加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [轉] 爛臉的女孩 (勁好睇, 要回帖...)
載入中 ...
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
I-See幣 11112 錢
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-3-18
註冊天數 6252
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
[轉] 爛臉的女孩 (勁好睇, 要回帖...)

第 1 回 ---

貪靚..係女人既本性...

大眼睛...高鼻子..小咀巴...
尖尖的瓜子臉...雪白的肌膚...修長,豐滿既身材
以上既優點係每個女仔都想擁有..

男仔見到哩d女仔都會望多幾下....

哩個故仔既主角..〔〔雪〕〕..
就係擁有晒女仔既〔美〕
由上望到下...冇1樣野係不足...
整個人都好完美...就似雪1樣純潔
係佢身上搵唔到任何破綻...

〔〔雪〕〕好似佢既媽媽..
雪既媽媽天生擁有一副〔美〕既面孔..
只可惜...1個〔美〕字就令到佢既1生成為男人既際品
每晚過著1 d 唔係人既生活...任人污辱...
而惟1對佢專1既男人亦離佢而去...
但係佢為左〔雪〕..咩都願意...

雪媽心諗::::只要養大佢...就唔洗再過哩d生活ga啦!!

雪由細到大都好爭氣...佢知道媽媽搵$辛苦..
佢好努力讀書....自己識照顧自己....
只可惜....係雪9歲果年....
雪媽因為愛滋病死左...
雪媽死之前留左封信比雪..

我既乖女:

雪…媽媽遲d可能要去1個好遠既地方...
     唔可以再照顧你啦!我知你乖女...你從來冇令過我失望..
     床底下有d$...d $係用黎留比你讀書ga...媽咪唔係你身邊...
     你要自己照顧自己呀...要努力d呀...大個做1個有用既人
     唔好重返媽咪條舊路...媽咪會1直睇住你ga....
     你有d唔開心就同媽咪張相講la...
     仲有唔好相信男人....係哩個世界上..男人係冇個好ga...
     媽咪張梳妝抬有好多條巴痕...你將佢1條條咁貼落塊面度..
     咁樣會對你都會好....唔會有男人埋你身ga啦...
     你記得要保護自己呀...永遠都唔好除條巴痕出黎呀!
     記得媽咪講既野呀....我時日無多la...
     你要堅強....唔好喊呀..媽咪會等你出頭既1日ga...

(突然封信有1灘血)

雪就係拎住哩封信...喊捉3日3夜...

雪: 媽咪...................

ar雪將1條條既巴痕貼上塊面.....
ar雪唔敢相信鏡入面既自己...成塊面好似爛左咁...

從此ar雪戴住哩個假面具做人...

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6252
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 2 回 ---

3年後......既9月1日

雪1早就行番學...行到學校門口..

美: ar雪..(係後面叫佢)

雪: e...ar美...你係度既....

美: 係呀..原來你入左哩間中學呀!!

雪: 係呀..

美: 見唔到你..都唔知tim..咁我可以有伴lu..
   唔洗自己1個咁悶呀...

雪: (笑左笑)

入到學校...好多男仔都望住ar美....

係小學生涯入面..ar美係ar雪惟1既朋友...
ar美好靚....個個都讚佢靚....
每次佢同ar雪行埋1齊..
d人都會批評ar雪......諷刺佢....話佢...
但係ar雪1d都唔介意...
因為只有佢自己先知...

入到課室...
ar雪同ar美1齊坐...

miss講左一大輪野之後....
直到小息....好多女仔都行埋黎搵ar美傾計...
ar美1時之間已經識到好多fd.....但係ar雪呢?
佢行埋左1邊望窗外既風景

美: 喂..做咩自己1個企係度呀??(拍ar雪)

雪: (令過去)

美: 黎la..我識左好多朋友呀...我介紹比你識呀..

(拉左ar雪過去)

美: 佢係我個fd黎ga..(指住雪)

雪: 你地好呀..

fds: 哦..hi..(之後行開左)

試問見到一個爛面既人...
d人點會有興趣同佢做fd呢??

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6252
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 3 回 ---

過左幾個月之後..

ar雪真係1個fd都識唔到....
d人係背後話佢...
d男仔...用佢黎同班上d大肥婆作比較...

而ar美..唔洗講都知..佢有好多fd la...特別係男仔tim..
係哩幾個月黎..都唔知有幾多男仔介過佢la....

今個月..
學生會攪左1個校花校草選舉...

每個人都可以到學生會室交表格...

月尾就會黎個全校投票....最多票果位就會成為校花&校草...

舉行左哩個活動之後..學校就熱鬧起黎..

其中1個lunch...

美:ar雪...我地今日去邊度食呀??

雪:um....你鐘意la…

突然..ar美個fd..

fd:ar美..今日我地1齊食飯呀..

美:好呀..咁1齊呀..

fd:下..1齊呀??(十萬個唔想)

雪:我岩岩小息食左野la..
  而加都唔肚餓..你地去食la..(冇計la)

fd:哦..咁我地去食la..(蚊ar美走)

美:咁好la..88

雪:(笑左笑)88

成班得2條友係課室度.......而ar雪惟有係度溫書la...

突然有個男仔行過去ar雪度....佢個名叫〔暉〕

暉:hey...(冇人應)

暉:hey....

雪:你叫我呀?

暉:係呀..你出唔出去ga??

雪:(令頭..)

暉:咁我鎖門ga啦....(明趕佢走la)

雪:哦..咁好la...(拎晒d野落library)

ar雪離埋係1角..睇書

頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6252
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 4 回 ---

直到 lunch 完左.....

ar 雪上番去.....

美:(好開心咁行到去 ar 雪旁邊)ar 雪...

雪:做咩咁開心既?

美:你睇下!!(拎左張紙出黎)

雪:校花選舉表格?

美:係呀..你會支持我 ga 可?

雪:緊係 la..

美:多謝你呀..

雪:(笑左笑)

之後上堂 la ....

miss:好 la....哩幾個月黎..
    我諗你地已經同前後左右既同學熟悉左 ga 啦...
    今日我會再掉位 ga.....

ar雪比miss掉左去角甩頭!!唔通..所有人都睇樣做人?

ar 雪番到屋企..將所有巴痕都除晒落黎..再去沖涼..

沖完涼佢企係塊鏡前面..摸住自己塊面..

24小時入面除左沖涼哩段時間..

仲有咩機會睇到佢自己既真面目呢?

頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6252
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 5 回 ---

第2日..

上到課室,,,ar雪見到今日d人有d特別

個個係度傾緊計…係度大笑..

ar雪都冇理佢.....

直至小息.....學生會宣佈...

學生會:校花校草選舉已經絕止報名la...
    好多謝各同學既參與同支持....
    請以下參加左校花校草選舉既人係lunch到學生會室練習
               1a班 女..xx美.. ..xx雪..
    男..x柏熙.. 
               1b班..........................1c......(廢話唔多講)

ar雪1聽到自己個名.....成個人呆左...

其他人1聽到ar雪個名.....成班起哄.....

男:喂.....你明知你自己咁既樣就唔好參加la....(同ar雪講)

男1:咪lo....冇鏡都搵盆水照下la...

....
   ....
   ....

ar雪冇任何回應.....d人想玩佢都冇計ga...

柏熙::::(ar熙)坐係ar雪隔離...〔隔條行〕

柏熙:喂.......咪嘈la !!

男1:嘩..ar熙你唔係呀?你幫佢講野呀?

男2:你唔會咩咩佢呀?

.....
   .....
   .....

ar雪仍然冇理佢....不過就好感動柏熙幫佢..

頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6252
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 6 回 ---

lunch....
ar雪趴左係張table度...

美: ar雪...你落唔落去呀???(行埋去ar雪度)

雪: 我都冇諗過參加..

美: 我知呀..原來係佢地班女仔幫你交左表..

雪: (笑左笑) 你知我清白咪得lo...你落去la..

美: sor呀!我估唔到佢地咁過份..

雪: 都唔關你事..我慣左ga啦...

美: 咁好la...我幫你同學生會講....退出la!!

雪: 吾!(ar美走左之後...ar雪又繼續趴係度 )

d人全部都去晒食lunch.....

全班又再次得番ar雪同暉la....

暉:(巧左2下table)

雪: (冇應佢)

暉: 喂..你冇事呀麻..

雪: (但起身)冇事呀…(眼有淚光)

暉: 咁…………

雪: …得ga啦…你鎖門la…(拎晒d野走)

頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6252
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 7 回 ---

又坐番係library既1角…

ar雪始終都係1個女仔…比咁多人話…你認為佢會好過咩?

佢亦有衝動將佢塊面既巴痕蚊晒落黎....

但....佢亦都知道......佢既面孔會影響佢1生....

突然:::::::

有個人遞左個3文治比ar雪...

雪:(1望上去..原來係〔暉〕)

ar雪呆左咁望住佢..佢簡直唔相信哩個係事實!!

暉: 拿…拎住la....我知你冇食野ga啦...

雪: o...(對哩個動作好驚訝)

之後ar暉 行開左....

頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6252
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 8 回 ---

直至放學....ar雪準備行番屋企...

美:ar雪....(係後面大叫佢)

雪:ar美??

美:去邊呀?

雪:番屋企la...

美:我岩岩練習完呀…好累呀...
  原來呢參加果d個個都好靚仔ga...

雪:係?咁你咪有福lo....

美:不過我地果班x柏熙冇去呀!!

雪:哦...

.....
   .....
   ..... (係咁傾計)

頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6252
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 9 回 ---

直至ar美生日當日....
1朝早食完早餐..

美:喂..我地去邊度玩好呀?

柏熙:去唱k呀!今日有蛋糕送呀!

美:你連蛋糕$都想慳番..哼..

柏熙:唔好嬲la...我都係講下之麻....(好溫柔咁同ar美講)

暉:good idea喎!好耐都冇去過la....

美:得3條友呀?不如叫埋ar雪去呀!

(冇人出聲)

美:叫ar雪去呀....(大聲講多次)

暉&柏熙:好....你話點就點..(男仔始終都係男仔)

美:咁行la...

柏熙:去邊呀?

美:搵ar雪lo..

暉:下?打個電話叫佢落黎咪得lo...

美:佢屋企冇電話ga....

柏熙 & 暉:冇電話?

美:有咩咁出奇…咁你地行唔行ga??

之後佢地就跟左ar美上ar雪屋企la....

ar雪係住〔私人樓宇〕既…係佢ar媽死之前買左落黎..

佢希望個女住得好呀麻.....

頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6252
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
笫 10 回 ---

叮噹叮噹!!!

雪:邊位?(開門)

美:hi....(後面彈左柏熙同ar暉出黎)

雪:你地..點解會上黎既?

美:記唔記得今日咩日子呀?

雪:記得呀..happy birthday

美:都係你對我最好..我地諗住去唱k呀!1齊呀..

雪:同我??(好驚訝)

美:係呀..(入左屋..推ar雪入房)
  快d入去換衫la...

柏熙同ar暉就入左去間屋度等la....周圍參觀佢間屋

暉:間屋好整齊呀!

柏熙:係lo....估唔到喎.....

暉:(指住個神位..雪媽張相)哩個係?(望住ar美)

美:佢ar媽黎ga..(好細聲咁講)

柏熙:原來佢ar媽死...(com住柏熙個口)

美:細聲d la....講野咁大聲....

ar暉就周圍行la..

暉:嘜佢識彈鋼琴ga??(見到好大部鋼琴)

美:係呀..不過佢ar媽唔係度之後都冇再學la..

柏熙:咁邊個養佢呀?佢同邊個住ga?

美:嘜你咁多野問ga...佢自己照顧自己ga...

......
   ......(廢話唔多講)

隔左好耐..ar雪都未出黎....

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...