ok ga~!!!
只要你努力d,日日都練琴就ok ga~!!!
我都係係一年內由3級內考到5級.....
我係日日練1個鐘

2006-4-16 10:38 PM yeekitam
一年內考5級唔係冇可能ge!!!!!!
不過起辛苦lo~~~~~
考5級ヌ要考埋樂理WO<.......>

2006-4-17 12:15 PM S!U-SUN
約6小時la..
一個正常嫁琴師都要練咁耐嫁..

2006-4-19 09:32 PM alanchan26
一定得ga!我學小提琴學左1年都考到ar
加油la~1日6個鐘倒=m=

2006-4-20 06:19 PM kishiling
其實你冇咁ge必要要係短時間內考到5級ga~~!
你要考到冇話會唔pass,但係你ge基礎會好差...
你之後就會好難學上去ga喇~~~~~!
冇謂哂心機呀~你話係唔係?

頁: [1] 2