加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: THZ AND DEL
載入中 ...
TWING (wingyi)
頭像師父
Mr.TW

榮譽勳章
 勳章名稱:熊仔風格章
勳章介紹:熊仔風格設計比賽獎勵  

會員編號 48220
精華 2
積分 23447
帖子 12105
威望 41 點
I-See幣 382270 錢
GAME幣 631 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 220
註冊 2005-10-2
註冊天數 6795
狀態 離線
  閱讀全部
我淨係識PS
1.DL左字..COPY字型檔案 .. 去控制台>>字型..貼上就得啦 ..
咁PS同PI都應該會有個字型GA LA
2.跟圖..載入個度搵番你DL左既BH
[attach]330462[/attach]

令一方法
開你想做bh既圖..
然後編輯>定義筆刷

3.係gif 整左動態圖先..
然後係ps整banner/hd (當然要留番個位俾gif ) 如圖 大約既姐-0-.. 要透明底 .. save png
[attach]330463[/attach]
再去番 gif
禁e個>> [attach]330464[/attach] 揀番整好既ban/hd .. 然後放上gif上面 ... gif 就自己慢慢對番個位 ..

講到唔知點咁 . 唔明再問啦 .

4. cut 圖 .. 你有咩唔明呀 ?

5. 影像> 調整 > 色彩平衡 or 色相 /飽和度 . 不過色彩平衡 會好d

6 .
第一 我唸係TT 整成既 -0-
第二 濾鏡>模糊>放射狀模糊 ( 總量 大約40 ,, 模糊方式 : 迴轉 ,, 品質 最佳 )

PI 幫你唔到 .

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
頭像師父
Mr.TW

榮譽勳章

會員編號 48220
精華 2
積分 23447
帖子 12105
威望 41 點
GAME幣 631 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 220
註冊天數 6795
狀態 離線
  閱讀全部
1.  禁連續漸變 .. 應該會睇得明點較GA LA ..
[attach]337077[/attach]  

2 . CUT 圖既 .. 你都唔知唔明邊度 @@ .. 幫唔到你 ..
不過CUT 圖既 有心機就CUT 得好GA LA ..  哈哈 -0-

3.打左字之後 ..
圖層>> 圖層樣式>> 外光暈 / 外發光  < 發光既FEEL
圖層>> 圖層樣式>> 筆畫 / 描邊 < 有顏色框框

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
頭像師父
Mr.TW

榮譽勳章

會員編號 48220
精華 2
積分 23447
帖子 12105
威望 41 點
GAME幣 631 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 220
註冊天數 6795
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 Secret}姬 於 2008-7-10 01:30 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
哦,原來是這樣子的
我明白了啦
想問一下...GIF 那個你說把GIF對番個位
但我要移的時侯,只能移到1個畫格..其他畫格照樣只是在原本的地方..沒有被移
如何才能把GIF统一移左相同的地方??
又麻煩了,感謝:)

冇ga ... gif 一定要一格一格咁移ga ..
除非你自己較圖大細既時候識預先整好個位啦 . ( 不過e個方法更煩 )

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...