I-See 論壇 » 冷知識專區 » 為什麼會出現爆粗?爆粗有冇得醫?

2007-8-19 09:30 PM 小楠`
為什麼會出現爆粗?爆粗有冇得醫?

[color=#ff0012]為 什 麼 會 出 現 爆 粗 ?[/color]
當人好嬲既時候,都會講粗口。可能係習慣左。
情緒出現問題.覺得煩.無發洩路途.
就系爆粗啦.哈.有d就系慣左既.
出口成粗.有d朋友影响.
有些人因為嬲而爆粗,有些人因為不服氣而爆粗,最後,有些人因為沒有父母的教導/沒禮貌而爆粗。
當人好嬲ge時候會爆粗
或者其實佢唔係嬲,不過o係耳濡目染之下習慣左講,佢地呢d係當助語詞咁用
當然,爆粗係唔多好ge,有d人會覺得咁係好冇禮貌嫁!
情緒過於激動,行為失控,而又可以最快的時間,發洩自巳內心的不快。  

[color=#ff0012]失 控 爆 粗 有 得 醫 ![/color]
**** Hidden Message *****

2007-8-19 09:32 PM 小嵐=]
@@!點 E 法XD
-V- 嬲 有時真系會忍吾住口.

2007-8-19 09:36 PM kaiY!N
呢個主題引左我入泥`-V-"

2007-8-19 09:36 PM
點醫呀?要睇下先xd

2007-8-19 09:41 PM KYWAI
= =我實改唔到

2007-8-19 09:43 PM
A_A我要睇 `今日爆左好多次粗 -_-V

2007-8-19 09:44 PM 熊打令:D
我成日都爆粗的..
唔明咩叫tic的說- -''

[[i] 本帖最後由 koalabear0411 於 2007-8-19 09:46 PM 編輯 [/i]]

2007-8-19 09:47 PM ★iamNicole
[color=Black][font=Times New Roman]唉 ....
戒 粗 難 過 登 天 =3=''
  有 得 醫 都 醫 唔 好 ahh 分 分 鐘 ,,,
    已 經 出 口 成 文 啦 我 將 D 粗 口 ''[/font][/color]

2007-8-19 09:49 PM 雨〞童話
我D同學真係成日講
搞到我都學左唔少粗口- -||

2007-8-19 09:50 PM 乂晴兒乂
點醫法...
不過我好少會講~
睇吓點樣幫吓人改都好

2007-8-19 09:52 PM maniii.
以前就真係好似口頭禪咁講-_-
依家真係嬲既時候先講.
但如果比人激到好嬲好嬲但又要死忍住
跟住係度亂發人地脾氣就唔好啦ORZ

2007-8-19 09:53 PM koey121
爆 粗 都 有 得 醫 ?
真 係 唔 知 , 睇 下 先 !
thx~~

2007-8-19 10:29 PM LaM=]
[u][color=Red]點改 ?! -V-
我日日刀爆GA WOR.
爆左刀吾知幾多次啦.[/color][/u]

2007-8-19 10:47 PM elvisy|o8
粗口都改到 !?
點醫 ar ?

2007-8-20 12:12 AM 嘿嘿嘿嘿.
點解有得醫?!
咁要點醫

2007-8-20 12:17 AM yy1232
下    唔係掛
爆粗有得醫??!  -口-

2007-8-20 12:19 AM 杯子
終於都有方法醫我d fd子啦
好感動...T^T

2007-8-20 12:20 AM 天使之吻:)
下下下;;
爆粗有得醫?!
等我都醫下先xD''

2007-8-20 12:21 AM NGA
介粗勁難`
之前`同個fd賭`暴1句粗10蚊`
點知我都勁暴`-_-"

2007-8-20 12:26 AM 傻婆蔚-____v`
日日都爆ga喇.

平常野.

頁: [1] 2 3 4 5 6 7