加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 愛-_由KiSs開始§ [ 口 語 ]
載入中 ...
ying0829
初級會員

會員編號 196267
精華 0
積分 776
帖子 133
威望 0 點
I-See幣 12672 錢
GAME幣 80 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-8-2
註冊天數 6480
狀態 離線
  只顯示 ying0829 的帖子
搭的既時候...可能因為我個樣好不安既關系..
俊同我講野...

俊:兒..其實.樂同左你一齊開心左..
我以前都未見過咁樣既佢..雖然我唔知樂點諗..
但我估..佢係愛你嫁...

我:嗯..(想喊咁)

俊:如果樂真係鐘2你..我估今次算係佢既初戀

我覺得好驚訝..我係佢既初戀??

俊:因為我冇見過佢同一個女仔咁開心..
之前雖然有好多女..但佢d表情..
對d女仔都唔係真心...

咁樂ja係好鐘2玩人個種??

俊:(摸下我個頭)放心...我相信樂對你係認真..

呢刻..我只係重覆咁諗..
樂真係真心??我可以相信嗎..
詔左冇耐..就到左
俊帶左我去一間店.....同之前搵瑤個間好似....
又係酒吧個d之類..行到去門口..

我:俊..你...(未講完)

俊:嗯..我係呢度等你..

我:下..

我覺得好驚訝..
點解俊好似明我想講咩..我唔想俊跟埋我去..
我怕樂又誤會..之後又唔聽我解釋..

俊:我明嫁..我都怕樂誤會..你入去啦..
我係度等你..

睇串左..俊知道我諗咩..係咁岩??
定係比佢睇串左我心諗緊咩..我企左係度呆曬..

俊:(推下我)好啦好啦..快d入去啦..
記住..搵到佢唔好理佢講咩..你只要叫佢聽你講
之後一五一十話比佢聽..佢就會明嫁啦..

我:但係..

俊:仲但係咩..我係度等你..30分鐘唔見你出黎..
我就會入去搵你嫁啦..放心啦..冇事既

我:嗯...(走)

俊:記住唔好比佢講野..叫佢聽你講呀..知唔知呀(大聲)

我:(點頭)走左入去

俊:你要過得開心呀..兒...(細聲)

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
[[細粒x*
高級會員
■×。不 知 不 覺 已 成 回 ..

會員編號 117403
精華 1
積分 1747
帖子 568
威望 0 點
I-See幣 13705 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-2-9
註冊天數 6654
來自 [[火 星X*-
狀態 離線
  只顯示 [[細粒x* 的帖子
好睇唷!!!!!!!

MSN:TING_122890831@HOTMAIL.COM

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
ying0829
初級會員

會員編號 196267
精華 0
積分 776
帖子 133
威望 0 點
GAME幣 80 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-8-2
註冊天數 6480
狀態 離線
當我入到去..我發現有好多人...
全部都玩到好癲好開心咁..
搵左咁耐..見到咁多人..
但我都見唔到樂..
突然..我見到個好熟悉既背影..
係佢..係..係樂呀..
樂係咁飲酒..相信佢已經飲左好多
佢旁邊仲攬住左個女仔.
唔係瑤..佢係邊個..??
我行左過去..

我:樂..(我望住佢)

佢終於注意到我...

樂:兒??(呆左)

我:樂..我..

突然佢旁邊個女仔講

X:樂呀..佢係邊個黎嫁(好嗲既聲)

樂:唔識既..(轉身想走..)

我:樂呀..我想同你講..(追上去)

但因為太多人..我比d人擋住..
到我再望樂既時候..樂既身影又唔知去左邊..

我:樂..

我開始感到不安...
樂此終唔肯聽我講...

我搵左陣..都唔見樂..
我搵左個角落坐...
突然有個人行埋黎..

k:小姐..你真係好靚..陪我飲下酒..玩下(奸笑)

呢個人飲左好多酒..

我:(退後幾步)唔好..(驚)

呢刻我好驚..有邊個會黎救我..
樂..你係邊..

k:唔駛怕wo..陪我飲下酒..(行近我)

我:先生..唔.唔好..你..你飲醉啦(退後+驚)

佢行左過黎搭住我博頭...

我:唔好..(閃開左)

k:你唔好敬酒唔飲飲罰酒...
等陣唔好話我唔識對女仔溫柔(捉住我)

我:唔..唔要呀..樂呀..(喊)

可能係因為d音樂太大...大家都顧住跳舞..
飲酒..冇人聽到我叫..有邊個會黎救我??
佢捉住我..唔知想帶我去邊..
突然...

x:放開佢..

邊個??
我同個男回頭一望..
我估唔到..
係樂呀..係樂呀..
樂黎救我..
係樂佢..T^T
係我愛既樂....

k:關你咩事..滾開..

之後樂衝埋黎打左個男一拳..2拳..
佢地打起上黎..
好多人都注視住佢地..

我係呢刻..呆曬望住樂..

我:樂..樂停啦..夠啦..唔好打呀..

個男比樂打到好傷..
樂停左手...
個男既就走左...

我:樂..嗚嗚(喊)

樂拉左我入一間房度...

我:樂...

樂:點解要黎呢度..

我:我想同你講清楚..

樂:我地仲有咩好講..一切都好清楚..

我:唔係嫁其實..

樂:定係你想黎呢度溝仔??(嬲)

我:(一直搖頭)唔係呀唔係咁..
樂..點解你要咁講..嗚嗚(喊)

樂:(轉身想走咁..)

我:嗚嗚..樂呀...(喊)

突然..佢轉身推左我埋牆...
我呆曬..

樂:唔該你唔好再喊...

我呆左望住佢..
佢打左道牆一拳..嚇左我一跳

樂:可惡呀..點解會咁..點解

我:樂..

樂:點解你要同俊一齊..點解呀..
點解你要同佢一齊呀..

我:我冇呀..我冇同佢一齊..我地只係朋友

樂:朋友??朋友會對你咁好?朋友會攬理一齊?

我:我同俊真係只係朋友黎渣..

樂:咪講笑..(想走..)

我攬住樂..

我:唔好走呀..我愛你.我愛你呀樂..(喊)

樂:(呆曬..)

我捉住佢塊面..要佢望住我..

我:個日..我收到瑤既電話..佢只係喊..我驚佢有事..
就去左xx度搵佢..我去前有打比你嫁..
但你電話唔通..後來我去到..點知有人..有人好似岩先咁叫我陪佢..
當時我好驚..好采俊救左我..事情就係咁啦

樂:咁點解佢會係你屋企訓..

我:係..係因為我見佢飲到好醉..先叫佢留係我屋企..
我地冇野嫁..

樂:咁d相又點解釋..

我:個時lunch..我搵左你好耐..都搵唔到你..
之後行行下..我差d跌落樓梯..之後俊又救左我..
我地坐左去後樓梯傾計...傾傾下我喊..俊就安慰我..
我唔知點解會比人影到相嫁..我地真係冇野嫁..
樂你信我啦..嗚嗚..好唔好呀??(喊)

樂攬住左我..

樂:唔好喊..我信你..

我:(笑+點頭)

樂終於都信我..我成個人輕鬆曬..
所有既不安都冇曬咁..
我解釋左..講清楚了..
但係..我諗起d野
我推開左樂....

樂:兒?(呆左望住我)

我:咩都解釋左了..我走啦..(笑)

走左幾步...

頂部
ying0829
初級會員

會員編號 196267
精華 0
積分 776
帖子 133
威望 0 點
GAME幣 80 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-8-2
註冊天數 6480
狀態 離線
我:咩都解釋左了..我走啦..(笑)

走左幾步...

樂:(拉住我)

我拎轉面時..樂望住我呆曬..

樂:兒??

因為我喊得比岩先仲勁...

樂:我已經信你..你仲喊咩..(溫柔)

我:樂..你其實唔愛我既係咪..你一開始玩緊我既係咪??(喊)

我希望你講唔係玩我嫁樂..

樂:我由識你開第1日係認真..直到永遠都係..

我:但係..你個時話你其實係玩我嫁...(喊)

樂:對唔住..個時因為我好嬲..所以先咁講
傷到你對唔住..

我喊得仲勁..

我:樂..你鐘2我嗎?

樂:唔係鐘2..

我:(喊..)

樂:係愛..(溫柔)

我:嗚嗚..樂..(跑左去攬住樂..)

樂:唔好喊..我唔鐘2你喊個樣..我想你開心..
我要你笑..

我:嗯嗯(笑)

樂望住我..之後咀我...
呢個吻..我覺得好幸福..
所有唔開心都冇曬..
事情終於解釋左..
呢個吻直到快10分鐘..
樂終於放開我..
我成塊面好曬..
好熱好熱..呼吸都感到困難..
為何每次KiSs都會面紅?
樂摸住我塊面..

樂:呢個嘴..呢個咁得意既表情只可以屬於我..
唔可以比第2個..知道未..

我:(望住佢..)

樂:我愛你.....

突然樂電話有MSG....

我:邊個?

樂:係俊..

我:呀..俊佢仲係出面等我呀..
我要話佢知我地好返先得..

當我諗住出去找俊時..樂捉住左我..

樂:你睇下..

"睇黎你地都和好左嫁啦??下次唔好再攪單咁既野出黎啦
我唔想個朋友又為左呢個兄弟喊呀..既然你地冇事..
我都走啦..我趕住同d兄弟去happyXD..
好啦..學校見啦.."

我見到俊既msg..笑左出黎..真係覺得好多謝俊..
唔係俊..我唔會同樂好返..
俊真係我既好重要既朋友...

我:(笑)

樂:(攬住我)你只可以對住我笑

我:咁我咪要對住其他人冇曬表情咁囉??

樂:唔係..你可以對住其他人好嬲..好激氣..

我:傻瓜..

我地變返以前咁..應該唔可以咁講
係比以前更好..
因為我地都知道彼此係愛對方..
事情又會就咁告一件落??

下集見XD..

頂部
ying0829
初級會員

會員編號 196267
精華 0
積分 776
帖子 133
威望 0 點
GAME幣 80 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-8-2
註冊天數 6480
狀態 離線
多d人覆先post.....

頂部
小楠`
吹水新手

會員編號 94932
精華 0
積分 4745
帖子 2957
威望 0 點
I-See幣 29038 錢
GAME幣 659 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2005-12-31
註冊天數 6694
狀態 離線
  只顯示 小楠` 的帖子

QUOTE:
原帖由 ying0829 於 2006-11-3 06:26 PM 發表
多d人覆先post.....

你係轉定係自己作架??

頂部
巾巾;D
吹水之臣

會員編號 152024
精華 0
積分 7525
帖子 12276
威望 0 點
I-See幣 9245 錢
GAME幣 120 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 ni:)
閱讀權限 90
註冊 2006-4-13
註冊天數 6591
狀態 離線
  只顯示 巾巾;D 的帖子
SUP 你 牙 .
快 D PO 啦 =)

頂部
屎忽鬼{儀}`
吹水新手

會員編號 146902
精華 1
積分 5130
帖子 3287
威望 0 點
I-See幣 24765 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2006-4-3
註冊天數 6601
來自 呀媽個肚=.="
狀態 離線
好好睇呀
^^

頂部
屎忽鬼{儀}`
吹水新手

會員編號 146902
精華 1
積分 5130
帖子 3287
威望 0 點
I-See幣 24765 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2006-4-3
註冊天數 6601
來自 呀媽個肚=.="
狀態 離線
依個故事其實完左未嫁??

我想知呀....我想睇有結局既故事,因為唔洗心思思呀ma~

十卜你呀.....

加油.

post多d啦.......

頂部
ying0829
初級會員

會員編號 196267
精華 0
積分 776
帖子 133
威望 0 點
GAME幣 80 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-8-2
註冊天數 6480
狀態 離線
到左第2日..我同樂就一齊返學..
我好耐都冇講野..因為我諗緊瑤..
瑤見到我地係返一齊會點?
佢會祝福我地嗎..??

樂:(mi我塊面)諗緊咩..

我:下..冇呀..

樂:做咩冇??

我:只係..我地係返埋一齊..咁瑤點呀..

樂:嗯...我會同佢講清楚

我:但係..

樂:唔好但係啦..終於唔好諗佢..

我:不過瑤同我講過佢最愛個個係你..如果你同佢\\講..(未講完)

樂:但我最愛個個係你..(眼神好認真)

我:(面紅..)>///<

好開心..我e+覺得好幸福..

樂:(慢慢靠埋黎)

樂想kiss??就咀到啦>////<但周圍好多人..我就

我:牙..係啦..我地好返都係要多謝牙俊(拎轉面..仲面紅緊)

樂:(冇出聲)

我見到樂冇出聲..我諗佢可能嬲左><

我Q住樂住手..

我:你..你嬲呀?(細細聲)

樂:你話呢-_-

我:咁頭先多人望住丫ma..

樂:哼-_-(發細路仔脾氣)

我:(唔知點好..up低頭)

點算好呢..樂真係嬲左-口-

我:(抬頭)一係咁啦..我地(未講完)

樂就咀左過來..雖然時間唔係好多..只係輕吻一下..
但都已經夠曬..我見到4周d人都望住我地...

樂:呢下算係唔嬲你既-3-

樂:(係我耳邊講)放學你要補返個比我..

我:(面紅..)

樂:(拖住我)行啦..

我:嗯..(面紅)

之後我地就返到學校..

但點解唔見瑤同俊既..

好快咁又到lunch..

我同樂就打算一齊去食lunch

我:牙..我可唔可以搵埋雯..因為同左你一齊..
我都冇同佢地食過lunch..傾下計咁

樂:雯??係咪上次同你一齊個個

我:係呀..雯對我好好嫁..我地係好姐妹黎..但自從同左你一齊..
我地好少一齊啦/口\

樂:咁好..我係下面等你地

我:嗯嗯(笑)

之後我就上返去搵雯..

行到走廊既時間...我見到個好熟既背影..係俊..
佢咁晚先返學..??我即刻跑左過去..

我:俊..

俊拎轉面..

俊:兒呀..

我:嗯..你岩岩先返呀??

俊:係啦..我..我唔知醒

我:嘻(笑)又會唔知醒既..

俊:(望住兒好似好唔開心咁)

我見到俊好似唔開心咁..係咪因為我笑??

我:我..我唔係有心笑你嫁..

俊:唔緊要..

我:係呀..你食左野未..

俊:未..

我:不如一齊呀..牙..我仲要去搵雯..
你落去下面等我地呀..樂都係個度嫁啦..
我去搵雯先...等陣見..

俊:等...(未講完)

我已經跑左去搵雯嚕=3=
我上到去..見到雯..

我:雯=3=一齊食lunch好唔好..??

雯:你唔洗陪你既樂...咩?(樂字拉到多長音)

我:可以一齊食嫁ma..來啦..一齊啦..好耐冇同你食lunch

雯:好啦..

之後落到去搵埋樂..
就1對1對咁行..我當然係同我既雯啦XD
---------------------------
雯:係呢..你點同樂好返嫁??

我:好采有俊幫我..係俊帶我去搵樂...

雯:又係俊..(望左俊眼..又轉返黎)佢對你都好好..

我:係呀..我地朋友黎嫁ma..(聽唔明雯講咩)

雯:我既意思唔係朋友個種好..

我:咁係咩..(唔明)

雯:唉..(兒咁單純.又蠢..對愛情咁遲鈍.一睇就知..
一個男仔對個女仔咁好都知個男鐘2佢啦..都係唔講住..
到佢發覺先算啦..但好唔明..點解俊鐘2佢\都幫佢同樂係一齊??
唔通係我估錯左??)

我:雯呀..咁係咩..

雯:冇野..我亂up野ja..係呢..咁賤人點呀..

我:邊個賤人??

雯:咪個個xx瑤囉..

我:瑤呀..我都唔知..樂話同佢講清楚wo..但係..(好唔開心咁)

雯:你驚瑤唔開心嗎??

我:嗯..我驚佢受唔到打激..

雯:怪就怪佢鐘2左個唔鐘2自己既人..

我:....(冇出聲)

雯:唔洗怕wo..有d咩事有你既樂係度保護你丫ma

我:嗯..(笑)
--------------------------
樂:係啦..上次多謝你..

俊:唔洗咁客氣..

樂:嗯..

樂:今日遲左返學係咪因為..

俊:嗯..個度有人搗亂..e+冇事..我攪掂左啦

樂:唔該曬..

俊:我去個時..瑤都係個度..

樂:喔...

俊:咁你諗住點..

樂:我會同佢講清楚...

俊:嗯
---------------------------
我地食完之後就返學校上堂...

到左放學...

樂:兒..你係課室等我一陣..

我:喔..你有野做呀??

樂:唔係..我搵左瑤..想同佢傾下..

我:喔..好呀..我係度等你..

樂:嗯..(走左)

樂佢會點用瑤講..??瑤又會點呢??

雯:仲唔走..??

我:我要等樂..

雯:..??

我:佢話要同瑤傾下..

雯:喔..要我陪你嗎..

我:(拎頭)我一個就得啦

雯:咁好啦..我返去先..有咩事搵我啦..

我:嗯..

雯:(拍左我一下)冇事既..唔屎咁擔心wo..

我:嗯(笑)

過左陣課室..只係得返我一個..見冇野做..訓陣先..

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...