加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [轉貼]§等特已久的愛情§
載入中 ...
dingdong
認證會員

會員編號 273464
精華 0
積分 1897
帖子 834
威望 0 點
I-See幣 14216 錢
GAME幣 224 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-2-9
註冊天數 6348
狀態 離線
  只顯示 dingdong 的帖子
第10章*突然的門鐘聲!
敏敏一番到屋企..就打俾嘉嘉啦!
敏敏:嘉嘉..執完野未呀!?
嘉嘉:差少少咋!
敏敏:快D啦!再唔快D就唔等你架啦!
嘉嘉:得啦...咁你呢..執左個房俾我未呀!?
敏敏:ar....呢件事呢....就好......
嘉嘉:知你未執啦!快d執啦!你執完打俾我...我先上黎呀...
敏敏:ok...88 [收左線]

敏敏執到好好好好好辛苦...就坐左係梳化上面睇電視...
睇睇下突然有人禁門鐘...
阿敏細細聲咁講:明明我無打俾嘉嘉架...咁呢個又會係邊個呢!?
門鐘響左幾次..敏敏先敢去開門..一開門...見到既係...!!

愛你愛到要扮作不知
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
dingdong
認證會員

會員編號 273464
精華 0
積分 1897
帖子 834
威望 0 點
GAME幣 224 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-2-9
註冊天數 6348
狀態 離線
第11章*點解會係你!?
敏敏:e!?阿希!?你點知我住呢層呢個單位架!?
阿希:你唔好理...搵到你咪得囉!阿敏呀...其實我有一樣野想同你講好耐架?...
敏敏:嗯??講啦..
阿希:不如你俾我入你屋企先再講啦..我企左係門口好耐啦!-3-
敏敏:你入黎坐啦咁...
阿希:^^
敏敏:你想同我講乜野呀?
阿希:阿敏呀...我呢...我想講...
敏敏:想講乜呀?= =
阿希:好!我講!就係...不如我幫你手執間房俾嘉嘉丫!
敏敏:哦...就係咁咋!?
阿希:唔係既話係點?
敏敏:無呀...快D幫我手啦!仲講!
阿希一見到間房...第1個反應係..= =
阿希:嘩!!咩房黎架!亂過填田區!
敏敏:唔係就唔洗你幫手啦!快D執吧啦!XD

有阿希幫手...梗係唔同D...好快就將間房整得乾乾淨淨...
敏敏:唔該哂WOR..阿希!
阿希:唔洗唔該..係我樂意幫你架嘛!^^
敏敏唔小心..俾地上果條電線又"CAKE"親..
爬左落阿希度..阿希即刻抱住敏敏..費事佢整親..
敏敏:唔好意思呀阿希..又麻煩到你!=)
阿希:唔緊要..助..助人為快樂之本丫麻! [好辛苦咁講]
敏敏:^^
阿希:咁你捨得起身未??
敏敏:55

佢地自己都唔發覺大家都有心跳稍微加速既感覺..可能覺得大家已經太熟絡..

愛你愛到要扮作不知
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
dingdong
認證會員

會員編號 273464
精華 0
積分 1897
帖子 834
威望 0 點
GAME幣 224 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-2-9
註冊天數 6348
狀態 離線
第12章*嘉嘉與敏敏同居
叮噹...叮噹...
敏敏走左去開門...
嘉嘉:你咁耐都唔打電話落黎架!我自己走上黎仲快!
敏敏:執好間房俾你啦!你入去睇下!直行轉左第1間呀!
嘉嘉:ok...

嘉嘉滿心歡喜咁走去佢間房...
嘉嘉:丫!!救命呀!!敏敏!!有個人係我間房呀...
敏敏眼見阿希慢慢咁走出黎..
敏敏:嘉嘉..你講果個人就係阿希呀?
嘉嘉:下!?原來你係阿希呀?唔記得左添..唔好意思呀!XD
阿希:你咁快就唔記得左我架...-3-
嘉嘉:對唔住囉!

*梳化上..
嘉嘉:真係好!唔洗再俾咁多租金囉!可以同敏敏一人俾一半!^^
敏敏:乜你咁諗架!
嘉嘉:KEKE*
阿希:不如我叫埋阿健落黎丫!
敏敏:好呀..

愛你愛到要扮作不知
頂部
dingdong
認證會員

會員編號 273464
精華 0
積分 1897
帖子 834
威望 0 點
GAME幣 224 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-2-9
註冊天數 6348
狀態 離線
第13章*易醉..
阿健過左黎敏敏屋企啦!
嘉嘉:又肚餓-3- 叫PIZZA丫!
阿健:今餐我請!
敏敏:最驚你唔肯jar..keke*
阿健:XD"

PIZZA黎到囉!俾完錢之後發覺..
竟然突然多左罐啤酒..= =
阿希:正!有酒飲!
嘉嘉:E...唔係掛...
敏敏:我未試過呀!我要試!
阿健:唔係掛?未試過...= =
食到咁上下...敏敏就開始試下飲啤酒...
阿希:你唔係掛...飲一啖就醉..玩野呀??
嘉嘉:唉...今次麻煩啦..竟然黎個醉酒妹...有排煩..
阿健:咁易醉既?= =

大家都好眼訓..個個就咁爬左係梳化..
敏敏濛濛濃濃咁起左身..但係一個唔小心..又俾野"cake"親!
訓左落一舊軟軟地既野上面就訓左囉...
到第2朝早上..

愛你愛到要扮作不知
頂部
dingdong
認證會員

會員編號 273464
精華 0
積分 1897
帖子 834
威望 0 點
GAME幣 224 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-2-9
註冊天數 6348
狀態 離線
第14章*互擁..
嘉嘉一起身..
嘉嘉:嘩!
阿健:阿嘉..你傻架..咁早就係度嘈嘈閉..
嘉嘉:唔係呀阿健..你過黎睇下..[細細聲]
阿健:哇..唔係掛..趁我地訓左係度玩d咁既野...= =

嘉嘉同阿健眼見敏敏同阿希互相擁抱黎訓教..
個樣又甜蜜蜜咁..嘉嘉同阿健忍唔住行開避1避..
同1時間..阿敏同阿希一齊醒..
敏敏:嘩!! [大家即刻彈開]
阿希:乜你拎呢d野黎玩呀..
敏敏:關我鬼事咩..-3-

嘉嘉&阿健死番出黎..
嘉嘉:無野既無野既..年青人攬1下jar..有乜所謂丫..等陣就唔記得架啦..
阿健:同意!
敏敏+阿健:我地又無話介意..= =
阿健:咁就得啦..遲幾日就開學啦..我同阿希都係番屋企執野先啦..88
阿希:88
敏敏同嘉嘉俾佢地提1提..都即刻開始準備番學既野..

愛你愛到要扮作不知
頂部
dingdong
認證會員

會員編號 273464
精華 0
積分 1897
帖子 834
威望 0 點
GAME幣 224 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-2-9
註冊天數 6348
狀態 離線
第15章*開學
9月1啦..阿希&阿健話執野..執到唔見左人..
嘉嘉:敏敏..起身啦..連番學都要我叫你起身...-3-
敏敏:車..[死去刷牙洗面]
嘉嘉:出門啦..
敏敏:等多5分鐘啦..
敏敏神速地3分鐘搞掂!
敏敏:行得啦..
嘉嘉:勁wor..咁快既..
敏敏:行啦..咁多口水..

*學校

MISS:大家坐低..叫名既可以留係呢個課室..無叫既出黎LINE UP
同學們:老師扮哂野講英文..[細細聲]
MISS:XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX....呢班人留低..其餘果D出黎..
敏敏:嘉嘉..我同你唔洗走..[手勢示意]
嘉嘉:^^

上堂上堂上堂..放LUNCH..
敏敏:食LUNCH啦..
嘉嘉:55
敏敏見到自己班既女仔望住同一個方向..
敏敏:嘉嘉..果度有乜野睇呀??遮住哂..我乜都睇唔到..
嘉嘉:哦..呢個學期既新轉校生WOR..叫唔知咩...阿晉..聽講令仔,有錢,有型..BUT..好鬼死COOL
敏敏:都唔關我事囉...
嘉嘉:55

到聽日一番學...

愛你愛到要扮作不知
頂部
dingdong
認證會員

會員編號 273464
精華 0
積分 1897
帖子 834
威望 0 點
GAME幣 224 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-2-9
註冊天數 6348
狀態 離線
第16章*轉校生+轉班生
MISS:親愛既同學們..今日我地班有3個轉校生同1個轉班生..咳..入黎啦..
有3個令仔&1個女仔入左黎..
無論男或女都正在討論..
老師:大家靜1靜!!俾佢地自我介紹!
XX:HI..我叫阿希..
XX:大家好..我係阿健..
敏敏同嘉嘉爆爆爆驚訝...
XX:HELO..我叫阿珊..[望真D..其實佢幾令女]
呢個女仔仲更加令敏敏嚇一跳!佢竟然係之前誤會摑左敏敏一把果個女仔!
最後一個轉班生...
XX:我係隔離班既阿晉..[勁唔耐煩]
成班八婆係度叫阿晉個名..
MISS:靜D啦..你地4個自己搵位坐啦..費時同你調..
阿希緊係搵最熟既敏敏黎坐啦!
阿健就搵嘉嘉坐..而阿晉就搵個角落坐..
MISS:你地認識下新同學先啦下...我改簿..有事出黎問我!
成班:OK!

敏+嘉:你地做乜轉黎架!?
希+健:乜唔好咩??
敏敏:係!-3-
阿健:= =
阿希就行埋去阿晉度..
阿希:阿晉!原來你都係度讀架!?點解識你咁耐都唔知??
阿晉:我9月1先轉過黎之嘛..你地遲我小小jar.. [有熟FD就唔COOL]
阿希:= =
嘉嘉:嘩..阿希..原來你識佢架??
阿希:有乜問題?
嘉嘉:佢係依間學校既頭號人物![細細聲講]
阿希:即係點? [正死蠢!]
嘉嘉:即係佢好受女人歡迎囉!
阿希:點解?
嘉嘉:因為佢令仔兼型..
阿希:唔係掛..

愛你愛到要扮作不知
頂部
dingdong
認證會員

會員編號 273464
精華 0
積分 1897
帖子 834
威望 0 點
GAME幣 224 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-2-9
註冊天數 6348
狀態 離線
第17章*阿珊,這個朋友
阿珊:e!?原來係你地呀!?上次真係唔好意思呀..摑左你一把..
敏敏:唔緊要..做個朋友丫..
就係因為上次果1把..令阿珊同敏敏佢地好快咁熟絡起黎..
佢地約放學之後1齊去玩..去機鋪打機..
敏敏:我要玩槍GAME..
阿希:你玩槍GAME好叻架??
敏敏:唔係..我第1次玩架咋= =
阿希:等我教你玩啦!
敏敏:緊係要啦!教練!
阿希捉住敏敏隻手教佢點樣描準既時候..有輕微心跳加速..

佢地玩到成夜晚8點幾9點先走..
阿希送敏敏..阿健送嘉嘉..
[話就話係1個送1個番屋企..但其實行同一條路..= =]
但係阿希想單獨送敏敏..so..叫阿健行唔同路歸家..
而阿晉就送阿珊..[阿晉脫去COOL既內心..XD]

---------------------------------------------------------------------------

睇完要留cm!!

愛你愛到要扮作不知
頂部
dingdong
認證會員

會員編號 273464
精華 0
積分 1897
帖子 834
威望 0 點
GAME幣 224 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-2-9
註冊天數 6348
狀態 離線
第18章*歸家途中
*阿希&阿敏
阿希:阿敏呀..其實我..
阿敏:嗯?? [望緊風景..無留意阿希講既野]
阿希:我由第1日識你開始..我1直對你有好感..但係我而家發覺..我已經鐘意左你..唔想失去你..
阿敏即刻唔小心仆低左..[驚嚇過度]
阿希:我表下白jar..洗唔洗仆低呀?
阿敏:我無心仆架..
阿希突然好正經..
阿希:唔緊要..你每次仆低..我都會係你身邊照顧你..
敏敏:每次仆低!?你咁講算咩意思??T^T
阿希:丫!唔係唔係..你每次有危險..我都會係你身邊..
敏敏:咁就岩聽! [其實敏敏都有少少鐘意阿希架]
阿希:^^番屋企啦!行啦..
敏敏:55``XD

*阿健&嘉嘉
阿健:阿嘉呀..你覺唔覺得男仔應該主動??
嘉嘉:明顯啦..仲洗問??
阿健:咁好啦..
嘉嘉:有乜咁好?
阿健:嘉嘉呀..[叫得好親切]
嘉嘉:你叫得好肉麻呀..
阿健:我有野同你講呀..
嘉嘉:快吧..
阿健:我..想你做我女友..
嘉嘉:下!!!!!!![瞪大隻眼]
阿健:知你未必肯..
嘉嘉:俾試用期你..XD
阿健:OK!
嘉嘉:講笑ONLY..試下啦..1唔對路即分手..
阿健:唔會既..^^
嘉嘉:= =

愛你愛到要扮作不知
頂部
dingdong
認證會員

會員編號 273464
精華 0
積分 1897
帖子 834
威望 0 點
GAME幣 224 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-2-9
註冊天數 6348
狀態 離線
第19章*拍拖
*第2朝-學校
嘉嘉:敏敏..你做乜同阿希拖住手咁番黎架!?
阿希:車..你同阿健夠係啦..係度話人..
敏敏:算啦算啦..唔好講埋D無聊野吧..
阿健:放學去邊玩呀..?
阿希:廢話..緊係各自各拍拖啦..
講講下...突如其來的消息..
眼見嘉嘉行開又跑番過黎..
嘉嘉:哇塞..你睇行果邊[指住一個方向]
佢地竟然見到阿晉搭住阿珊個駁頭咁行過黎..
阿希:嘩..阿珊尋日先岩岩黎..你就搭到佢啦??
阿晉:係!= =
阿珊:-3-

之後..如期咁過左半個學期..
-嘉嘉&阿健
-敏敏&阿希
-阿珊&阿晉
佢個1對對咁..好SWEET呀..

愛你愛到要扮作不知
頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...