I-See 論壇 » 吹水區 » 一個女學生難言的痛

2011-1-17 03:53 PM 心底陣痛
一個女學生難言的痛

我心情好差吖,點解哩D事會發生系我身上!!!
果晚,考完試,咁多同學一齊去酒吧度happy,我哋飲咗好多酒,只記得頭好暈,我條仔系旁邊同得朋友玩得好High。
好夜了,大家散場啦,後尾隱約記得,我條仔扶著我……之後的事就唔記得啦
後尾,我發現大姨媽冇黎,跟著我就懷疑……我去隔鄰藥鋪度買測孕紙,暈啦,真系中咗招啊!!!
我條仔同我講,打咗個BB,因為……我哋仲系學生黎噶!
咁多朋友,你哋教下我點做吖?我都不想會咁樣的,我唔想咁快就生仔吖。。
香港系唔比落胎噶,我又唔想去D私家診所,驚會有後遺癥。你哋有冇好介紹啊?

2011-1-17 04:47 PM 『峰』
家計會吧-.-家長同意下佢地會幫你洛的我記得就
不過啦 幾蚊個套都唔買就真係...

不過你要知.洛仔真係好傷身下
一個唔好可能生唔到第日會

如果你未夠16..你條仔就很大的麻煩了..

有人可能會話大陸..大陸有D心勢真係做到熟架啦
不過同樣有人係完全唔掂 價錢我聽我同學講好似幾百蚊就得係大陸
不過博唔博.你拎條命黎博我唔會阻你既..

個人認同就係 倒不如去家計會吧

P.S. 如果真係怕再有下次..倒不如擺定個套之類係身..
      怕迷迷地又唔怕副作用.就可以試下帶定事後丸..
      不過事後丸同樣傷身..

下次小心D拉~

2011-1-18 09:56 AM 心底陣痛
唔得啊,唔可以比屋企人知道噶。。
我男友同我講,過幾日去大陸深圳度,搵間醫院落咗佢,然後做個全面噶檢查。。
如果有朋友可以介紹醫院噶話,唔該晒

2011-1-18 11:17 AM Anneisok
哩位小妹妹的遭遇我好同情,因為我之前都經歷過,就系兩個月前的事。我建議你去深圳做啦。深圳果哋醫院都可以墮胎,有D好滴,有D系比較差噶。所以你要揀定間比較好滴噶。。唔好貪便啊

2011-1-19 09:33 PM 『峰』
我有女同學洛過~
大陸收費好似800定400 無咩記憶了
不過大陸搵醫生真係小心一d好小小0.0
如果唔係真係..
小心d啦
洛b好傷身
一個唔小心可能生唔到

2011-1-20 02:48 PM Anneisok
嗯,深圳果間叫做深圳和美婦兒醫院,系南頭度。有唔少外國人出入,服務同埋技術都唔錯。

佢地噶網址我哩度有,請切換完整版來瀏覽圖片和連結。你可以網上諮詢下佢地。

唔好虧待自己。

女人落胎這滴事,可大可細。

2011-1-20 03:42 PM Kuuga-K
又一個落Disco出事既......
下次搵定個熟既鎊住啦~:sXj48DF:

2011-1-21 10:48 AM 摯愛至愛
小妹妹,哩D事可能難以避免,不過吸取教訓咯。

如果你唔想去家計會,大陸深圳D醫院其實有幾間系比較OK噶。

有D公立醫院系比較好,不過服務唔得。可能會對你留有D後遺癥都難講。

有幾間私立醫院仲OK、樓上姐姐講嘎果間和美醫院,我有同事去過,仲OK。

好多外國人都會去果度,聽講技術過硬。

2011-1-21 09:59 PM Chelsea_N.
la~我就乜春經驗都冇∼(純情的小朋友∼我好無知架∼)
都係話俾你parents知啦,起碼佢地有經驗啊嘛==''俾佢地做決定啦。。。瞞得一時瞞唔到成世,係咪先?
不過玩到咁夜先翻屋企真係唔啱既∼下次真係要小心d 啦! 聽話啦....唔好飲酒啦,,對身體唔好架∼!!

頁: [1]
查看完整版本: 一個女學生難言的痛