加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [轉] 爛臉的女孩 (勁好睇, 要回帖...)
載入中 ...
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
I-See幣 11112 錢
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-3-18
註冊天數 6268
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 52 回 ---

哩張相令ar雪回憶番3年前既果1日...

旅行日...

柏文:做咩自己1個坐係度呀?

雪:(令頭)

柏文:哩排你成日都唔笑既....

雪:(令頭)

柏文:黎la...我地1齊影相呀...

被柏文拉左去影左ar雪而加手上既哩1張相,,,,

旅行日之後果日....ar雪開始冇番過學la..

因為佢轉左校...哩件事...ar雪事前冇話比柏文知...

因為驚佢唔開心....

小時候既ar雪已經認為,,,,時間係會沖淡1切

佢認為柏文會慢慢習慣冇佢既存在.......

但係佢真係估唔到....哩張相柏文竟然會好好保存.....

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6268
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 53 回 ---

直至放學......

ar雪1出到門口...見到柏文同ar美....

ar美成塊面都係眼淚....

柏文:你好煩呀...

美:我岩岩只係激動先講分手ga....我真係唔想散ga..(喊得好西利)

柏文:你成日用分手黎達我....你哩d女仔..
   是但係條街都汁到個la...

美:唔係呀..我會改ga...真ga..(係咁喊)

而ar雪1直企係度望住佢地...但ar美同柏文都睇唔到ar雪既存在...

柏熙:ar雪..做咩仲企係度呀?你唔係番屋企咩?
  (1行到ar雪隔離,,,,就見到柏文同ar美)

柏熙:佢地2個係度做咩呀?

雪:(縮1縮個博頭..示意::唔知)

柏熙行左過去....

柏文同ar美呆左咁望住佢...

柏熙:你究竟係度做咩呀?

柏熙見到ar美成面眼淚,,,,佢估唔到ar美為左柏文會喊晒口去留住佢

柏文::::行走左....

美:柏文...(尖叫…諗住追過去.....但係比柏熙捉住左)

柏熙:ar美呀...你清醒d啦...哩d男仔唔值得留戀呀...
   咁樣害左你自己ga炸

美:柏熙...你知唔知呀....我好鐘意佢呀...
  我真係唔想冇左佢呀....(坐左係地下)

柏熙:ar美呀...你唔好咁la(好心痛)

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6268
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 54 回 ---

ar雪見到哩個情況....佢終於知道...ar美係幾需要柏熙...

佢見到柏文行走左....ar雪就跟住柏文...

雪:x柏文......

柏文:(令轉面望住ar雪)

2個對望左好耐....

雪:點解你要同ar美分手呀??

柏文:(冇應佢)

隔左陣 ....

雪:(拎張相出黎)你比哩張相我咩目的呀?

柏文:我1早知道係你....

雪:唔係...我已經唔係以前果個xx雪 la....

柏文:點解你要扮唔識我?4年前你點解冇lala轉校??

雪:你睇下我....我塊面已經爛晒la..
  你已經唔係我以前識果個柏文la....你有你自己既生活...

大家都冇出聲....柏文隻眼既視線1直都冇離開過ar雪塊面

頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6268
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 55 回 ---

柏文:點解你塊面會攪成咁...??係邊個整成你咁ga?(佢個心好痛)

雪:(令頭)哩d已經唔重要la...
   你玩完1個又1個....佢地唔係你既玩具呀...
   ar美真係好愛你ga....你可唔可以唔好離開佢呀?

哩1刻既ar雪.....竟然會對柏文講d咁既野.....

柏文:你係4年前轉左校....我1直都搵你既下落...
   咁多年黎...你冇當過我係朋友....你連走都唔話比我知..
   每當我同1個女仔行緊果陣...我真係有真心去鐘意佢ga..
   但係佢地冇個女仔比得上你呀....係你呀....

包括ar美....佢地只會1日到黑拎分手黎達我...
   拎我黎向其他人示威....哩d你又點會明呀??

雪:(係咁點頭)咁點解....點解你當初要追佢ar?

柏文:我真係估唔到...4年後會因為ar美而見番你...
   /者4年前同4年後真係唔會再1樣,,,,
   我會嘗試去愛佢..你放心....

柏文行番去學校門口....而ar雪跟係後面....

佢申出隻手係ar美面前...

柏文:地下污租呀....起身la…(好溫柔)

美:柏文...(水汪汪咁望住佢)

柏文望左1望ar雪就拖住ar美走左lu...

究竟佢地之間有冇感情呢??柏文同番ar美1齊係因為d咩呢?

1齊番之後會點呢?ar雪唔通仲放唔低柏文??

頂部
-___-!!
吹水學徒
欣.

會員編號 345128
精華 0
積分 2618
帖子 2032
威望 0 點
I-See幣 16419 錢
GAME幣 158 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-7-11
註冊天數 6153
來自 火星`x]
狀態 離線
  只顯示 -___-!! 的帖子
s u p : )
p 0 多 d p 0 多 d

頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6268
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子

QUOTE:
原帖由 臭bEe=]` 於 2007-8-19 04:42 PM 發表
s u p : )
p 0 多 d p 0 多 d

每次 po 5 篇 ...

頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6268
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 56 回 ---

柏熙:我地走落..

雪:吾......

柏熙既心情係點呢?佢幫ar美出頭係唔係姐係仲鐘意佢呢?

係哩幾個月..ar雪從柏熙口中得知....

柏文同ar美1齊果陣....根本個心都唔係ar美度....

由始至終...柏文只係1個 [[ 軀殼 ]]

哩幾個月::好耐已經冇ar暉既消息la...

佢哩排已經冇嘜同ar雪玩lu....可能....當佢知道ar雪鐘意既係柏熙既時候..

已經選擇左放棄la....

直至ar雪生日果日.....1早柏熙同ar暉就上門搵佢...

ar雪1開門...

暉&柏熙::生日快樂....(送左份禮物比ar雪)

雪:多謝晒呀....

暉&柏熙:快d換衫la...我地卜左房唱k呀...

雪:咁...好la...

當ar雪想入去換衫既時候...

柏熙:唔好住...你拆左份禮物先la...

雪:吾..好啦...

柏熙:睇下你鐘唔鐘意...

ar雪1拆...原來係部電話黎ga...

暉:點呀?係唔係好正呢?

雪:1定好貴la...不如....(準備想話::比番d $佢既時候)

柏熙:生日禮物呀麻....你收左佢la..我地1番心意...

雪:咁好la...多謝晒ar..

頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6268
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 57 回 ---

換晒衫..ar琪已經係k房入面等佢la....

1入到去....柏熙拎住個〔咪〕講...

柏熙:ar雪....你記得留意哩首歌歌詞....

之後柏熙就開始唱lu..

柏熙:愛你 我管不了是禍
   未想過是為何 能愛著你苦也未去擋...
   ..................(係咁拎住支咪唱)

雪1聽到....成塊面紅晒..

成首歌已經入晒佢個心入面....佢係哩1刻真係覺得好幸福...

加上係第1個男仔同佢示愛....第1次接觸戀愛...

唱完哩首歌之後....ar暉同ar琪都係度...wowowo....

攪到ar雪唔知點好....

柏熙:ar雪.....做我女朋友呀...(拎住個咪講)

琪:雪....應承佢la...

雪:(笑左笑)

就係咁ar雪就應承左做佢女朋友la…

ar雪從未試過拍拖既滋味...如今佢搵到個咁好既男仔...

真係幸福....唱完果陣已經夜晚la....柏熙送ar雪番屋企...

沿途都係10指緊扣.....佢個心1直卜卜卜卜咁跳...

ar雪根本就冇諗過佢個樣會影衰柏熙....

因為ar雪最唔擔心就係哩樣野....

頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6268
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 58 回 ---

行緊番屋企途中 ...柏熙同ar雪撞到柏文....

柏文拎住d消夜....好似行緊去ar美屋企....

佢見到柏熙拖住ar雪隻手...但係佢地冇打到招呼...

大家就好似唔識咁.....係相方既博頭擦過.....

番到屋企.....ar雪對住ar媽將相講...

雪:媽....原來拍拖既感覺係咁甜ga....
  我終於搵到1個唔介意我爛面...而又鐘意我既人la..
  我真係好開心ar...有機會....我決定話我哩個真相比佢知

ar雪係今晚做左哩個決定....

突然手提電話響...

柏熙:喂?ar雪..你訓未呀??

雪:未呀..(拍拖既感覺)

柏熙:哦..咁你早d訓 la..聽日仲要番學ga...

雪:知道la...(比人管既感覺係咁好)

柏熙:咁唔左你la...88

雪:好la..88

cut左線之後...ar雪成個人但起左...佢太開心la..

佢由而加開始有人錫la....佢深信佢已經搵到個好男仔...

仲訓係張床度諗佢地既將來....

哈....[[ 天真既小女孩 ]]...愛情不由自主咁黎...

亦會不由自主咁去.....愛情真係可以到永遠??ar雪從來都未諗過哩個問題...

頂部
小丫鬟
嬰兒上路

會員編號 290901
精華 0
積分 492
帖子 98
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 6268
狀態 離線
  只顯示 小丫鬟 的帖子
第 59 回 ---

第2日番學....除左柏文...暉同...ar琪之外....

根本冇人知柏熙同ar雪拍拖....

因為佢地驚...d人會話ar雪.......

未夠1個禮拜又再放假la...佢地拍拖已經足足1星期la..

對佢地黎講....時間當然過得快la…

今個星期六....柏熙約左ar雪去睇戲....

ar雪再次感覺到被人攬既感覺係幾咁溫暖....

坐係戲院足足2粒中....1出到黎就有間貼紙相店....

雪:嘩....好耐都未影過相呀...

柏熙:入去lo..

之後係咁影係咁影....點解ar雪會願意影相呢....

因為ar雪決定左今日將個真相話比柏熙知....佢以為就唔洗再痴ga啦....

的確....柏熙同ar雪玩左咁耐....拖左咁耐...

街上面既行人都望住晒佢地....有d仲話..

行人:嘩....爛成咁都要?

1d就話....:個男仔整到個女仔咁ga...

等等哩d大大聲既壞話....令到柏熙好突出....

唔知柏熙點諗呢??

直到玩到下晝...佢地冇力再玩落去la..

柏熙同ar雪漫步咁行番屋企.....ar雪決定左哩個時候將真相話柏熙知..

雪:柏熙呀?你真係唔介意我哩個樣?

柏熙:(笑住咁令頭)

雪:我有野想同你講呀!!

柏熙:講ar...

雪:其實我呢......(突然柏熙鬆開左ar雪隻手)

哩個動作黎得好快...ar雪根本就唔知發生咩事....

點知原來.................................................

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...