I-See 論壇 » 吹水區 » 大女學琴, 苦惱中...

2012-11-28 11:00 AM wifibear
大女學琴, 苦惱中...

[size=4]我大女而加5歲, 係咁話要去學琴, 但黎緊升小一
究竟比唔比佢去?
如果係學GE, 去邊間琴行學好?[/size]

2012-11-28 03:16 PM 廚房子
升小一應該要去學樂器嫁喇
學校都會要求一人一樂器:sXj48DF:

2012-11-28 03:21 PM 廚房子
你去爬下文la
之前有個家長想幫個bb女搵playgroup
你睇下佢會係想去playgrop定係真係去學琴la:suA28YH:

2012-11-28 03:47 PM wifibear
係佢自己話想去學琴呀, 都5歲了, 要學就真係學琴, 細女playgroup 就ok

2012-11-28 03:50 PM 廚房子
係喎, 原來你係同一個人黎:sR150hV: :sR150hV: , 學琴就好易la, 四圍都有, 唔難搵

2012-11-28 04:17 PM wifibear
想搵d 有保證ge..  有冇介意??

2012-11-28 07:03 PM 廚房子
去通利搵下la, 四圍都係, 好過你周圍搵上門教琴!:se174SQ:

2012-11-28 07:04 PM wifibear
如果真係學琴既話, 係味一定要買返個琴放係屋企?

2012-12-8 04:24 PM DorDorv3v
[quote]原帖由 [i]wifibear[/i] 於 2012-11-28 07:04 PM 發表 請切換完整版來瀏覽圖片和連結
如果真係學琴既話, 係味一定要買返個琴放係屋企? [/quote]

可以吾洗咁快買既.
初級 - 一級都可以吾洗買住.
因為佢仲細,可以睇下佢係咪真係中意先啦.
免得佢哂錢麻(:
我認為可以去到二級中段先買.
因為三級就必定係要買既.
咁你睇下佢學到二級仲會吾會三分鐘熱度
同埋佢自己中吾中意玩個樣野先啦.
如果真係學得幾好,佢又開心.
咁咪買囉.
你講到話邊到有保證,
我就覺得通x同柏x
但其實一般既琴行都吾會太差[太差都可以轉既=,="]
但你話上面有保證個D,你有心理準備係貴.
小朋友學樂器都吾係壞事姐(:

本人已彈琴10年:)

頁: [1]
查看完整版本: 大女學琴, 苦惱中...