加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 一個巧合,是否有發展的空間
載入中 ...
openopen
初生嬰兒

會員編號 43376
精華 0
積分 568
帖子 35
威望 0 點
I-See幣 5175 錢
GAME幣 104 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 ×°傻橙娘子”
閱讀權限 50
註冊 2005-9-21
註冊天數 5199
狀態 離線
  只顯示 openopen 的帖子
一個巧合,是否有發展的空間

我只係一個十分普通既一個男仔,一生中特別的事情都無幾多件。只是一個巧合,我係facebook搵到一個中三同我一班既女仔,我仲記得同佢一班上堂既情況,基本上與她說話的句子不到十句,我只係知道佢係是一個很鐘意音樂既女仔。有一日,她係facebook relationship state 由in a relationship 變做single,仲係facebook上打左好多吾開心既說話,咁我就作為以前的同學身份安慰了幾句,點知後來愈傾愈多野,最後我約左佢去唱k,雖然我覺得兩個人去唱k有d怪怪地,但係佢鐘意到無所謂啦,當係陪下朋友,還掂果日都無野做。
唱k果日大約流程是甘的:
3點半到8點幾唱k ,我地唱完之後,因為我知道佢好鐘意彈琴,咁附近又有琴行,我就帶左佢去琴行租左半個鐘,佢彈琴既時候個樣真係好吸引我,彈完之後去左送佢返屋企,但係係送佢返屋企途中話吾想咁快返屋企,想去食糖水,咁我就陪左佢去食啦。因為我聽日要好早好早起身,所以食完糖水已經陪吾到佢,送左佢上車我就走左。跟住我返到屋企,send左個message比佢,依個係我同佢既對話  :她      :我
shQ72g2:你返到屋企未呀
我返到啦
過半個鐘左右
其實我呃左你,我無返到屋企,我去左公園喊
下,做咩喊呀
我好吾開心呀
吾好吾開心啦,喊得多吾靚女

經過完一倫對話之後,我知道左好多佢吾開心既野(大部份係關於以前d男朋友)
個經歷好長吾打得咁仔細啦

我知道佢有好多好多人會陪到佢,佢咁靚女,朋友又咁多,而我又吾靚仔,又咁普通
點解佢會一吾開心就打比我傾計呢
我同佢有無可能吾做朋友咁簡單呢

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
夾粒
吹水新手

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天  

會員編號 10046
精華 0
積分 3859
帖子 2889
威望 0 點
I-See幣 22713 錢
GAME幣 180 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-6-11
註冊天數 5301
狀態 離線
  只顯示 夾粒 的帖子
佢信任你, 同埋做男仔主動D同埋大方D, 機會可能就係個一兩次約會而搞掂, 加油呀~

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
寶寶:)
版主

榮譽勳章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章

會員編號 402771
精華 0
積分 16671
帖子 13209
威望 0 點
I-See幣 6081 錢
GAME幣 628 個
MSN宣傳 148 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 210
註冊 2008-1-24
註冊天數 4344
來自 他鄉
狀態 離線
  只顯示 寶寶:) 的帖子
因為你陪左佢佢自自然然就會搵你傾咖啦
你試下幾個月唔搵佢,佢唔開心都唔會搵你
姐係我唔係話啲乜嘢既,
只係,佢移家都咁唔開心,仲係到為個x喊緊
咁就不如多啲安慰下佢,,等佢開心啲先算啦
唔好諗咁多先啦,,你覺得唔係朋友咁簡單既咪好朋友囉xd

頂部
openopen
初生嬰兒

會員編號 43376
精華 0
積分 568
帖子 35
威望 0 點
GAME幣 104 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 ×°傻橙娘子”
閱讀權限 50
註冊天數 5199
狀態 離線
回復 #3 寶寶:) 的帖子

姐係我吾好咁快追求佢住??

頂部
openopen
初生嬰兒

會員編號 43376
精華 0
積分 568
帖子 35
威望 0 點
GAME幣 104 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 ×°傻橙娘子”
閱讀權限 50
註冊天數 5199
狀態 離線
回復 #3 寶寶:) 的帖子

我今日又同佢出左街,陪左佢去琴行綀琴,之後同佢去左食飯
但係我吾知佢諗緊咩,你話比我知,成日都有人煩住佢
咁我問佢:d人煩你咩
佢答:今日無啦啦又有個男仔可吾可以做佢女朋友
之後我問佢:咁你點答佢
佢答:我叫佢以後都吾好再搵我,個男仔有女朋友中問我做吾做佢女朋友,我話佢都傻架
依段對話堶接明,佢有好多人追,咁如果有個男仔吾係差,佢應成左咁我咪無左個機會囉
佢間中都會話佢我知,佢有好多人追,但係都吾會接受
我星期六又會同佢再出街,咁我果日可以做咩好
果日我同佢會去沙灘傾計傾通宵

頂部
6A34
嬰兒上路

會員編號 478211
精華 0
積分 52
帖子 52
威望 0 點
I-See幣 460 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2011-1-7
註冊天數 3265
狀態 離線
  只顯示 6A34 的帖子
just cheer her up and let her think u are a good person.Don't tell her your feelings so early.Girls will feel scared!! :)

頂部
寶寶:)
版主

榮譽勳章

會員編號 402771
精華 0
積分 16671
帖子 13209
威望 0 點
I-See幣 6081 錢
GAME幣 628 個
MSN宣傳 148 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 210
註冊 2008-1-24
註冊天數 4344
來自 他鄉
狀態 離線
  只顯示 寶寶:) 的帖子

QUOTE:
原帖由 c_honghong 於 2011-2-22 01:18 AM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
我今日又同佢出左街,陪左佢去琴行綀琴,之後同佢去左食飯
但係我吾知佢諗緊咩,你話比我知,成日都有人煩住佢
咁我問佢:d人煩你咩
佢答:今日無啦啦又有個男仔可吾可以做佢女朋友
之後我問佢:咁你點答佢
佢答: ...

平常心去面對咪ok囉..唔好太多動作
可能個女仔會驚左你添:)
咪當同普通朋友咁相處,,可能仲自然

頂部
夾粒
吹水新手

榮譽勳章

會員編號 10046
精華 0
積分 3859
帖子 2889
威望 0 點
I-See幣 22713 錢
GAME幣 180 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-6-11
註冊天數 5301
狀態 離線
  只顯示 夾粒 的帖子

QUOTE:
原帖由 寶寶:) 於 2011-2-28 09:21 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

平常心去面對咪ok囉..唔好太多動作
可能個女仔會驚左你添:)
咪當同普通朋友咁相處,,可能仲自然

可能你講得岩既, 不過下下自然就算... 可能就冇左更多機會.. 我覺得... 我覺得

頂部
謙~謙
吹水學徒

榮譽勳章
勳章介紹:註冊天數滿365天  

會員編號 442833
精華 0
積分 2128
帖子 1696
威望 0 點
I-See幣 17588 錢
GAME幣 7179 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2009-6-10
註冊天數 3841
狀態 離線
  只顯示 謙~謙 的帖子
曾經都陪過女仔練琴-___- 諗起此情此景
俾心機喇您有機會...
順其自然好啲=)

做個朋友喇;.
自加msn,;ronaldlamhim830@hotmail.com
+左單聲.a0a
Pccw ah~
頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...