I-See 論壇 » 琴譜+樂器區 » 我想學鋼琴

2007-11-7 06:19 PM hamster0606
我想學鋼琴

我想學鋼琴。但不知那兒學比較好。學鋼琴要多少錢呢?有詳鋼琴試係香港認可的?如果要考鋼琴試要多少錢?我只想學到三級。我家沒有鋼琴有詳方法練呢?

2007-11-7 06:24 PM S.
我喺巴黎琴行學`
$800幾到1個月
其實幾錢系睇你學緊幾都級`
'黃'家同另一家吾知咩香港都系認可`
其實喺你學琴果到報名就得`
如果你屋企冇琴`
你可以去D琴行到練`
不過就要比錢

2007-11-7 06:38 PM 傻婆珺
我考到7級`
屋企都無琴*v*
去琴行羅; )
不過要自律d xd
如果唔係好易fail`
加油丫.
有咩想問..可以pm我; )

2007-11-8 05:32 PM hamster0606
我十幾歲人才學會太遲嗎?

2007-11-8 08:09 PM S.
[quote]原帖由 [i]hamster0606[/i] 於 2007-11-7 09:32 PM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結
我十幾歲人才學會太遲嗎? [/quote]
吾會`
學琴邊有話分歲數架`
我學琴果陣見到D牙媽都有學啦`
有心學就得架啦`

2007-11-8 08:14 PM laisze
我都想學鋼琴~
我好細個就想學~
我依加學緊單簧管~我有學過吹喇叭>_<

2007-11-11 08:32 PM ∼KaI~妹♂
我home 有琴不個冇學想去學
我妹學琴學費450一級

2007-11-13 06:14 PM hamster0606
我沒有信心學。因怕會失敗。但我也想多謝大家回應。不如做個朋友好嗎?

2007-11-17 01:04 AM skylar
回復 #1 hamster0606 的帖子

你好呀..我係教琴的..考獲英國倫敦聖三一演奏文憑 (ATCL),
有4年教琴經驗,(特別是初學及幼兒更有經驗). 現在係琴行授教...
如果你真係想學.我諗我可以幫到你呢..
其實學琴幾多歲學唔係問題..有冇心學就冇問題
我都有個19歲ge學生係初學的..佢都學得好快呀..
初學的話400-420 30min 視乎幾遠因要上門
沒琴可以去琴行練,或者好似我學生咁租個琴返屋企慢慢練,都唔會太貴
如果有咩想問歡迎 send email 俾我呀.
[email]yamapi_skylar@yahoo.com.hk[/email]

2008-2-6 07:17 PM c0371676
加油呀!!!我打算讀完中7先再學番琴
咁講法,我年齡仲大過你
但我唔會放棄的
因為我知道如果依家再唔學,,
將來就會反悔
所以你要加油喔!

2009-6-23 11:13 AM pianolover
回復 #7 ∼KaI~妹♂ 的帖子

hello ,
   本身我是跟緊個私人鋼琴阿sir上門學緊琴,本身他已有英國皇家音樂學院dip、教授成人/小朋友鋼琴已有廿八年經驗了,老師曾往英倫進修及榮獲傑出傷殘人士獎。老師為人很nice的,一般學生可上門學(mongkok近登打士街)/亦可到你家教都可以。初學者可不用買琴書,因阿sir通常會為學生預備的。而除了學古典或考試歌外,其他如詩歌、卡通、
jazz....等歌曲都可以學。
   老師可上門教授,你方便可留下你mobile嗎?阿sir可約你上堂時間/你可contact me :
9480 7349(praise恩)

or mail me : [email]purple827@ymail.com:siG256P:

hope you reply soon ^ ^

PIANO STUDENT
Praise 恩 9480 7349:sy759Km:

2011-2-22 11:45 AM xiaosan96
路過看看的啊,給樓主頂了的啊……
請切換完整版來瀏覽圖片和連結

2011-3-15 02:53 PM yyy1958
回復 #1 hamster0606 的帖子

hi你好,我是姚大衛 piano teacher 每月學費是$450
每星期足一小時,每月4堂上課時間可以互相遷就
琴書我會供應,你不用買,我會給你琴譜 或 可借电子琴
我是一名有經驗的導師,無論成人或初學或考級也歡迎
在這裡﹐你可以選擇考試或只是興趣,由初級至演奏級均可
請ADD我的MSN:  [email]davidyao513@hotmail.com[/email]
我的資料...請切換完整版來瀏覽圖片和連結   歡迎您
互勉姚老師 上 mobile 66019607
姚大衛鋼琴老師
ADDRESS:九龍旺角登打士街85號10字8號室近嘉樂坊
TEL : 23847840  66019607

2011-8-11 01:01 PM candygone
如果你想ge話我可以教你,我依家都教緊幾個學生

頁: [1]
查看完整版本: 我想學鋼琴