I-See 論壇 » 琴譜+樂器區 » 點解咁多人學琴??

2006-2-6 11:10 PM 洗頭水
點解咁多人學琴??

唔知點解呢,我覺得好多人學琴,其他樂器就少D,點解呢??

我13歲LA,都未學琴...我好想學呀,但係我E家學緊小提琴,唔想學學下唔學,但屋企又冇咁多$比我又學琴又學小提琴,但係我又好想學琴,E家我叫D同學教我,識識地..

2006-2-6 11:13 PM yszoe
BECOZ Playing Piano will be useful future law l think,so l also hv playing ga!

2006-2-7 06:04 PM S.
你學小提琴will好過piano lor,,,I think~~
piano太多人學~~
but我2樣都有學~

2006-3-9 03:28 PM yi-彤`=)
下,,
我唔中2彈琴嫁,,
好討厭,,

2006-3-20 11:32 PM jessie_2006
我學鋼琴~~我覺得真係有興趣~~~不仿試下~~有d譜好好廳
我同學佢係彈流行曲~~好好廳~~我老師話拉小提琴既壞處係怕按錯弦線~鋼琴你走左去另一個音~~人地都可能唔覺~~
如果小提琴得~我都想學~~不過我怕金錢同學業ya~~

2006-6-1 02:44 AM evachuen
我諗你先學精左小提琴先, 因為先學精左一樣樂器之後, 其他果d 會好容易pick up 到,
所以我建議你唔好三心兩意, 學好先.

我好鐘意小提琴, 而家學左兩年半, 六級. 你都加油

2006-6-14 07:41 PM annavienna
because , i like to play!@

2007-5-8 04:17 PM kawaii2358
+u   me  學琴18

2007-5-16 04:21 PM 牙婷=]]
我有學

我有學,學到二級,
我唔知其他人係點想,我因為覺得好好聽

頁: [1]
查看完整版本: 點解咁多人學琴??