加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 100%原創TB系列一之"心"有"靈"犀
載入中 ...
紫雲草@@
中級會員

會員編號 106225
精華 0
積分 1411
帖子 444
威望 0 點
I-See幣 10898 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-1-21
註冊天數 6732
狀態 離線
  只顯示 紫雲草@@ 的帖子
100%原創TB系列一之"心"有"靈"犀

100%原創[[與mini敏聯手合作]]

程心<<牙心>> - 女 ,,中一生,,好鬼屎單純同可愛,,係中學既籃球班識左牙靈,,同楚怡勁FD
卓靈<<臭靈[曦.融專用]普通人叫佢牙靈>> - 女,,中三生,,一個超型既TB,,同曦.融好fd
鄭迦曦<<牙曦>> - 女,,中三生,,靈.融死黨,,一個靚仔TB
邱楚融<<楚融>>- 女,,中三生,,同靈.曦好FD,,怡既家姐
邱楚怡<<楚怡>>- 女,,中一生,,融既細妹,,心既好朋友,,
唐斯楠<<牙糖>>- 女,,令仔TB,,同靈鬼咬鬼骨
區樂軒<<牙軒>>-男,,靚仔,,中意楚融,,
葉允昕<<吹水昕>>-女,,中一生,,勁中意大話,,亦都係佢令到靈同心分開,,童孖生家姐
葉允童<<吹水童>>-女,,中一生,,昕既孖生細妹,,中意牙糖
蘇苡芙<<牙草>> -女,, 中二生,,暗戀曦,,以為曦愛上心,,so幫心同靈拉埋,,

第一章
籃球牙sir~今日就係第一日既暑期籃球班,,E家點名先,,程心
心~係,,我係到
籃球牙sir~嗯,,卓靈
靈~係到呀,,
<<牙心覺得卓靈個名好得意,咁就望左靈一眼,,就同佢個fd講>>
心~楚怡,,楚怡,,,睇下果個男仔,,好靚仔呀,,又型啵,,
怡~喂喂,,都未開學就開始搵目標啦~~
心~咩呀,,咁靚仔係人都會望多2眼架la,,
怡~聽住先啦下﹏﹏
<<呢個時候,,有個人慢慢咁勁型咁行緊過黎,全班人望住佢>>
籃球牙sir~鄭迦曦你又遲到!!成日都遲,,
曦~得la,,冇下次~
<<之後曦行去靈同融果邊,,係到吹水唔理牙sir>>
心~喂,,你識唔識佢地架?點解果個女仔[指住楚融]望住你既?
怡~佢咪我家姐囉,,好似話同果個咩靈同咩咩曦好fd架,,成日傾電話,,搞到我冇得同你傾果2個人囉,,
心~哦,,
<<之後佢地開始聽牙sir教打籃球,,冇再講住la>>
<<話咁快就放監la>>
心~喂,,不如去新城市行下呀!!
怡~唔得呀,,我要跟家姐番屋企呀,,下次先la,,
心~咁呀...下次囉,,88
怡~8
<<之後楚怡就跟住楚融搭車番屋企la>>
融~妹豬﹏頭先果個女仔同你好熟架?
怡~係牙,,小學識左好多年架啦,,
融~佢又真係幾得意啵,,唔怪得之好小讚人既臭靈都話佢得意la,,
怡~臭靈?
融~頭先呢,,同我一齊果個呀,,佢叫卓靈呀,,你家姐我既老死呀,,
怡~哦,,
<<番到屋企,,怡就即刻打俾牙心>>
心~好掛住我咩?一番到屋企就打黎﹏
怡~有好消息緊係要打俾你啦,,
心~咩事咩事!!你中獎呀?
怡~唔係呀,,我家姐話佢個fd,,姐係你話好靚仔果個人話你好得意呀~~
心~下,,真架??<<偷笑>>
怡~呃你做咩姐?
<<之後佢地傾多陣就收左線la>>
心勁開心就心諗啦~佢話我得意呀~~姐係佢有留意我啦~~好野,,
作者s:其實呢篇野真係有呢幾個人,,不過我地將d名轉晒,,呢篇野好有意義,,大家十卜下呀,,

第二章
<<籃球場>>
籃球牙sir~今日F1既同學仔就射籃俾我睇下先,,其他同學就自由活動la,,
<<之後牙sir就開始點人出去射籃啦>>
牙sir~邱楚怡出黎射籃俾我睇先la,,
怡~哦,,
心~俾心機呀,,
<<之後楚怡出左去,,接住牙sir俾既籃球,,射籃>>
怡~好野,,入籃!!我真係叻架姐xdd
牙sir~very gd,,下個,,程心
<<牙心同楚怡交換眼神,,>>
怡~到你la,,加油呀,,
心~嗯,,
<<牙靈見到牙心要射籃,,就行埋去牙曦度,,>>
靈~牙曦,,睇下佢入唔入囉,,
曦~睇佢個衰樣都唔入,,
靈~唔好咁話人啦,,可能人入呢,,
曦~你估佢係你咩,,“籃球高手”,,
<<牙心舉手一射,,可惜撞板彈出,,一野西左落牙曦度>>
靈~哎唷,,真係唔入啵,,
曦~呢排真係開口中,,
靈~喂,,過緊黎呀佢,,
<<牙曦已經企左起身,,牙心就即刻同佢講sor,,但係牙靈仲要係度阻住晒喎>>
心~sorry呀,,對唔住,,我冇心架,,
曦~唔…..緊
<<牙靈就係度插咀啦>>
靈~唔緊要,,腦震盪一定會返黎搵你,,
心~我會賠醫藥費架,,再唔係照顧佢一世囉xdd,,
曦~嘩,,係咪呀xdd,,
<<牙靈啤一啤牙心,,就行開左啦>>
心~好啦,,哥哥,,我過番去啦,,[同牙曦講]
<<牙曦仲未有機會同佢講,,佢唔係…(哥哥)>>

第三章下次po,,有人回就po,,

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
BLUR.彤:D
認證會員

會員編號 133781
精華 0
積分 242
帖子 966
威望 0 點
I-See幣 10232 錢
GAME幣 125 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-3-10
註冊天數 6683
來自 orz
狀態 離線
  只顯示 BLUR.彤:D 的帖子
wawa!`xd`
好睇呀`
乜呀心認吾到佢男定女咖咩-口口-?
快d p0st!
牙靈系仔定女-w-?
亂`

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
Hiu_-細曉
吹水學徒

會員編號 150242
精華 0
積分 4802
帖子 2081
威望 0 點
I-See幣 13928 錢
GAME幣 687 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2006-4-9
註冊天數 6653
狀態 離線
  只顯示 Hiu_-細曉 的帖子
依個故事
係咪有男有女
邊d係男
邊d係女
定全女

頂部
mini敏
初生嬰兒

會員編號 125841
精華 0
積分 1088
帖子 14
威望 0 點
I-See幣 12579 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-2-22
註冊天數 6700
來自 ﹏'青山◆
狀態 離線
  只顯示 mini敏 的帖子
第三篇同第四篇,,如果有多幾個人回,,我/紫雲草就會po架啦,,十卜下呀大家,,多謝支持下上面果兩位xdd,,

頂部
Kary`` (KY`)
認證會員
鬼-穎]]

會員編號 71126
精華 0
積分 5945
帖子 846
威望 0 點
I-See幣 22740 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 琪``
閱讀權限 90
註冊 2005-11-12
註冊天數 6801
狀態 離線
  只顯示 Kary`` 的帖子
好得意牙,,
不過篇小說好密`
好難睇"
唔好用 "~"
應該咁用
靈 " 你好令女>33333<
靈 :: 你好牙`

提2 JA`
你自己睇下點好*

`
`

衰 女 包 7 人 組 TAKE 2``
穎  琪  凱  蝶  欣  荼  怡
頂部
紫雲草@@
中級會員

會員編號 106225
精華 0
積分 1411
帖子 444
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6732
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Kary`` 於 2006-12-28 03:02 PM 發表
好得意牙,,
不過篇小說好密`
好難睇"
唔好用 "~"
應該咁用
靈 " 你好令女>33333<
靈 :: 你好牙`

提2 JA`
你自己睇下點好*

多謝你既提2,,
我地會改架la,,,

頂部
天狼
初生嬰兒

會員編號 253946
精華 0
積分 298
帖子 6
威望 0 點
I-See幣 11000 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  保密 保密
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-12-28
註冊天數 6390
狀態 離線
  只顯示 天狼 的帖子
好好睇呀....
不過真係亂左小小~
寫多D啦~~

頂部
紫雲草@@
中級會員

會員編號 106225
精華 0
積分 1411
帖子 444
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 6732
狀態 離線

收費單
編號:價格:金額 已付費的會員名單

請付費察看本帖隱藏內容,非本站會員無權購買,請[登陸],或者[註冊]

頂部
^^傻妹妹
中級會員

會員編號 244048
精華 0
積分 1121
帖子 361
威望 0 點
I-See幣 11488 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-12-9
註冊天數 6409
狀態 離線
  只顯示 ^^傻妹妹 的帖子
好好睇a

我想想多d  a

頂部
BLUR.彤:D
認證會員

會員編號 133781
精華 0
積分 242
帖子 966
威望 0 點
I-See幣 10232 錢
GAME幣 125 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-3-10
註冊天數 6683
來自 orz
狀態 離線
  只顯示 BLUR.彤:D 的帖子
好 睇           `
我 想 你 一 次 打 多 幾 篇 上 黎  `
仲 有 怡 系 咪 鐘 意 靈 牙 O拿?
SUPP0RT

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...