加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 有話想說,有興趣就睇睇
載入中 ...
東邪
初級會員

會員編號 71636
精華 0
積分 691
帖子 124
威望 0 點
I-See幣 11272 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2005-11-13
註冊天數 6741
來自 香港沙田
狀態 離線
  只顯示 東邪 的帖子
有話想說,有興趣就睇睇

我不是幫新先或gmxx講說話但大家要明白現在在你門眼前只有事情要解決不是要追究責任的時候,說什麼也沒用,你門眼前只有選擇

1.解決欠伺服寄存公司pccw4個月租問題.
或2.唔關我事有得玩就玩,執粒由得佢.

你試想gmxx只可能有兩個身份1.幫新先打工2.舊新先股東.
1.如果是打工的我不會覺得他要負任何責任,他也應該4個月以上沒有糧出,他俾任何一個玩家還慘,他也沒必要告訴你欠租,沒糧出走了便是,只是他不想我這類玩家失望做個好心.
2.如是舊新先股東他公司已結束了一走了之便是,你們幫他交月租給pccw他也再沒半分錢可落袋.不交也不用上身(因為是有限公司).

而gm更沒必要幫你改這改那,宣傳......你沒出糧給他的,欠你月費的是新先公司,如果你是他,你可對玩家交代什麼?

為何要解決欠伺服寄存公司pccw4個月租問題?
因為我們所有玩家的data都在伺服寄存公司,如果pccw因欠租而關上伺服,刪除所有data我們的馬/馬具/金卡及賑號都會在世上消失永不復再,馬場永遠都唔會有奀妹,漣漪,東邪,古高,bj,白龍堡,八阿哥,爆,丙仁,斑王...
現在已欠4個月租我相信不出1個月會關機,第1,2次關機好像是7號,今次好可能都會在1月7號.

點解決?
1.最好的方法是替馬場找現有的大game公司收購,但如果你是大公司會不會收一個只得大約50個活躍玩家而沒有正式的版權擁有人(版權為新先科技股份有限公司擁有"已結束")的遊戲呢?
另外如果真的有公司收購,兩年後會否同新先同一下場呢?

2.找現有玩家夾錢交租.這個沒什麼難度10個玩家每人2000即可,如果想買斷來自己攪gm都說$40400每人4040便是但如是這樣,10人都是股東了,但下一個月的開支他們夾不夾呢?夾,再下1個月呢?.....如果都沒問題,問題就是每人一個意見聽誰的呢?投票?自己意見不合其他人就退股?.如果10個玩家有6個同意改勁自己的馬,金卡又如何呢?結果其他沒夾的玩家都不玩了我相信奀奀漣漪,我都不玩下去了.

3.找馬場1,2個玩家收購,爆及白龍也可以我相信白龍可用5萬買玩具(玩這game)出4萬收購全隻game使他可繼續應沒什麼問題.
另外爆也說沒問題,再不是我也這可找人不說他的名字了他也說這數目不是問題,為一問題是要給他找一個電腦管理人才,可能性1.給gm月薪請求他繼續管理2.叫gm簡單說明一下我相信飲恨會明白他會在起初幫手我也會幫.3.請人.
另外伺服寄存公司月租問題1.可以繼續交2.暫時好像方間開"私"伺的方法在家開不過一定要首選100M香港寬頻/次選和記10M/3選PCCW,和控制人流我相信和記可以40-50人以下暢順.

如可幫到馬場繼續我可出力,如果要另外找人的我也可幫手.
如果有玩家有興趣請留言.

言盡於此 東邪字 勿插謝謝

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
8boy
初級會員

會員編號 72149
精華 0
積分 1843
帖子 219
威望 0 點
I-See幣 13970 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-11-15
註冊天數 6739
來自 生人勿近
狀態 離線
  只顯示 8boy 的帖子

QUOTE:
原帖由 東邪 於 2007-1-5 06:49 AM 發表
我不是幫新先或gmxx講說話但大家要明白現在在你門眼前只有事情要解決不是要追究責任的時候,說什麼也沒用,你門眼前只有選擇

1.解決欠伺服寄存公司pccw4個月租問題.
或2.唔關我事有得玩就玩,執粒由得佢.

你試 ...

問題好簡單..約gm出黎傾..就知佢想點?
夾錢或揾1人或大司公頂都唔係問題...
問題係點樣令隻game唔洩,繼續經營...
夾錢的話..比意見方向,係令隻game搵錢,
唔係令自己增加馬具,馬匹實力或增力自己金卡..等等.....
呢d全部都係自私問題,提出者都白痴..(叫佢退股吧!!)
以上係我個人意見(最終都要gm肯出黎見人,先有得傾)

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
GMXX (官方人員)
初生嬰兒

會員編號 71438
精華 0
積分 1130
帖子 35
威望 0 點
I-See幣 28636 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6741
狀態 離線
  只顯示 GMXX 的帖子
多謝東邪分析得好清楚,一直唔交租始終唔係辦法,我叫你地交租係想爭取時間去諗下一步,否則諗得黎都可能已經cut左,不過我相信PCCW有錢都可以開得番既,至於經營,一定要有新先授權先至做得,但老細一定永遠搵唔倒,所以賣斷係冇可能,我以上既電郵回覆只是開開玩笑(二萬賣斷),不要當真,至於管理方面,我暫時唔介意幫大家免費做,確保server死左開番,同埋月費增值等等,但就唔會加野改野
其實我都知冇乜可能叫玩家交租,不過姑且一試,成唔成功都沒有損失的

頂部
8boy
初級會員

會員編號 72149
精華 0
積分 1843
帖子 219
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6739
來自 生人勿近
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 GMXX 於 2007-1-5 03:00 PM 發表
多謝東邪分析得好清楚,一直唔交租始終唔係辦法,我叫你地交租係想爭取時間去諗下一步,否則諗得黎都可能已經cut左,不過我相信PCCW有錢都可以開得番既,至於經營,一定要有新先授權先至做得,但老細一定永遠搵唔倒,所以 ...

gm..夾得錢..你1定要做野,亦都要加野改野..如果做唔到亦唔使傾..
當然..叫得你做野..就1定有糧出比你,我地亦都唔會無條件要你做野...

頂部
十大惡人
初級會員

會員編號 232947
精華 0
積分 627
帖子 145
威望 0 點
I-See幣 10994 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-11-19
註冊天數 6370
狀態 離線
  只顯示 十大惡人 的帖子
單眼佬......
原來你先係第一号馬迷...
我佩服加感動.......

頂部
GMXX (官方人員)
初生嬰兒

會員編號 71438
精華 0
積分 1130
帖子 35
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6741
狀態 離線
做唔做野可以下一步再傾,起碼如果真係有人出錢交租,甘我會覺得有誠意同有可能,否則都係空講

頂部
8boy
初級會員

會員編號 72149
精華 0
積分 1843
帖子 219
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6739
來自 生人勿近
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 GMXX 於 2007-1-6 12:11 AM 發表
做唔做野可以下一步再傾,起碼如果真係有人出錢交租,甘我會覺得有誠意同有可能,否則都係空講

誠意我地比晒..係你冇姐..錢我地除時可夾出黎..
但你1定要出黎..同有責任幫我地改野同管理..可計返糧比你(唔使你白做)

頂部
東邪
初級會員

會員編號 71636
精華 0
積分 691
帖子 124
威望 0 點
I-See幣 11272 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6741
來自 香港沙田
狀態 離線
  只顯示 東邪 的帖子
或者我再講一講不過可能有d人永遠都唔會明

現在我們出錢就等於賭波一樣,
你可以買又可以同人夾錢買更可唔買齊睇曼聯點死都得,冇一定贏更加冇一定輸,
你唔好同個艇仔講話:
我賭都得不過有冇保障架?
我e+買$500曼聯你出黎收飛唔係我一定唔買架
拿買左$500曼聯係咪踢4/3/3先同我改4/4/2呀唔係我唔買架
仲有呀同我改出史高c呀唔係一定唔買架
買完點呀?你諗清楚呀!買完等死牙.
反正e+我地夾錢買你一定要出黎同約晒d人出黎傾買車仔定曼聯呀.
如果你係大莊點?何況艇仔?
如果你係唔信艇仔既就咩都唔使講唔好買睇波好過.自己諗清楚.

不過我都想同gmxx講如果有人出錢交租我地都一定唔會把錢過你手唔會入其他戶口只會直接俾單或賑號NO.我地,我地直接交PCCW.

頂部
GMXX (官方人員)
初生嬰兒

會員編號 71438
精華 0
積分 1130
帖子 35
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6741
狀態 離線
8哥,東邪,多謝你地,當然我感覺倒你地誠意至會覆,否則我真係懶得打字
但係老實講,我對馬場既誠意已經厭倦了,好佩服你地甘長情,我諗你地真係可以做個好老細

頂部
lovehide2005
初生嬰兒

會員編號 257514
精華 0
積分 307
帖子 2
威望 0 點
I-See幣 10984 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  保密 保密
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-1-5
註冊天數 6322
狀態 離線
  只顯示 lovehide2005 的帖子
我一路都好支持馬場
但係要比錢我先沒玩
果時岩岩興起唔洗錢既遊戲
想不到現在面臨汁的問題
我兩年之前玩果時都係沒咩人
之後仲有人洗錢
令到d錢一文不值
之後推出左金卡
慢慢令玩馬場的人在流失

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...