加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 討厭死.....視覺系膠人、顏飯【視覺系計劃】
載入中 ...
Po。寶
初生嬰兒

會員編號 258911
精華 0
積分 326
帖子 9
威望 0 點
I-See幣 11015 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  保密 保密
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-1-8
註冊天數 6323
來自 唯美視覺系。visual
狀態 離線
  只顯示 Po。寶 的帖子

QUOTE:
原帖由 :iNoRU-G! 於 2007-1-29 02:02 PM 發表

算了啦
要慢慢來
或許遲下那些人就會從愛他們的外表到愛他們的歌
他們的歌好些比較激
有時我也未必接受得到

事情要慢慢

希望他們真不是看樣子來做人。

不要看到另一組合美又過去支持了。

真希望不是這樣~~

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
TUNTOU
吹水大王

會員編號 156049
精華 0
積分 7874
帖子 18585
威望 0 點
I-See幣 9305 錢
GAME幣 2365 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 LING_+
閱讀權限 90
註冊 2006-4-23
註冊天數 6583
狀態 離線
  只顯示 TUNTOU 的帖子
其實你唔駛咁好火...   (~ * 3*)~

呢D人實有...    都唔駛理佢地咁多啦...  (||  "  __  ")

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
aisi_sana
初生嬰兒

會員編號 260870
精華 0
積分 322
帖子 9
威望 0 點
I-See幣 11010 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-1-13
註冊天數 6318
狀態 離線
  只顯示 aisi_sana 的帖子
初 初 也 是 因 為 v r 穿 我 同 系 的 衫
才 喜 歡 的

但 後 來 因 為 某 隊
令 我 知 道 不 要 只 看 樣 子
埋 沒 了 他 們 本 來 的 才 華
無 論 是 對 偶 像
還 是 對 生 活 中 的 人

很 明 白 因 為 樣 貌
而 被 忽 略 才 能 的 感 受

我 也 想 喜 歡 v r 的 人 , 不 喜 歡 v r 的 人
都 明  白 這 道 理

而 且
不 應 該 排 斥 自 己 不 喜 歡 的 東 西

不 喜 歡 v r
也 不 應 踩 他 們
說 難 聽 的 說 話
如 果 你 喜 歡 的 東 西 被 罵 ' k 型 ' ' 嘔 心 '
[color=你 會 開 心 嗎 ?

有點長
但 1 0 0 % 是 真 心 話

頂部
2豬_vanx22
高級會員
〝●笨×..nessa。+

會員編號 89753
精華 0
積分 2190
帖子 745
威望 0 點
I-See幣 14027 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-12-21
註冊天數 6706
來自 ████|||[ 澳  門>v<
狀態 離線
  只顯示 2豬_vanx22 的帖子
好過份呀...竟然話VR係人妖=0=
佢地分明係妒忌la....妒忌佢地扮女仔都可以咁可愛(大部分都係)

我係因為聽過A9首成名曲我先開始留意佢地隊band....開頭我都唔係咁中2 VR d造型,,但係嬲尾又覺得唔錯,,先開始欣賞佢地d衣著,,化妝,,
我中2一對VR band ge首要條件係聽左佢地d歌先=v= 好似kagrra咁,,好多人都唔中2一志,,但係我覺得佢唱d歌唔差ga wo>v<

頂部
;cayenne
高級會員
我愛美男 <3

會員編號 147663
精華 0
積分 3006
帖子 696
威望 0 點
I-See幣 6709 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-4-4
註冊天數 6602
狀態 離線
  只顯示 ;cayenne 的帖子
其實好多人都係由顏飯開始既
好多人一開始都係畀個樣吸引左架啦
唔係視覺系個視覺點解
你宜家咁惡
人地初初中意 想加深了解都唔敢啦
雖然 真係有好多連名都叫錯既顏粉
但你咁嬲都冇用啦
佢地又唔會為左咁而改
我地只要繼續 give our support
唯有等d顏粉開始聽佢地既歌 愛上佢地既歌啦
[9up  xP]

頂部
Demon.
吹水師父

會員編號 148217
精華 0
積分 15777
帖子 9456
威望 0 點
I-See幣 26226 錢
GAME幣 95 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 110
註冊 2006-4-5
註冊天數 6601
狀態 離線
  只顯示 Demon. 的帖子
等我發表下先 ..xd
說真點 ..我以前都幾顏下`-3-
咩都5知 ..就學人鐘e`
後尾,,我慢慢了解&查,,
發覺v系5止一隊band,,5單止係靠樣`*3*
雖然我而家對v系5可以話咩都熟,,
可能叫一知半解 ..但我懂得欣賞他們的音樂!
雖然的確而家有好多顏飯 ..
但你不妨比個機會佢地去了解`
佢地咩都5知,,5緊要:)
最緊要..你和我{v系fans}都知道他們的真正意義:)
我們只要知道v系在我們心中不是那些人說3道4的人,,
已足夠:)  他們不喜也不緊要`

頂部
狗BB
嬰兒上路
bb

會員編號 5767
精華 0
積分 652
帖子 54
威望 0 點
I-See幣 11183 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2005-5-21
註冊天數 6920
來自 hk
狀態 離線
  只顯示 狗BB 的帖子
唉,,e+好多人都係睇佢地個樣型同靚先中意佢地既姐,,
根本就唔了解v系係咩一回究就話中意

頂部
kavi
初生嬰兒

會員編號 299899
精華 0
積分 203
帖子 1
威望 0 點
I-See幣 10980 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  保密 保密
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-4-5
註冊天數 6236
狀態 離線
  只顯示 kavi 的帖子
顏飯...@0@
想當年我都係見佢地個樣咁令仔.之後立刻dl佢地d歌~咁就迷上左
試問人邊個5睇樣?(有少數吾係)
但中2左V系d Band後..見到d人話佢地妖..反思自己之前只係睇樣的我有幾愚蠢~~
同自己之前見人樣衰就將人地貶到一文不值咁,..真失望..以為自己有乜想講就乜都可以講
但背後都5知人地心情係點..好比針"吉"咁~
依家比人地話自已本命妖..心情同我之前只係睇樣話的人一模一樣!!!
所以顏飯的可5可以收收手..用心中2佢地??我可能冇資格話你地,,但顏飯令到更多人認為這些樂團是一個冇靈魂的軀殼..只係靠樣..咁樣比人否定左..你會5會甘心先??

廢話講完------

頂部
赤珈
吹水師父
アカ。

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See壇花章
勳章介紹:壇花的象徵    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天  

會員編號 147717
精華 0
積分 12801
帖子 9382
威望 2 點
I-See幣 25644 錢
GAME幣 116 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 100
註冊 2006-4-4
註冊天數 6602
狀態 離線
  只顯示 赤珈 的帖子
其實講真戈句.有邊個係會聽左佢地d歌先?"
好多人都因為佢地的衣著同埋頭髮,樣子而吸引了
但係.要記得佢地所化既妝同埋衣著特出同埋豪華
呢樣就係v系既特性.佢地好多都以特別既妝吸引人注意
所以我就覺得無咩野.
就算你係呢度反顏反又點?
全香港都唔係得i-see有顏反
咁你可以叫得幾多?"
所以d顏反遲早都會知佢地咁樣係唔岩.
唔岩聽唔好話我-,-

頂部
lovet
初生嬰兒

會員編號 272891
精華 0
積分 311
帖子 5
威望 0 點
I-See幣 10996 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  保密 保密
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-2-8
註冊天數 6292
狀態 離線
  只顯示 lovet 的帖子
坦言...
以前自己係一個顏飯.....(n年前中2虎個樣..但連佢係邊個都唔知)
後尾係轉轉折折先真正中2視覺系既....
果時無意間聽到an cafe既歌
覺得好聽先去搵...先真正認識到佢地(認識佢地既1年前見過有人講佢地..但只覺得坊"女仔")
再不斷不斷接觸
先真正中2視覺系
雖然我唔係由顏飯開始真正中2視覺系
但諗起之前既自己都覺得自己好衰
連虎係乜水都唔知...就中2
好彩後尾stop左自己..(唔知點解)
再真正中2視覺系

不過樓主開既呢d post
我都唔係第1次見(雖然我係顏飯時未有)
果時又係留呢d言...
明明自己真心中2視覺系既
就俾果個樓主當顏飯= ="(雖然我果時寫得短姐)
超無奈......
就係因為顏飯既出現
我無辜俾人當我顏飯..(好彩後尾佢知我唔係)
仲要唔中2唔覺型就不停話佢地係人妖果d....
d顏飯有冇諗過自己本命俾人咁話會有咩感受
型就中2,,唔型就話人地
點解唔可以真心中2佢地姐
聽下佢地既歌...了解下佢地
如果接受唔到既
咪搵新既idol去中2囉.....
唔係咁話人地
顏飯唔只係令真心中2視覺系既人嬲
仲令真心中2視覺系既人俾人當係顏飯...(直指自己)
超無奈+無辜

講完廢話...一大篇

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...