加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [原創!+口語!] 愛上比我大五年的你
載入中 ...
emi_520
初級會員

會員編號 402947
精華 0
積分 683
帖子 225
威望 0 點
I-See幣 13486 錢
GAME幣 158 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2008-1-25
註冊天數 5952
來自 媽的爸
狀態 離線
  只顯示 emi_520 的帖子
[原創!+口語!] 愛上比我大五年的你

愛上比我大五年的你!

人物介紹:

女:

兒: 靚女.. 但唔係過靚..多人追求!思想比其他同學都成熟.. 對愛負責任、勇敢.. 係怡最好既朋友! 透過詠.. 認識朗..鍾意朗..

怡: 係兒最好既朋友!補習認識..好有愛心.. 對屋企每隻倉鼠都會產生感情..

詠: 係兒既同班同學.. 不過比兒大一年..係兒既好朋友..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

男:

朗: 好靚仔!! 校草.. 讀 BAND 3 中學!  16碎.. 不過曾經轉校.. 現讀中四! 係詠既阿哥..好多人鍾意.. 不過冇鍾意人!

希: 鍾意兒.. 但係又憎佢.. 同過兒一齊2次..

軒: 係兒既好朋友.. 成日都受人懷疑佢同兒係一齊既..
____________________________________________________________________________________________

第一集

兒:你阿哥真係勁靚仔囉... 你阿哥點解可以咁靚仔嫁?! 你阿哥好靚仔呀!!.................................

詠:你夠喇!!!!!!!! 你今日由我同阿哥、老豆買電腦開始.. 你已經講左"你阿哥好靚仔呀!!"呢D說話359句喇!! 好悶呀!

兒:咁你阿哥真係靚仔呀麻.. 講多D都唔怕啦!

詠:唉.. 真係吹你唔漲..

兒:(^^)

詠:老實講先..你係咪鍾意左我阿哥呀?!

兒:唔.. 係掛..

詠:下?!你唔好TIM呀!! 我阿哥唔係你想像中咁好嫁..佢仲要大你5年.. 5年呀!! 你家姐都大你5年啦!

兒:無所謂嫁..

詠:唉.. 算喇!~ 都冇氣同你講..

兒:(^^) 你阿哥好靚仔呀!

詠:唉........

[大家都番到屋企..]

待續...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

第二集

[傾電話..]

兒:喂!打俾軒呀!!

詠:哦..好呀!

.................

軒:喂?!

兒:喂!

詠:軒..我好慘呀!!兒佢見到我阿哥之後講395句"你阿哥好靚仔呀~!'' 我受夠喇!! 你打救下我啦!

兒:(^^) 你阿哥好靚仔..........

[數百句後..]

軒:夠喇!!!! 我最憎就係人地係我面前讚第二個靚仔嫁喇!!

兒 詠:哈哈..

兒:咩姐?! 咁詠阿哥真係靚仔呀麻.. 值得我咁讚佢嫁..

軒:哎呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!夠喇!!

兒: 我鍾意講呀!! "你阿哥好靚仔!............"

軒:唉..

詠:連你都救我唔到..

軒:你係咪鍾意左詠阿哥呀?!

兒:係掛..寄託住先啦!!

詠 軒:唉.....

兒:(^^)

[過左一星期..]

[兒 詠 MSN..]

兒:我好鍾意你阿哥呀!

詠:唉.. 你放棄佢啦!!

兒:.... 咁我又唔會喎.. 我冇要佢鍾意我呀!冇必要放棄呀!

詠: ..........

朗:喂!! 阿妹....

詠:我阿哥...

兒:你阿哥做咩呀?"

詠:知道左你..

兒:吓?! 不是吧!? 有冇攪錯呀?!... 不過算啦.. 咁你阿哥有咩反應呀?!

詠:佢話..

朗:我都知我靚仔嫁喇!.. 冇辦法啦.. (^^)

兒:...(嚇死左..)

[過了數星期..]

待續...
____________________________________________________________________________________________

第三集

[兒同佢既婆婆去街市買送.. 希見佢既麻麻去同一個街市買送..  朗同詠既爸媽係係同一個街市賣生果既.. 兒自細就認識佢地既爸爸..不過都係大了先發現係詠既爸爸..]

婆:屋企冇哂生果喇..

兒:哦.. 咁咪去買囉..

[行到去..]

爸:咦!?又黎幫襯呀?!

婆:係呀!!有咩生果正呀..

爸:咦?難得你肯陪阿婆出黎買送喎.. 送個橙俾你食呀! 好甜嫁..新鮮嫁..

兒:哦.. 好呀!! 多謝!!

[另一邊..希見到兒就拉住佢.. 而朗又咁岩黎左喎..]

朗:老豆..

爸:咦!咁好死落黎幫手呀?! 係屋企冇野做呀?! 冇女溝呢?!

朗:... 係呀.. 冇野做//

爸:(輕聲..)其實兒都幾好呀!! 考慮下..

朗:.... 唉.. 我都唔知點同你講好呀!! 佢仲細過阿妹呀!! 點考呀?!

爸:唔考就俾心機讀書啦!!

朗:唉.. 有咩幫手呀?

爸:幫我整番好D膠袋佢啦! 無野你做..

[過左冇幾耐..]

兒:喂!你做咩呀?! 放手啦!!

希:... 我死都唔放嫁喇.. 我唔係以前怕怕羞羞既我..我唔會嫁喇..你俾多次機會我.. 得唔得呀?!

兒:你做咩姐..

希:下?!得唔得呀?!

兒:你放手先啦!!

希:你唔答我我係唔會死心放手嫁喇..

[婆 麻 爸 朗 都呆左..]

爸:喂!呢仔!我好似未見過你嫁喎.. 你好快D放手呀!

希:關你咩事姐..

爸:兒佢係唔會鍾意你嫁喇... 喇.. 我警告你呀!你唔好再掂我未來媳婦呀!!

兒:下?!媳婦!?

希:哦!!!!!!! 佢都下喇.. 則係你作野啦!!

兒:咩呀?!... 我下因..為平時UNCLE叫我家嫂嫁麻..

爸:咁係D外人面前..就要轉下嫁喇..

兒:哦..

希:咩意思呀?!

爸:意思係話.. 兒同我個仔.. 已經係埋一齊嫁喇.. [爸推左朗係我身邊..] 唔該你過主啦!

希:我唔信!!

朗:你聽唔聽到我老豆講野呀?!兒係我女朋友.. 唔該你放開你隻手.. 兒係我嫁..

兒:(面紅.. 心甜..)

爸:朗呀! 你同兒去拍拖啦! 無聊人唔洗理咁多嫁喇.. 今晚去兒到訓啦! 你阿婆無啦啦話要過黎住一排.. 俾你間放佢住住先冇問題嗎?!

朗:無!還店.. 我同兒都..

希:都?! 都咩呀?!

朗:唉.. 算吧啦你..你夠我鬥咩?! 面對現實啦!!

希:...

朗:我地走落!

兒:哦..好呀! 婆!我一陣間番屋企嫁喇.. 你係屋企等我得嫁喇..

婆:哦..! 好呀!玩得開心D喎..

兒:嗯..BYEBYE!!

朗:BYEBYE!!

待續..
____________________________________________________________________________________

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
★iamNicole
吹水高手
♥再待你好`也無回報:)

會員編號 12278
精華 0
積分 9649
帖子 5009
威望 2 點
I-See幣 24228 錢
GAME幣 14871 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 100
註冊 2005-6-18
註冊天數 6903
來自 ★ 8大行星之1;p
狀態 離線
呵x)我同牙兒好似.
1見到靚仔就會不停重複好靚仔好靚仔同好靚仔-v-"
不過思想冇佢甘成熟-v-"
幾好睇甘b0r. 快d p0啦<3

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
emi_520
初級會員

會員編號 402947
精華 0
積分 683
帖子 225
威望 0 點
GAME幣 158 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 5952
來自 媽的爸
狀態 離線
多謝你呀!!

頂部
emi_520
初級會員

會員編號 402947
精華 0
積分 683
帖子 225
威望 0 點
GAME幣 158 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 5952
來自 媽的爸
狀態 離線
冇人支持嫁..
回多D啦!!

頂部
純茶x)
初生嬰兒

會員編號 404258
精華 0
積分 336
帖子 31
威望 0 點
I-See幣 11242 錢
GAME幣 299 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2008-2-6
註冊天數 5940
來自 媽的肚子<3
狀態 離線
  只顯示 純茶x) 的帖子
-33-牙朗轉得咁快既`
比著我..我都接受吾到中意個大你咁多年既男仔`

頂部
emi_520
初級會員

會員編號 402947
精華 0
積分 683
帖子 225
威望 0 點
GAME幣 158 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 5952
來自 媽的爸
狀態 離線
依家...
呀朗唔係鍾意兒呀!!
佢係廢事煩嫁喳..

頂部
ying0208
初生嬰兒

會員編號 388358
精華 0
積分 216
帖子 29
威望 0 點
I-See幣 10800 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-11-25
註冊天數 6013
狀態 離線
  只顯示 ying0208 的帖子
SUP,,,
add oil,,,,

頂部
×°酷愛♀欣
認證會員

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天  

會員編號 367540
精華 0
積分 2193
帖子 851
威望 0 點
I-See幣 14954 錢
GAME幣 282 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2007-9-8
註冊天數 6091
來自 我媽媽的肚子v33v
狀態 離線
好好睇呀@@+

快d post啦><

頂部
emi_520
初級會員

會員編號 402947
精華 0
積分 683
帖子 225
威望 0 點
GAME幣 158 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 5952
來自 媽的爸
狀態 離線
多謝!

頂部
emi_520
初級會員

會員編號 402947
精華 0
積分 683
帖子 225
威望 0 點
GAME幣 158 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 5952
來自 媽的爸
狀態 離線
新加男主角! 樂: 一個唔係太靚仔.. 但係值得兒鍾意過2次既人!

[兒同朗行左陣...]

兒(望到塊鏡..): 朗! 佢仲跟住黎呀! 點算?!

朗:... 做戲做全套..!!

[兒同朗十指緊扣.. 係呢個同時.. 兒係開心之餘..都有D心痛.. 心痛眼前既男仔.. 抓緊你..但唔係真心愛你..]

朗:行左半個鐘佢都仲跟住黎嫁..唔得喇!! 做得PO  D..

兒:下..點做呀?!

朗:我買D野俾你丫!

兒:買咩呀?!

朗:你睇下呢條鏈..

兒:天國的階梯..個..條.. 近睇真係好靚..

朗:送俾你丫!

兒:下?!

朗:唔係佢唔死心嫁..無謂浪費時間丫!

兒:咁好啦..

朗:唔該我想要呢條丫..

店員:好呀!我去攞新一條俾你..你等等呀!!

朗:好呀!

兒:[都唔知笑好..定係喊好..]

店員:喇! 你CHECK 下有冇問題!?

朗:好!

[.........]

朗:送俾你! 我幫你戴丫!

兒:好呀!?(苦笑)

朗:好靚呀!

兒:多謝!!^^我幫你戴丫!

朗:好呀!

兒:你好靚仔呀! 發自內心!!

朗:^^ 我都知我不嬲都咁靚仔嫁喇.. 唔係咁..你會愛我咩..

兒:^^..

朗:(咀左落兒到..)

兒:(面紅..)

朗:我愛你!

兒:(微笑..) 我..愛..你..

朗:(面紅..)

[希死心喇.. 因為佢知道..兒唔係D咁隨便既人..佢掉頭走左..]

朗:... 終於都走左喇.. 頭先.. 唔好意思..

兒:哦.. 唔緊要.. 我好榮幸..

朗:我送你番屋企丫..

兒:哦..唔洗喇..我自己..得嫁喇..

朗:哦..咁..好啦..

兒:咁我走先喇.. 多謝你幫我!

朗:嗯.. BYEBYE!

兒:嗯..BYEBYE!

[大家都掉頭走之後..]

兒:丫!係呀!!

朗:?!

兒:條鏈.. 俾番你丫..要你破費..對唔住..

朗:唔緊要.. 嗯.. 條鏈.. 你當紀念丫..

兒:嗯..唔係幾好既..

朗:唔緊要啦! 我無所謂..

兒:咁.. 多謝你.. 我走先喇.. BYEBYE!

朗:BYEBYE!

[大家都掉頭走..]

朗:[跑番去搵兒..攬住兒..]

兒:你..做咩呀?!

朗:... 對唔住..

兒:下?!

朗:[咀左落兒到..]

待續..

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...