加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [轉貼]§等特已久的愛情§
載入中 ...
dingdong
認證會員

會員編號 273464
精華 0
積分 1897
帖子 834
威望 0 點
I-See幣 14216 錢
GAME幣 224 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-2-9
註冊天數 6348
狀態 離線
  只顯示 dingdong 的帖子
第20章*開party
阿希個阿爸阿媽係外地打電話俾阿希..
傾完電話之後..阿希好明顯係勁勁勁唔開心..
第2朝..

*學校
敏敏:阿希??阿希!
阿希:點解...[勁細聲講]
敏敏:阿希!![拍阿希駁頭]
阿希:?!?乜事?
敏敏:你做乜叫左咁多聲都唔理我??
阿希:無..諗緊野之嘛..
敏敏:哦.. [好驚阿希有心事唔同佢講]
阿希:不如下個星期一夜晚叫阿健,阿晉佢地上你屋企開party囉..
敏敏:點解無端端開party既??
阿希:成班fd一齊玩丫嘛...好開心架..
敏敏:好wor...[敏敏勁同意阿希既講法!]

敏敏:阿晉,阿珊,嘉嘉,阿健!
晉+珊+嘉+健:乜事??
敏敏:阿希話下個禮拜星期一去我屋企開個fd party玩下wor..
晉+珊+嘉+健:好呀!!
嘉嘉:咁我地不如每人買d野食啦咁..
阿珊:55..就咁話啦..星期一夜晚5點幾6點我同阿晉就會上黎架啦!
敏敏:好呀..
阿希:做乜傾細節都唔叫我聽呀!?-3- [扮開心]
敏+珊+晉+健+嘉:XD"

愛你愛到要扮作不知
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
dingdong
認證會員

會員編號 273464
精華 0
積分 1897
帖子 834
威望 0 點
GAME幣 224 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-2-9
註冊天數 6348
狀態 離線
第21章*開心既party
*星期1夜晚-敏敏屋企

敏敏:好野!到齊人囉!
阿健係度開啤酒..阿珊同嘉嘉就擺好d野食..
敏敏同阿健,阿希就玩下猜拳..哈``
個個飲到小小醉囉!
嘉嘉:今日係我地識左以黎最開心既1日呀!!
阿健:講得岩![趺左落梳化]
嘉嘉:死傻佬!keke*
敏敏:以後都要咁開心!
阿希:敏敏..我唔會放棄你架!!! [醉到語無倫次]
嘉嘉:白痴希..[其實佢地都唔知自己講緊乜]
阿晉勁飲得..飲左成8,9罐啤酒都未醉..
家陣係度狂"對"啤..
飲左成十幾罐..終於頂唔蒲..
去左toilet嘔..走番出黎..
濛濃地cake低左..
1個2個都醉到訓哂落地下..
但唯1無醉而扮醉既人係.....阿希

愛你愛到要扮作不知
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
dingdong
認證會員

會員編號 273464
精華 0
積分 1897
帖子 834
威望 0 點
GAME幣 224 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-2-9
註冊天數 6348
狀態 離線
第22章*離別T^T
*明天早上..
阿希1早起左身..梳洗完..
留左1張字條之後就番左屋企..

除左敏敏之外..個個都起哂身..
但無1個能夠睇到阿希張字條..
敏敏最遲1個起身..佢換埋3之後..
終於發覺阿希寫果張紙..
睇完之後..佢即刻講都唔講就衝左去機場..

嘉嘉佢地見敏敏咁樣就想睇下發生咩事..
就發覺地下有張紙同埋1條手鏈..

*字條↓

阿敏:

好對唔住,我知道咁樣1走了之,係對你好唔公平。
但係,我真係唔知點同你開口,我真係無辦法可以講你
知:我阿爸阿媽1定要我去英國讀書。我太愛你啦,越愛
你,我就越難捨棄...今日我已經要飛啦..你會唔會等我?

呢條鏈---係我細細個既時候,有1位叔叔同我講,
條鏈會帶領我去搵我愛既人。當我見到你既時候,我已
經諗,呢條鏈應該係俾你架...

阿敏,我相信我地1定可以再見,你要記住...
"相愛既人,就算分開幾遠..到最後..我1樣會係你身邊"

阿希

阿晉佢地終於知道點解敏敏會即刻衝出去..
阿健:不如我地去機場幫敏敏搵下阿希啦..
阿晉:55..阿希又係既..連我地咁fd都唔講我地知!!
嘉嘉:係囉!
講完之後...佢地就即刻搭的飛去機場..

愛你愛到要扮作不知
頂部
dingdong
認證會員

會員編號 273464
精華 0
積分 1897
帖子 834
威望 0 點
GAME幣 224 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-2-9
註冊天數 6348
狀態 離線
第23章*找到你
*機場
敏敏:阿希!你係邊呀!?阿希!!唔好淨番我1個人呀!阿希![1路喊1路搵阿希]
全部人都專注咁望住敏敏..但係敏敏1概不理..
行到去閘口..已經1個人都無..
敏敏趺低係地下..坐係度..係咁喊..
喊左成足足5分鐘..
敏敏:阿希..你係咪已經走左啦??[自言自言]

*機場門外
嘉嘉:到左啦..
阿健:行去閘口先啦
阿晉:55
阿珊:敏敏!阿希![1路行1路叫]
阿健:阿敏!你係邊呀!?
佢地去到閘口..見到敏敏1個人坐係度喊..不繼喊..
阿健想行過去安慰敏敏..
阿珊:阿健..唔好去..等阿敏自己1個人靜下先啦..
阿健:咁好啦..
佢地4個住左係張長椅度望住敏敏..
嘉嘉見到自己個好朋友咁辛苦..都忍唔住攬住阿健黎喊...
等左1陣..閘口竟然打開左..行出黎果個人竟然係...!!

愛你愛到要扮作不知
頂部
dingdong
認證會員

會員編號 273464
精華 0
積分 1897
帖子 834
威望 0 點
GAME幣 224 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-2-9
註冊天數 6348
狀態 離線
第24章*阿希,我會等你
行出黎果個人係個掃地阿伯!!!
敏敏見到就喊得越犀利..喊唔停..
個阿伯走左之後..有1個人又走出黎..
行到去可憐既敏敏前面..停左係度..
果個人..係敏敏搵左勁爆耐既人..
係阿希!
眼見心愛既人微笑..敏敏應該係好開心..
但係敏敏1諗起將要離開阿希..就已經..
喊到停唔到..嘉嘉佢地見到阿希係度..
就放心同阿健佢地番屋企..因為..
嘉嘉知道阿希唔會令敏敏受到傷害..

敏敏:阿希![即刻彈起身攬住阿希]
阿希:傻女黎既..仲乜喊到咁呀?[其實阿希都係忍住唔喊]
敏敏:我...嗚...我...我唔想...無左你...
阿希拎左部勁爆貴既錄音機出黎..
[分開既時候都要拎名牌出黎= =]
阿希:[錄緊音]敏敏,唔好喊啦,喊左唔令女架啦..
      我俾你果條手鏈..對我黎講好重要架..你
      要日日戴住呀..你要記住"相愛既人,就算分
      開幾遠..到最後..我1樣會係你身邊"*你會
      唔會等我呀?
阿敏收1收把聲,跟住又錄音..
阿敏:[錄緊音]阿希,你講得岩.."相愛既人,就算
      分開幾遠,我相信到最後,你1定會係我身邊"
      我會!我1定會等你番黎..
阿希:^^
敏敏再攬多阿希1次..足足攬左5分鐘..
阿敏:[放開阿希]好啦..我太任性啦!再攬住你..架飛機
       就飛走左架啦!再見啦...阿希..[流左幾滴眼淚]
阿希:88啦!記住..等我番黎..88^^
阿希行入閘口,同敏敏對望左1陣之後,就入左去囉..
雖然而家大家都見唔到大家..
但係兩個人都係度...為傷痛而喊...

愛你愛到要扮作不知
頂部
dingdong
認證會員

會員編號 273464
精華 0
積分 1897
帖子 834
威望 0 點
GAME幣 224 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-2-9
註冊天數 6348
狀態 離線
--------------------------------------------------------------------------------
  第25章*8年後..
阿晉+阿珊+阿健+嘉嘉就叫左敏敏出黎玩..
*機鋪
嘉嘉:敏敏呀!今日玩得開心d!我請你!
阿健:車..你請敏敏咪即係我請敏敏!
嘉嘉:唔好咁啦..老公>3< [已經改口叫老公啦!]
阿健:XD
阿晉:我行開陣呀..我同阿珊玩另1邊果D機呀..
阿健:好呀!
阿珊:阿晉..行啦! [拖住阿晉行走]
嘉嘉:阿晉重色輕友!-3-
阿健:你有我咪得囉!
嘉嘉:咁又係!!>3333333333333<
敏敏望見朋友們出相入對..小不免會有點兒心酸..
敏敏:[微笑]你地兩個自己玩丫..我想行開去第2度玩呀..
嘉嘉:好呀!^^ [見到敏敏識得笑..就無擔心]

*1個勁爆靜既冷行[走廊]
敏敏自己1個人坐係地下..個樣好痛苦..
但想喊又喊唔出..自己1個係度靜思..
敏敏:阿希,我好掛住你呀..你幾時番黎呀?[自言自語]
有1滴眼淚由敏敏的臉上流走..
跳到冰冷既地面上..突然給地板1些溫暖..
靜悄悄既環境..竟然可令敏敏感到自己既存在..

愛你愛到要扮作不知
頂部
dingdong
認證會員

會員編號 273464
精華 0
積分 1897
帖子 834
威望 0 點
GAME幣 224 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-2-9
註冊天數 6348
狀態 離線
第26章*寂寞中傳來的腳步聲
敏敏仍然坐係冰冷既後行...
係佢心情最寂寞既時候..
竟傳來1陣陣既腳步聲..
呢種腳步聲對敏敏有1種親切感..

敏敏:阿健..我應唔應該繼續等阿希??[望住地下]
行黎果個人坐左係敏敏隔離..但係無出聲..
敏敏:你點解唔答我呀?阿健..[仲係望住地下]
XX:相愛既人,就算分開幾遠..

敏敏聽到呢把聲..感到好驚訝..
佢靠呢把熟悉既聲音去尋找來源..
1抬高頭..見到1個樣貌吸引既年青人..
對望既..係1塊凝視過數百萬次既臉孔..
敏敏:我相信到最後..你1樣會係我身邊..[回答阿希岩岩講果句]
阿希:敏敏...^^[好溫柔咁叫]
敏敏:阿希... [面上表露左1個好開心但唔敢相信既表情]
阿希:^^

1個月之後...

愛你愛到要扮作不知
頂部
dingdong
認證會員

會員編號 273464
精華 0
積分 1897
帖子 834
威望 0 點
GAME幣 224 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-2-9
註冊天數 6348
狀態 離線
第27章*結婚
今日係敏敏同阿希結婚既大日子!
嘉嘉&阿健+阿珊&阿晉為左親熱鬧..
都擇左係今日一齊結婚!

*教堂
牧師:你地每1位都願意無論生老病死,貧賤,富貴,疾病..都終生愛住你既伴侶嗎?
[牧師費事講咁多次..所以1次過講哂佢]
嘉+敏+珊+健+希+晉:我願意!!
牧師:搞掂!放工!
嘉+敏+珊+健+希+晉:= =

*屋企
健+希+晉:老婆!煮好飯未呀!?好肚餓呀!
嘉+敏+珊:就得啦..等多陣啦!
佢地6個結完婚之後..3位男士就合買左1間好大既屋..
等佢地6個best fd1齊住..

過多2,3年之後..
阿健&嘉嘉佢地因為生左個女..所以搬左出去住..
而阿希同阿敏就叫人搭左1間又令又大既磚屋...
又搬左入去住..過2人世界..
阿珊&阿晉就留係本身間屋度...

過左40年有多..雖然佢地已經40幾50歲..
但係全部人都仲好恩愛..只不過...

愛你愛到要扮作不知
頂部
dingdong
認證會員

會員編號 273464
精華 0
積分 1897
帖子 834
威望 0 點
GAME幣 224 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-2-9
註冊天數 6348
狀態 離線
第28章*大結局
*屋企

阿希&敏敏攬住1齊訓..
敏敏:老..老公呀..[老到講野都有少少震震地..]
阿希:嗯?
敏敏:我覺得...自己好..好幸福呀...
阿希:我..我都係呀..^^
沈默左1陣之後..
敏敏:我..我好眼訓囉..
阿希:咁你訓啦..我都訓啦..
第2朝早..嘉嘉佢地黎左探阿希同敏敏..

嘉嘉係咁叫敏敏同阿希..佢地都已經無反應啦..
阿健:算啦..生老病死..好平常架...睇佢地個樣..真係幾時都咁開心..T^T[眼濕濕]
嘉嘉:我永遠會記得有你e個朋友架..敏敏..[喊緊]
阿健:再見啦..好朋友..

雖然阿希同阿敏都知道自己過唔到呢晚...
但係佢地臉上都留住1個...幸福既笑容...
直至...佢地再相聚既1刻...

愛你愛到要扮作不知
頂部
kiki55
嬰兒上路

會員編號 308345
精華 0
積分 315
帖子 60
威望 0 點
I-See幣 11226 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-4-21
註冊天數 6277
狀態 離線
  只顯示 kiki55 的帖子
ok N add oil !!

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...