加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: (原創)♥°×寧願錯愛,;也不要錯失一次;||♥[粗 口]ch.31 一刀•兩斷
載入中 ...
Amy@Amy
高級會員

會員編號 431310
精華 0
積分 890
帖子 630
威望 0 點
I-See幣 11230 錢
GAME幣 1230 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2009-2-17
註冊天數 5549
來自 香港
狀態 離線
  只顯示 Amy@Amy 的帖子
Wow!so exciting!

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
人妖哥哥 (詩`)
吹水使者

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:口水第二名
勳章介紹:口水第二名    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天  

會員編號 427516
精華 0
積分 19381
帖子 14938
威望 8 點
I-See幣 48394 錢
GAME幣 5724 個
MSN宣傳 236 次
性別  男
配偶 Kathy.F
閱讀權限 110
註冊 2009-1-1
註冊天數 5596
來自 你媽媽的肚子
狀態 離線
  只顯示 人妖哥哥 的帖子

ch.5  我們..曾相識嗎?

詩:原來佢講大話既,佢根本一直都係香港,係美國個個係佢阿哥
曈:聽講佢今日約左芷琳喎
詩:你又知?
曈:你理得我姐
詩:咁你應該知佢阿哥係邊個個可[指住阿軒張相]
曈:唔知wor{至奇}
詩:車

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

5日後

x:軒少,我查到喇
軒:唔好叫我軒少
x:得啦= ="
軒"叫你查D野都查咁耐
x:[細聲]一係你去查囉
軒:[聽唔到]up乜呀你
x:冇呀  係呀,我查到佢曾經失過憶,不過因為D咩就查唔到啦
軒:查埋D我都知左9世既野-.-跟住呢
x:um...佢今年15碎,讀中三,係晴逸中學讀緊F.3
最差個班,但成績年年都排第一,佢...
軒:妖  張純澈  乜你咁廢架
你講D野我全部都知啦,我同佢同班架
澈:玩你炸^^你睇左呢份野先啦
佢係中一插班生 本來系美國到讀,但因為發生左D事佢黎左香港
之後仲失埋憶添
軒:點解張相咁熟口面既?
澈:你都覺呢,之前唔知係邊到見過
軒:係喎  阿希就黎番架,你幫佢搞埋個入學手續呀
澈:順便幫自己搞埋
軒:哦...你講乜話
澈:-__-"日文牙
軒:= ="
澈:係呢,個個楊芷琳搞成點牙
軒:幫我搞點佢囉咁多野講
澈:彩你都傻
軒:喂  你覺得程曉詩似唔似牙希之前條女牙
澈:唔似wor 之前條女邊有咁索呀
軒:係咩

============================================================================

[明明你根本稱不上值得我的吻 別再忍 好應該擺脫傷心的噩運...]
詩:喂,邊條目咀咁Q早打黎牙[好明顯未訓醒]
曈:我米條目咀囉  十一點喇小姐,你係米唔記得左我地要去個party牙
詩:咩party牙
曈:個個陳子樂個生日party呀
詩:去唔去都擺啦,係咁,唔好嘈住我訓教
曈:起身啦你,仲要去買衫,鞋同set頭,好多野要做架
詩:米唔好做囉,唔去得唔得呀
曈:唔得
詩:咁你上黎先啦
曈:我黎左好耐囉喎
詩:咁你打俾我做乜呀
曈:叫你唔醒ma
詩:暈啦-.-"

===========================================================================

夜晚
牙樂屋企

樂:哇[O晒咀]
詩:咩事牙-.-??
樂:好靚牙你
曈:不嬲都係架啦佢  你唔知咩
樂:呢樣野我實知
詩:係wor  生日快樂,份禮物俾你嫁
樂:哇  我想買好耐架啦  但係都搵唔到
詩:中意就得啦
樂:thanks
詩:[笑]唔駛,大家fd黎架ma
軒:喂,牙樂
你今晚好靚牙[望住牙詩講]
詩:係咩[cool]
曈牙,去食野囉
曈:下,哦

佢地走左

樂:喂,你搞乜呀,你一黎佢地就走
軒:唔知牙,可能個次激嬲左佢掛
樂:= ="你搞點佢啦
軒:我都唔知發生咩事- -"
樂:個次話人地豬扒牙你
軒:哦,個日
佢咁小氣嫁咩
x:牙軒
軒:[O晒]邊位牙你

個個人係邊個呢
牙詩又點解咁對牙軒呢

透露一下下一集劇情先,另一個男主角會出場喔~
留一留cM*呀  thz~~

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
Amy@Amy
高級會員

會員編號 431310
精華 0
積分 890
帖子 630
威望 0 點
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 5549
來自 香港
狀態 離線
加油!加油!

頂部
人妖哥哥 (詩`)
吹水使者

榮譽勳章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See三年章

會員編號 427516
精華 0
積分 19381
帖子 14938
威望 8 點
MSN宣傳 236 次
性別  男
配偶 Kathy.F
閱讀權限 110
註冊 2009-1-1
註冊天數 5596
來自 你媽媽的肚子
狀態 離線

ch.6   回憶帶來的...只是悲傷

軒:[O晒]邊位牙你
琳:米楊芷琳囉= ="
樂:下?點睇都唔似-_-"
琳:你米信囉  牙詩佢地呢?
軒:發神經走左
琳:肯定係你激嬲佢喇
樂:真係醒架姐,,佩服佩服~~
軒:喂,有排都未開似,陪我出去行下牙
琳:哦-3-

軒:係wor  我聽佢地講,程曉詩同葉宇風分手係因為有第三者喎
琳:嗯,你想知?
軒:55
琳:其實佢地分手只係係你同牙樂黎之前個幾日...
===================================================================

詩:趙雅凝,你搶我條仔?[嬲]
凝:[扮可憐]對唔住牙......
詩:你...葉宇風...你出句聲啦...
風:.........
詩:你...葉宇風..你好野
風:......{我都係為你好架炸...對唔住......}
凝:你唔好鬧風風喇,一切都係我唔好
詩:你同我慳D喇,趙雅凝,你同我聽住,我唔會放過你架

命運之神又再一次折磨牙詩,究竟幸福魔天輪幾時先可以停係佢面前呢?!~

===================================================================
琳:之後發生個D遲D再講你知牙,我地去個到睇下丫
軒:[微笑]好吖

某商場
琳:你睇下,隻公仔好得意牙
軒:中意米買左佢囉
琳:其實...唔係我中意架,係牙詩中意,係我地見到佢個陣
佢係攞住呢隻公仔嫁,可能係佢屋企人俾佢既,
所以死都要攞住囉...
軒:-0-佢屋企人?乜牙欣唔係佢親生家姐咩?
琳:死...唔覺意講左俾你聽添,
其實係我同牙欣去行人個陣見到暈左 ,
之後帶佢去牙欣屋企,但佢又失左憶,
米等牙欣扮佢家姐囉,跟住有一次又唔小心整唔見左隻公仔...
軒:甘佢姐係唔知到自己既真正身份?
琳:嗯!所以你唔好同佢講...
軒:甘你知唔知佢叫咩名同埋佢屋企人係邊牙?
琳:我只係知佢叫小韻,佢個陣冇任何身份證明文件,
淨係個公仔到有張卡寫住To:小韻
我地都冇查到佢屋企人係邊牙
軒:小韻?[驚叫]
琳:有咩問題牙
軒:冇野冇野...

軒:{莫非,佢真係芷韻...?}

琳:牙軒牙,甘買唔買俾佢好牙
軒:是但喇,既然佢中意你米買囉
琳:嗯^^[向職員大哎]唔該,我想要呢個

曈:牙詩牙,你去唔去個邊唱K呀?
詩:[微笑]唔喇,我仲想食野牙
曈:你真係食極都唔肥wor,唉...甘算喇,我自己一個去喇
牙詩點一點頭,行左去攞野食
係佢揀緊食乜野個陣,有人開左到門
x:芷韻?[驚叫]
牙詩個身震左一震

詩:{點解把聲甘似......莫非...}

究竟個個人係邊個呢?牙詩既真正身份又係咩呢?
牙軒同芷琳又可唔可以係埋一齊呢?下一集自有分曉-v-=]

作者的話:對不起了,那麼久才post一篇,連我的朋友也說我十年才出一篇了-v-
其實只有一個原因--懶- -"
呼!~加上剛考完試沒多久,自然懶上加懶了xD"=]
第7篇會好快出架喇,耐心等候喔~

頂部
Amy@Amy
高級會員

會員編號 431310
精華 0
積分 890
帖子 630
威望 0 點
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 5549
來自 香港
狀態 離線
好好呀!
奸爸爹!!!!

頂部
☆亭
初級會員

會員編號 437133
精華 0
積分 403
帖子 252
威望 0 點
I-See幣 9647 錢
GAME幣 214 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2009-4-15
註冊天數 5492
狀態 離線
  只顯示 ☆亭 的帖子
哈哈
雖然未睇完但系加油牙;]

頂部
☆亭
初級會員

會員編號 437133
精華 0
積分 403
帖子 252
威望 0 點
I-See幣 9647 錢
GAME幣 214 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2009-4-15
註冊天數 5492
狀態 離線
  只顯示 ☆亭 的帖子
睇哂了
作得幾好哇=]
期待下一個ch.

頂部
人妖哥哥 (詩`)
吹水使者

榮譽勳章

會員編號 427516
精華 0
積分 19381
帖子 14938
威望 8 點
MSN宣傳 236 次
性別  男
配偶 Kathy.F
閱讀權限 110
註冊 2009-1-1
註冊天數 5596
來自 你媽媽的肚子
狀態 離線

ch.7  我不能失去你!!

詩:{點解把聲甘似......}

x上前問:你係米芷韻牙[緊張]

牙詩望住佢..呆左一陣
詩:唔好意思牙,我唔係你要搵既人
X:[失望]sor呀
x諗住走
詩:{唔可以俾佢就甘走架!!}係呢,你叫咩名呀
x:藍俊希,你呢?
詩:程曉詩......

兩人沉默左一陣
最終都係由牙詩開口
詩:點解你岩岩會覺得我係你要搵既人既
希:......
因為..我覺得你個樣好似佢
詩:你..女朋友?
希:分左手好耐喇..
詩:哦

詩諗住走
但牙希捉住左佢隻手,問:你甘快就走?!
詩:[cool]我唔中意同D陌生人傾計

Toilet入面
詩:喂,雨澄,我見到佢呀
澄:藍俊希?
詩:嗯
澄:估唔到佢甘快出現,甘佢認唔認得你?
詩:一入門口已經認得
澄:甘...
總之你要繼續辦失憶!!!
係呢個時候,門口有人大叫:喂,牙詩,
你做咩入去甘耐都唔出黎呀,唔係暈左牙哇
詩:冇...冇呀,肚痛姐
跟住對牙澄講:我唔同你講住喇,係甘喇,bye

你地估唔估到呢個雨澄係咩人呢?
佢就係之前係Disco個個神秘人喇
詳情請睇ch.2既結尾(其實得好短= =)

牙軒個邊*

軒:係呢,芷琳,你可唔可以幫我一個忙呀
琳:嗯
軒:你..你可唔可以教我點追牙詩呀
琳:[呆左幾秒]
[大哎+喊]你明知我中意你嫁,點解仲要問我呀
軒:對唔住牙......
琳:你個衰人,
你有冇理過我既感受架[喊+跑走左]
淨低牙軒一個係到,攞住個公仔冷笑......

阿詩個邊*

琳:嗚嗚嗚[喊]
詩:芷琳,發生咩事呀,你做咩喊呀?
琳:牙軒佢..佢話中意你.....
詩:下...

詩:{冇可能..佢應該知我係邊個架,點解仲...莫非......}

詩:唔會架,佢應該係玩你姐!
軒衝左入黎:我唔係玩佢,我係認真架!!我真係中意你架

[啪]

牙軒望住牙詩,呆左,
唔單只佢,全部人都不約而同甘望左過黎
詩:[嬲]你唔係唔知芷琳中意你架,
做咩要同佢講D甘既野呀
軒:我......
希:夠喇,你地係米仲要嘈呀,
今日係牙樂生日,唔通你地甘都唔比面佢?
樂:好喇好喇,唔好再為呢件事嘈喇,
我地去跳舞喇不如
曈:55一齊跳舞喇
詩經過牙軒身邊時,冷冷甘講左一句:今日既事我唔會就甘算,
我易都唔會俾芷琳受到任何傷害
任何人都感覺到牙詩身上散發出黎既危機氣息,,
冇人敢出一粒聲,但係...
軒:[cool]無論你點做都好,我都唔會中意佢!

究竟牙軒係米真係中意牙詩既呢?
雨澄又係咩人呢?
想知既,就要睇下一集lu!!

作者的話:又遲了,s0r!~
次次想post都唔記得左= ="
ch.8仲未諗,點算呢?!

頂部
Amy@Amy
高級會員

會員編號 431310
精華 0
積分 890
帖子 630
威望 0 點
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 5549
來自 香港
狀態 離線
加油呀你!!
十萬個支持!!!

頂部
人妖哥哥 (詩`)
吹水使者

榮譽勳章

會員編號 427516
精華 0
積分 19381
帖子 14938
威望 8 點
MSN宣傳 236 次
性別  男
配偶 Kathy.F
閱讀權限 110
註冊 2009-1-1
註冊天數 5596
來自 你媽媽的肚子
狀態 離線
Thx你地呀!!我會比心機加拉~~

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...