I-See 論壇 » 髮型設計區 » [轉]好煩惱牙...點解個頭好牙!? 點紮好呢!? ]]*唔洗怕..黎依度幫到你

2006-7-1 06:00 PM 口牙•果
[轉]好煩惱牙...點解個頭好牙!? 點紮好呢!? ]]*唔洗怕..黎依度幫到你

[box=#FF9999][color=Red][size=4]要真心回覆牙><"唔可以打"cccc..." 等膚淺字眼!!! 否則...搞到你個頭變............heee[/size][/color][/box]

[box=#CCFFFF]*2中髮
#可以綁兩根,在耳朵下方,加上斜劉海
#在兩邊側邊编辮子,再把兩條辮子綁起來,有點像公主頭
#綁一半,故意綁斜的,在編辮子,或包包
#頭髮放下,夾個夾子[/box]

[box=#CCFFCC]*3短髮
#考慮用劉海,取中間[旁邊2側也ok]綁起來[一半]
#都不綁,自然放下,或夾夾子[/box]

[box=#CCFFFF]*4可愛的
#綁兩根,一上一下,加上捲髮
可愛度****[/box]

[box=#CCFFCC]第2個可能比較難喔
#先全部梳到旁邊去,綁起來,
留1/3頭髮,其餘綁辮子,繞住留下的頭髮,就是綁包頭囉,固定,加上可愛髮飾,留下來的鬚鬚[不包括那1/3頭髮]夾起來
可愛度*****
這也有點難[/box]

[box=#CCFFFF]#把頭髮分為上下2部分,上面頭髮分為5∼7小段[依情況而定]
扭一扭,固定,剩餘頭髮隨你用囉
可愛度****[/box]

[box=#CCFFCC]#把頭髮分為上下2部分[不分也行]從右側或左側綁辮子,
要往另一邊綁過去喔!固定,綁完辮子後,會有剩餘頭髮,刮澎,[或用捲]
可愛度*****[/box]

[box=#CCFFFF]1)不長不短使用
抓中間一撮,綁固定,旁邊也一樣,全部都用到中間,用髮蠟或...
都可以,刮澎,要修飾臉型可把綁起來的頭髮用澎,完成[/box]

[box=#CCFFCC]2)中長髮
綁一個公主頭,在連續綁2個,由上往下,剩的頭髮可以撥的前面,夾個夾子
,完成[/box]

[box=#CCFFFF]3)取中間一段,綁起來,往前繞,[很像蝴蝶結,用一根有圓圈的拉也行]再來用半頭+剛剛綁的,綁住,在重複第3句的動作如果太熱,想要用起來,可以把下面的頭髮先綁起來,[斜的也可以]綁到最後,不要拉全部,就是有一個包囉,有一些掉下來的頭髮用黑毛夾固定,+可愛髮飾,完成[/box]

2006-7-1 06:04 PM LOVEFA
有冇圖圖睇GA??
ONLY用文字有D難明*

2006-7-1 06:36 PM 四洲紫菜
講真呀...有冇圖睇呀.....睇字我真係唔係好明呀

2006-7-1 11:47 PM S!U蔥
我都係唔係好明....

好想試下,,但係我唔明>,<

一係你整d圖出黎呀

2006-7-2 02:33 AM 蝶蝶蝶;3
有圖會好D``=]

2006-7-2 04:49 PM popguide
姐係點呀--
唔明呀

2006-7-2 05:54 PM `M!z-米
如果有圖片會好d囖*∼
刀sUp下妳,,

2006-7-3 09:59 AM S!USUET
唔多明...
有冇圖咁牙...

2006-7-4 05:49 PM *aR糖*
睇落去唔係好明...
不過都幾好呀...
thx~~

2006-7-4 07:20 PM goris
係呀..
我都有d唔係好明點紮...
有圖我諗會易明好多..

2006-7-5 04:10 PM °○╭lam°+
有D吾係好明甘樣,,=口=''
吾係好知公主頭點綁,,-______-
但都些``你,,=]

2006-7-15 11:14 AM 慧倪
好想看图哦!真的头大了啦。。。pls~

2006-7-17 05:07 PM kAYa}=D
禾既理解程度差左D..唔係幾明

2006-12-14 07:31 PM 三文魚_雯雯
係lo...有冇圖...有d難明??

2006-12-15 05:16 PM 玲子*
有冇圖睇呀...有圖睇會好好多

2006-12-15 11:21 PM kaylai
睇上去好似唔錯啊!
可惜冇圖唔識啊!

2006-12-23 04:10 PM 朦查查
好像幾好錦波∼
不過我唔係好明點紮

2007-1-11 09:19 PM vickykate
唔明呀..
有無圖呀

2007-1-12 11:24 AM 小BO///]]