加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 溏心風暴既金句"轉"
載入中 ...
vs17
吹水學徒
榿icOLE☆)*妹!!

會員編號 307377
精華 0
積分 4706
帖子 1764
威望 0 點
I-See幣 20494 錢
GAME幣 175 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 fungsiukit13
閱讀權限 90
註冊 2007-4-19
註冊天數 6219
狀態 離線
  只顯示 vs17 的帖子
溏心風暴既金句"轉"

大契:  56k 300k  
反而響呢件事上面,我學到一個字,就係個誠字。誠字從言字邊,一個人係唔係誠,就關乎佢係咪講真說話,而只有講真說話既人呢,先至會令人心悅誠服,所以做長輩既,要時時記直住呢個字,咁先會得人尊重。一家人相處,亦都要開心見誠,互相坦誠,咁先可以和睦,如果攪到話你呃我我呃你,日子又點會過得開心?(第3集)   

我真係對你好失望!大姐比個運字你去做人,但原來你唔識寫呢個字,個運字係撐艇仔載住個軍人去奮鬥,而你就冇要到本來好好地既一隻艇,你將佢改左做三點水,係渾渾噩噩既渾,過埋中秋你三十七歲啦,你渾渾噩噩足三十七年!(第8集)   

我知道你地d 後生仔點諗,你覺得我地呢d 老人家out啦嘛,古老石山啦,封建ㄚ嘛,咁好ㄚ,你出去ㄚ,你去搵一條最旺既街,去搵一個打扮得最前衛、最新潮既阿媽,你問下佢,如果佢既仔,同一個有老公既女人一齊,係咪可以接受,你去ㄚ,你搵到一個阿媽係接受得到既,你先番唻搵我,你依家走啦!(第12集)   

你唔好對號入座!(第13集)   

大家鰜e門捉賊,你地就鰜慁璈韙鶠I(第13集)   

呢度唔係法庭,唔需要咩證據!我對眼就係證據!(第13集)   

我睇人睇鰲X十年,邊個係人,邊個係鬼我睇得到!(第13集)   

佢係錯左,仲錯得好緊要添,但我地一家人唻架,佢錯,我地幫佢彌補囉,唔通加一腳伸佢出大海先安樂咩?將來佢同jackie條路都會係好難行,我地就一家人陪佢地一齊行!(第13集)   

未登天子位,先置殺人刀!(第21集)   

細契:  56k 300k  
不賢妻,不孝子,頂趾鞋,無法治!(第1集)   

你唔係長子嫡孫!你係野仔!(第1集)   

你咁恨教仔呀,點解自己唔生番個唻教呀?係都要霸住人個仔既?霸完我個仔,又唻霸我地d 鋪,乜都生霸死霸,前世欠你架?(第6集)   

莉姨:  56k 300k  
你又講左去邊呀?我幾時霸住d 鋪呀?d 鋪係我幫大姐打理架!一間都冇我個名架!唔似得你,日日喉住佢兩公婆有幾多間鋪,有幾多錢呀!王秀琴,你不如改名叫「王猴擒」啦!   

大鮑:  56k 300k  
有口也是和,無口也是禾。(第7集)   

大鮑:  56k 300k  
多兒多女多冤家,無兒無女坐蓮花。(第12,15集)   

細鮑:  56k 300k  
甜的吃,苦的吃,酸的也要吃! (大鮑:你再唔講實話,屎也有得你吃)(第9集)   

細鮑:  56k 300k  
女騙子,世紀大騙局!昆明擺檔擺明昆!(第4集)   

常在心:  56k 300k  
真係咩事都冇發生過呀,我淨係覺得自己好衰咋,點解我會咁遲鈍?明知會令你誤會,我仲同你玩得咁埋,我仲主動打電話撩你講笑,我有咩唔開心第一個搵你,我有咩要幫手又第一個搵你,我根本唔應該咁樣做,我咁大個女,應該知道條界線響邊度,我依家hurt左我最好既朋友,我冇左最好既朋友,我覺得自己好衰呀!(第14集)   

凌波:  56k 300k  
無火便是農,農夫個農,有火便是I,I丁個I,我講緊我呀姐夫,仲有,有錢便是人,無錢便是鬼,我又係講緊我呀姐夫。唉,你地就富貴,我就I丁見鬼!(第7集)   

凌波:  56k 300k  
覆亡原因咋下嘛,easy啦,等舅父波教你,你唔好理佢咩朝代,唐宋元明清都好,覆亡原因得一個架遮,就係穿櫃桶底,d 手腳唔乾淨咯,朝廷冇錢咪自然覆亡囉,你照答啦,聽日實姿﹞嶼J,垠屭儥﹞嶼J話呢,舅父波實行同你去考試局門口拉橫額請願,係呢,你有冇讀西史架?d 鬼佬都係衰呢樣架咋,穿櫃桶底!(第10集)

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
moka1155
初級會員

會員編號 305300
精華 0
積分 526
帖子 234
威望 0 點
I-See幣 12936 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2007-4-15
註冊天數 6224
狀態 離線
  只顯示 moka1155 的帖子
good!!!
未登天子位,先置殺人刀!(第21集)
甜的吃,苦的吃,酸的也要吃! (大鮑:你再唔講實話,屎也有得你吃)(第9集)   
覆亡原因咋下嘛,easy啦,等舅父波教你,你唔好理佢咩朝代,唐宋元明清都好,覆亡原因得一個架遮,就係穿櫃桶底,d 手腳唔乾淨咯,朝廷冇錢咪自然覆亡囉,你照答啦,聽日實姿﹞嶼J,垠屭儥﹞嶼J話呢,舅父波實行同你去考試局門口拉橫額請願,係呢,你有冇讀西史架?d 鬼佬都係衰呢樣架咋,穿櫃桶底!(第10集)
你又講左去邊呀?我幾時霸住d 鋪呀?d 鋪係我幫大姐打理架!一間都冇我個名架!唔似得你,日日喉住佢兩公婆有幾多間鋪,有幾多錢呀!王秀琴,你不如改名叫「王猴擒」啦![其實我moka1155覺得擒獸王會比較好-3-]
你唔係長子嫡孫!你係野仔!(第1集)

本帖最近評分記錄
牙帽''   2007-5-20 01:52 AM  代幣  -6   
小霞.   2007-5-13 10:51 PM  代幣  -2   呃post
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
vs17
吹水學徒
榿icOLE☆)*妹!!

會員編號 307377
精華 0
積分 4706
帖子 1764
威望 0 點
I-See幣 20494 錢
GAME幣 175 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 fungsiukit13
閱讀權限 90
註冊 2007-4-19
註冊天數 6219
狀態 離線
  只顯示 vs17 的帖子
等我再去搵下先㊣
不過可能要等奈d

頂部
MR.亨利
中級會員
傻豬

會員編號 315793
精華 0
積分 951
帖子 370
威望 0 點
I-See幣 7198 錢
GAME幣 60005 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2007-5-7
註冊天數 6201
來自 粉嶺
狀態 離線
  只顯示 MR.亨利 的帖子
真係好多,,,,多謝分享呀...十卜

頂部
Play_CG
初生嬰兒

會員編號 319651
精華 0
積分 224
帖子 11
威望 0 點
I-See幣 11019 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-5-16
註冊天數 6192
狀態 離線
  只顯示 Play_CG 的帖子
溏心風暴勁多金句丫**
句句都好正丫*
至愛係[未登天子位,先置殺人刀!](第21集)

頂部
欣*
嬰兒上路

會員編號 204162
精華 0
積分 504
帖子 56
威望 0 點
I-See幣 10999 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-8-23
註冊天數 6458
來自  *澳門*
狀態 離線
  只顯示 欣* 的帖子
嘩∼好多呀∼thx~

頂部
_牙蚊]]
中級會員

會員編號 320981
精華 0
積分 782
帖子 470
威望 0 點
I-See幣 10671 錢
GAME幣 115 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2007-5-19
註冊天數 6189
狀態 離線
  只顯示 _牙蚊]] 的帖子
甘多大契既XP`

頂部
馬主之家會長
吹水學徒

會員編號 71599
精華 0
積分 7750
帖子 2339
威望 0 點
I-See幣 30477 錢
GAME幣 1970 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2005-11-13
註冊天數 6741
狀態 離線
有口也是和,無口也是禾  gd

頂部
☆小韻{!#
嬰兒上路

會員編號 312285
精華 0
積分 320
帖子 68
威望 0 點
I-See幣 11266 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-4-29
註冊天數 6209
來自 地球*{!
狀態 離線
  只顯示 ☆小韻{!# 的帖子
溏心風暴勁多金句
xdd

我既日記{!入黎睇下http://blog.qooza.hk/mmm1314
頂部
Tigris`翼仔:
灌水高手

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天  

會員編號 159473
精華 3
積分 51931
帖子 40285
威望 5 點
I-See幣 101296 錢
GAME幣 13394 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 140
註冊 2006-5-2
註冊天數 6571
狀態 離線
  只顯示 Tigris`翼仔: 的帖子
呢度唔係法庭,唔需要咩證據!我對眼就係證據!(第13集)

我最鍾意哩句-V-
佢講得好威

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...