加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 黑夜的寧靜開始讓我覺得害怕...招男友..
載入中 ...
Hydro;)
贊助會員

會員編號 714
精華 2
積分 24901
帖子 4846
威望 10 點
I-See幣 55263 錢
GAME幣 1008 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 Kate;)
閱讀權限 220
註冊 2004-11-10
註冊天數 7130
來自 Computer Science Department
狀態 離線
  只顯示 Hydro;) 的帖子

QUOTE:
原帖由 ♂心☆儀♂ 於 2006-9-10 07:04 PM 發表
我覺得我未...只少我未搵到一個會主動了解我既人

真的需要嗎...
有時主動了,卻被人指摘多管閒事...

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
andy6922004
嬰兒上路

會員編號 172509
精華 0
積分 588
帖子 99
威望 0 點
I-See幣 11171 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 ♂心☆儀♂
閱讀權限 50
註冊 2006-6-4
註冊天數 6558
狀態 離線
  只顯示 andy6922004 的帖子

QUOTE:
原帖由 ♂心☆儀♂ 於 2006-9-11 07:04 PM 發表
唔係好多者....識左都要岩傾先得架......
我想多D人陪我傾計啊........

o..
又有一個人啦
你好有吸引力

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
♂心☆儀♂
中級會員

會員編號 176957
精華 0
積分 1008
帖子 310
威望 0 點
I-See幣 13122 錢
GAME幣 472 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 andy6922004
閱讀權限 60
註冊 2006-6-16
註冊天數 6546
來自 HK
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Hydro;) 於 2006-9-12 12:55 PM 發表

真的需要嗎...
有時主動了,卻被人指摘多管閒事...

我覺得每個人既內心都希望人地注意自己..了解自己..
我唔知我甘捻岩唔岩...但係我自己係一個甘樣既人...
因為我自己係一個比較被動既人..所以我希望有人會主動去認識我..去了解我...

頂部
♂心☆儀♂
中級會員

會員編號 176957
精華 0
積分 1008
帖子 310
威望 0 點
GAME幣 472 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
閱讀權限 60
註冊天數 6546
來自 HK
狀態 離線
我都唔覺得自己有吸引力.....

頂部
andy6922004
嬰兒上路

會員編號 172509
精華 0
積分 588
帖子 99
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 ♂心☆儀♂
閱讀權限 50
註冊 2006-6-4
註冊天數 6558
狀態 離線
哈哈...真係識講野ga姐

頂部
Hydro;)
贊助會員

會員編號 714
精華 2
積分 24901
帖子 4846
威望 10 點
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 Kate;)
閱讀權限 220
註冊天數 7130
來自 Computer Science Department
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ♂心☆儀♂ 於 2006-9-12 06:46 PM 發表

我覺得每個人既內心都希望人地注意自己..了解自己..
我唔知我甘捻岩唔岩...但係我自己係一個甘樣既人...
因為我自己係一個比較被動既人..所以我希望有人會主動去認識我..去了解我...

的確,每個人的內心都希望被注意,了解,
因為這樣彷彿為自己的生命找到意義,
生存的意義,可能就是有其他人察覺到你的存在吧…

但另一方面,人總有不想為人知曉的秘密,
當別人想肆意去探知你想保護的秘密,
別人的主動,關心只會成為煩惱的來源…

anyway, 我相信你總會找到一個會主動去認識你的人=]

頂部
♂心☆儀♂
中級會員

會員編號 176957
精華 0
積分 1008
帖子 310
威望 0 點
GAME幣 472 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
閱讀權限 60
註冊天數 6546
來自 HK
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Hydro;) 於 2006-9-13 10:25 AM 發表

的確,每個人的內心都希望被注意,了解,
因為這樣彷彿為自己的生命找到意義,
生存的意義,可能就是有其他人察覺到你的存在吧…

但另一方面,人總有不想為人知曉的秘密,
當別人想肆意去探知你想保護的 ...

有人肯主動去了解...認識你..係對你既一種認同...
佢肯定你既存在...肯定你生存既意義......
有D人話..每個人都應該為左自己而生存...
而唔係為左其他人而生存...但係人往往都會介意別人對自己既睇法....

無可否認...每個人都有秘密..都有唔想俾人知既野....
我都覺得每個人都有擁有私隱既權利....
但係我相信真正既朋友係會了解你..明白你......
佢會關心你...但係都會俾空間你.......
有D人唔識得衡量咩係私隱..鍾意咩都要知得一清二楚....
所以先會有“朋友易得,知己難求”呢句說話....

頂部
Hydro;)
贊助會員

會員編號 714
精華 2
積分 24901
帖子 4846
威望 10 點
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 Kate;)
閱讀權限 220
註冊天數 7130
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ♂心☆儀♂ 於 2006-9-13 04:30 PM 發表

有人肯主動去了解...認識你..係對你既一種認同...
佢肯定你既存在...肯定你生存既意義......
有D人話..每個人都應該為左自己而生存...
而唔係為左其他人而生存...但係人往往都會介意別人對自己既睇法....

無可否認...每個人都有秘密..都有唔想俾人知既野....
我都覺得每個人都有擁有私隱既權利....
但係我相信真正既朋友係會了解你..明白你......
佢會關心你...但係都會俾空間你.......
有D人唔識得衡量咩係私隱..鍾意咩都要知得一清二楚....
所以先會有“朋友易得,知己難求”呢句說話....  

有人重視當然好,但我覺得,就算無人重視我,
我都是要生存下去。
我在乎別人對自己的睇法,
更在乎自己對自己的睇法,
you are what you want to be ,
but you are not what others want you to be.

如果不讓對方深入自己的內心世界…
他永遠只會是朋友,不會是深交,知己…
有時人是很難去判斷應否去問一些敏感的問題呢...

你需要的,我想都是那種「肯細聽自己的不想太多人知的秘密」的人吧...

頂部
♂心☆儀♂
中級會員

會員編號 176957
精華 0
積分 1008
帖子 310
威望 0 點
GAME幣 472 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
閱讀權限 60
註冊天數 6546
來自 HK
狀態 離線
我覺得係咪秘密都只係在乎你點樣去睇...
有陣時...我會同朋友講一D我從來都冇捻過會話俾人聽既事...
當我覺得好脆弱既時候...我會不自覺講出來....

我覺得你對生命既睇法幾好啊....
為左自己生存...即使人地對你評價幾差..你都要堅強甘生存...
如果所有人都明白呢樣野....每日就唔會有甘多人跳樓死啦....
放棄自己既生命係一個人最愚蠢既做法.......

頂部
andy6922004
嬰兒上路

會員編號 172509
精華 0
積分 588
帖子 99
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 ♂心☆儀♂
閱讀權限 50
註冊 2006-6-4
註冊天數 6558
狀態 離線
我都好贊成你ga睇法
講得唔錯
但係通常都係講易做就難

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...