加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [轉+口語] ★`真人真事 - 我 們 愛 的 日 記 :) `Story.15=) 結局 *(!)
載入中 ...
aR-B
中級會員

會員編號 414421
精華 0
積分 620
帖子 305
威望 0 點
I-See幣 11101 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2008-6-11
註冊天數 5800
狀態 離線
  只顯示 aR-B 的帖子
[轉+口語] ★`真人真事 - 我 們 愛 的 日 記 :) `Story.15=) 結局 *(!)

♥ 作者的話 :

哩個係屬於我同我男朋友既愛情故事.
我打哩個故仔吾係為左啲乜野.
只係想紀錄我同我男朋友既一段愛情故事;D

10o%真實.`  旦其實哩個只係平平凡凡既愛情;
無靚女又無靚仔-v-!      希望無令你地失望-[]-v

故事形式將會用日記方式表示:]
我男朋友就會用 你,佢 尼表示!*
希望你地睇得明*o*v

本帖最近評分記錄
MsTing(k)   2010-1-24 09:34 PM  代幣  +5   完;
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
aR-B
中級會員

會員編號 414421
精華 0
積分 620
帖子 305
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 5800
狀態 離線
♥ 序;D

我同佢既緣份.        原來係由小一開始;]

小一小二果時,    我係同佢讀同一間小學;
不過大家都吾同班,     大家都吾識對方.
旦係就係知道有對方既存在;]

直到小三,    我轉校去到其他小學.
而我同佢就無辦法熟絡`

去到中一,    知道你同我讀同一間,
不過大家都係吾同班,   一樣吾熟.

直至中二,     我都係同你吾同班,
不過系下學期.   我同佢既愛情故事,  就開始發生;D

而我地開始熟悉,
係系一間k房入面!*

p.s `係短左啲/_\`
不過之後就會用日記形式尼寫;D

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
aR-B
中級會員

會員編號 414421
精華 0
積分 620
帖子 305
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 5800
狀態 離線
`Story.1=)

2oo9-o2-o8.

今日系我個最好既朋友 - 儀既大日子xd.
不過其實係成班fd幫儀預祝生日-_-!
因為儀同佢都係同一班,    所以佢都有尼唱k,
我就同佢開始熟;>
不過系k房就無乜野講,     旦係話哂都識識地佢,
所以我add左佢MSN.     做下朋友都好嘛xd.
Add左佢之後,      就係甘同佢傾傾傾!_!
發現同佢傾真係好好笑xd.

所以我好鍾意同佢傾msn嫁-v-

一個MSN.   原來可以改變我地既命運:]

2oo9-o2-1o.

因為我同佢都係住同一棟樓,  [真嫁-0-]
所以今日同佢第1次一齊放學<3!
佢真係好好笑 -v-

其實之後果幾個禮拜,我都有同佢MsN;>
講真,佢系MsN一叫我,我就會好開心好興奮-v-"

2oo9-o2-14.

我今日先知原來我真係鍾意左佢.
今日下就,    我同佢SMS拉.
傾傾下,    佢問我有無掛住佢-3-
我答無拉,   吾通答有咩-口-
佢就回左我一句:  挑,算!
當堂d0wn哂/_\`   甘我無再回佢,
果日我真係超吾開心-,-    做咩都無哂心機!

夜晚,佢有0n msn啵`
於是我決定叫佢!_!`   

扮哂野話好悶-_-     叫佢陪我傾計v3v`
其實係想同佢msn`xd      之後我地傾傾傾.

我記得有段對話係甘.
果時我好眼訓既:`[吾方便透露msn名-o-v,   吾好意思/_\]
我`我好眼訓,我訓先拉.
佢`甘快?,吾好訓住先拉!
我`吾牙-_-    甘遲訓有黑眼圈,    你想我無人要咩-_-`
佢`如果我要你呢?
我`你要先算~_~
佢`如果我真係要你呢?
我`結婚囉xD
佢`好牙!   講真,   如果我要你呢?
問左勁多次-_-`
你想我點答牙大佬!_!
根住係甘話你求我丫,    你求我我講俾你知-_-v`
最後都係無答,   熄到機;D
不過佢甘問我,   我真係好開心;]   嘻嘻`

`愛您我可以放手.
`愛您我就可以不惜所有;]

頂部
aR-B
中級會員

會員編號 414421
精華 0
積分 620
帖子 305
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 5800
狀態 離線
`Story2=)

2oo9-o2-17.

今日放學,佢個fd - 熙 因為鍾意儀,
甘儀又鍾意熙喎-0-,  所以佢地成日行前d傾計,
1來佢地可能增進下感情,
2來佢地想比機會我同佢-3-
當然拉,   最後剩返低我同佢-_-!
佢拖左我幾次,
其實果時我好開心亦有d驚喜0.0v
返到尼我地樓下,  果時係冇拖到手既,
我見到我老母-_-!
果時幾驚,  不過好彩老母冇誤會到0v0

2oo9-o2-2o.

放學我同佢同成班fd一齊去籃球場,
佢打波好靚仔xd.
之後熙同我講,  佢鍾意我,  叫我考慮下,
果時超驚喜!   發夢都估吾到佢會鍾意我;>
旦係我同佢返到尼樓下,   佢話送我上樓,
果時我真係好吾想-/\-,   旦係佢自己入左部lift-_-,
逼於無奈就同佢1齊上左我既樓層,
[ 係樓層,   吾係我間屋丫-0-v]
上到去,   佢叫我陪佢再等多部 lift 上尼,
點知再次比我老母見到-,-v    哩次真係大檸樂!
老母認定左我係拍緊拖!    亦都係甘鬧我-_-v
嗚嗚嗚=^=   之後佢系SMS同我講對吾住,  叫我原諒佢.
我邊有甘小氣xd.  我真係無嬲過佢=p`
只係嬲我老母點解吾肯聽我解釋=^=!

2oo9-o2-21.

夜晚同佢MSN,   佢同我講佢之後有1個籃球比賽,
係冠軍戰,   1定拎到金牌或者係銀牌,
到時1定會送比我.
果時有d感動;>   亦都好開心^3^
我問佢捨吾捨得`  佢答我捨得亦都值得,
超開心=)`  我會期待你既獎牌;p

頂部
aR-B
中級會員

會員編號 414421
精華 0
積分 620
帖子 305
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 5800
狀態 離線
`Story.3=)

2oo9-o2-26.

今日放學,   我決定同佢系後門行入尼,
因為我老母會用閉路電視尼睇我地-_-!
旦後門冇a0a`  哈哈.
根住我地坐系後門,
佢同我講佢鍾意我,嘻`  其實好開心,
只不過,  佢太好異性緣拉 ..  令我冇乜安全感t3t.
而且有件事令我冇得勇敢應承佢同佢拍拖.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

件事係甘既.
我之後聽到人講,  我個fd-A鍾意佢已經有半年,
旦係佢就吾鍾意A,
依家A知道佢鍾意既係我,
A好吾開心.
我想同佢拍拖,  旦係吾想我個fd吾開心.
依家係友情同愛情作出1個選擇,
哩個問題煩左我好多日.
亦拖左佢好多日.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

點算好? 我可以點做.. 應吾應承佢好呢?`

2oo9-o2-27.
今日又同佢放學;>
其實每次同佢放學我都好驚,
好驚會比老豆老母見到.
而今日,  就比我老豆見到-_-,
好煩!  成日刀甘好彩俾我老豆老母見到=_=
老豆亦都認定左我係拍緊拖-,-`
所以就係甘煩我叫我吾好拍拖果啲` 唉.
夜晚同佢MSN;
佢話就算我拒絕左佢,   佢都會等我.
聽左哩句之後,   超開心;>
不過`男仔係咪都鍾意甘講架呢`?

2oo9-o3-o3.
今日同佢放學果時,
佢拖住我,   不過哩次竟然係十字緊扣-v-`
嘻嘻;>  好開心!`
旦係,  都未拍拖,  會吾會太過快-口-
不過佢隻手好大,  好有安全感呢=p

`一直把手遞給你
`你可以一直緊握我的手嘛.
`就讓我們一直牽著手,  別走到盡頭!

頂部
aR-B
中級會員

會員編號 414421
精華 0
積分 620
帖子 305
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 5800
狀態 離線
`Story.4=)

2oo9-o3-o5.

今日係佢既生日^0^,
琴日夜晚我地MSN,
佢話佢想我係第1個sd SMS同佢講生日快樂既人,
佢仲突登同其他fd講叫佢地遲2分鍾sd比佢-0-,
嘻`所以我捱到12:oo分就sd左比佢;>
之後佢比我睇佢d sms.
我先知原來有成5o幾個sd左比佢-_-`
而我係第1個,突然覺得自己好勁xd`  哈哈.

放學,吾知係咪天意-_-,
落左場0kay大既雨,  因為我地要行後門,
後門又冇[雅姐頭],當我吾知點算果時`
佢除左件冷衫落尼,   笑住甘講要同我雨中漫步xd.

於是,  我地就用冷衫尼擋住d雨-_-"
跑又吾係,  行又吾係甘走到後門xd`
我見到佢個頭同條褲濕左,
搞到我有d感動=^=`
根住佢比左H.E堂整既水蛋比我食;
超好味*v*`  嘻嘻0v0

其實我好鍾意企你格離`
因為你件冷衫真係好香xd.
而且香得尼吾似香水,   係種淡淡既味道`

2oo9-o3-o8.

今日係幫佢補慶祝生日既大日子.
去清水灣BBQ`因為我老母既關係
所以我同我個fd系12點先過去
佢特登自己1個塔車過尼接我地,
超開心@3@!

去到果到BBQ.
佢燒野食比我食xd.  嘻嘻`
雖然有1大忽蕉左-v-
不過已經好開心<3!

5點到佢陪我同4個fd返屋企.
系樓下佢問我可吾可以攬住我
果時驚驚地,   拒絕左.
旦其實.   我覺得我地都未拍拖,
攬左會吾會發展得太快?`

2oo9-o3-o9.

今日係我同佢既大日子xd.
放學,   佢問我可吾可以做佢女朋友,
我超尷尬答左佢「好」t3t`
根住佢竟然問我點解;
你叫我點答丫大佬?-_-
拖左勁耐先勉強甘講..
鍾意你咪答好
真係真係好開心.
我永遠會記得o9.o3.o9`

其實之前咪有件事令我拖左佢好耐既?
吾記得可以睇返2月26日篇日記=p
因為之前我另外一個fd幫我問左A:
如果我同佢拍拖,   A會吾會吾開心,
A就答話多多少少都會有,   不過如果我真係同佢拍拖,
佢吾會介意,   亦都吾會嬲我.
同埋我啲fd都叫我嘗試同佢系埋一齊,    無理由吾要自己既幸福,
所以我應承左佢做佢女朋友=p     希望我個決定無錯拉*嘻.

頂部
aR-B
中級會員

會員編號 414421
精華 0
積分 620
帖子 305
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 5800
狀態 離線
`Story.5=)

2oo9-o3-12.

同佢1齊左第4日.
哩幾日都好開心!
因為有時小息佢都會尼搵我;>
而且夜晚會同我MSN`;D

今日放學.
我要去課外活動,
佢等左我1粒半鍾`
好開心;>  根住我同佢,熙,儀1齊坐公園,
感覺同佢既距離近左d拉!
希望每日我地既感情都會越尼越好>_<v

去到後門.
第1次同佢攬攬xd
佢件冷衫真係好清香哇;
佢話攬住我好舒服!
係咪因為我細粒-_-?
不過好開心喔<3`

2oo9-o3-14.

今日係白色情人節<3`
亦都係第1次有情人既白色情人節.
可惜既係.  我冇同佢一齊過;

佢本身話叫我落1落尼,
話比d驚喜我;` 我特登洗頭,
旦係之後佢話原來要練波,
果刻雖然失望.
旦係我吾洗再緊張嚕!
因為我會緊張佢會俾咩驚喜我xd.

2oo9-o3-15.

岩岩我有個男性朋友,
系MSN同我講`:
我覺得佢仲未放低佢既前度女友.
果時有d吾開心架t3t;
不過` 我覺得我地要有信任.
所以..  我冇問到你係吾係.
旦係果日就有d d0wn/_\

2oo9-o3-17.

今日同琴日都好開心哇;
佢2個小息都有尼搵我!^3^
旦係就有d野令到我有d擔心..

哩幾日,我有d fd同佢地條仔都有感情問題`
有個就散左,  有個就有d誤會,  不過好返,
有個就冷戰緊.
我系到諗..  會吾會輪到我同佢呢;?
我好擔心.

有時我系到諗,  我會吾會配吾上佢/_\?
佢甘好人緣..  好多女仔都luM佢;
又拍過甘多次拖..
講真,  我覺得我配吾起`/_\
不過我知係我多心`-v-  所以過多幾日我就無再甘諗嚕:D

頂部
aR-B
中級會員

會員編號 414421
精華 0
積分 620
帖子 305
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 5800
狀態 離線
`Story.6=)

2oo9-o3-2o.

今日我聽到個消息`
話佢d fd好吾鍾意佢.
話佢成日似住自己媾到條女就串佢地,
果時吾知點解,  好吾開心/_\

2oo9-o3-21.

今日我同fd去完街,
佢過尼MTR接我@3@!
返到尼樓下` 佢送左手"額"比我;
話補返白色情人節禮物比我`
果時吾知點解冇想像之中甘開心.
或者我可能仲介意3月2o號果件事/3\

2oo9-o3-31.

哩幾十日.
佢刀對我好好;D
好多時小息,  lunch,放學都會陪我:)
我記得有個fd同我講過.
佢並吾係花心,  而係異性緣好,
而且佢對女朋友係好好:]
開頭我都吾肯定;]
不過依家我諗我信*
依家我地既感情穩定左落尼拉`
我吾介意果件事嚕:D
我吾希望淡`  希望我地可以維持甘._.v

2oo9-o4-o2.

今日小息.
有條友挽挽下甘整我;
佢見到即刻叫條友同我道歉xd`
好彩佢吾係好認真叫條友同我道歉姐-_-!
如果吾係條友會好無辜=_="

佢仲叫條友同我講;  對吾住 丫嫂
-_-v`不過果時有種被保護既感覺`
好耐都冇試過!  真係好開心:]`

放學.
系樓下佢攬住我;
本身冇乜野既.
旦係見到佢想咀落尼`
果刻真係有d驚`
同埋見到有d人系到`
所以拒絕左.

佢想咀埋尼個樣..
好深情..  第一次見`
不過我真係好驚/_\

頂部
aR-B
中級會員

會員編號 414421
精華 0
積分 620
帖子 305
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 5800
狀態 離線
Story.7=)

2oo9-o4-o3

今日可以話係我既大日子-_-v
放學果時我既初吻冇左@口@v
講真.. 真係好驚/_\"
旦係又吾知自己驚乜-,-
點都好.  雖然驚,  旦都好開心^0^

2oo9-o4-o7

放學.
系學校`佢食緊好長一條條既糖,
吾記得左叫咩-v-`
根住d fd叫我食後半部,  佢食前半部-_-!
冇乜所謂,  甘咪食._."
點知比fd錄左片!  0rz`-,-

根住我同佢同另外2個女仔fd去公園坐.
坐左1陣`  比我老豆老母見到囉又\口/!!
真係頂!  成日都比我老豆老母見到-,-
我真係覺得佢同我老豆老母好有緣=_=!
之後返到屋企係甘比佢地鬧!
心情差到爆`

後日就係我同佢既1個月.
旦係好多fd話去唱k.  於是我同佢都去=)
旦係經過今日件事,   我諗無咩機會去-_-!
如果真係去吾到..  我就同吾到佢過1個月拉T_T!

2oo9-o4-o9

哈;>  一個月大大大快樂!
老母終於肯俾我出街=)

佢琴日夜晚塔正12點,
sd左個sms俾我;
佢講既野我好開心丫!

旦係琴日為左屋企人喊
搞到我今日朝早,  左眼變左3眼皮-_-
個樣好殘t3t.  根住同佢去MTR`
所有人到齊就1齊去唱k;`
班友挽T oR D;
轉中左佢-3-;  就甘..  咀左3秒!_!"
5點幾佢送我返屋企;`真好>3<

今日我過得幾開心xd
旦係我冇時間買禮物比佢T_Tv`
我1定會補返ga!  等我牙xd

頂部
aR-B
中級會員

會員編號 414421
精華 0
積分 620
帖子 305
威望 0 點
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 5800
狀態 離線
Story.8=)

2oo9-o4-19

哩個假期.總共有12日`
我剩係同佢見過1次咋./\.
因為我屋企好嚴;`所以好難先出到街: (
不過我地日日都keeP住sd sMs;`
雖然會差吾多用哂我d分鍾`
不過吾緊要:) 為愛情付出才值得愛.

2oo9-o4-23.

哩排有好多人拍拖,`
旦亦刀有好多人分手;(
所以有好多人同佢講`
話我地感情好好:)`
ha:]幾開心ga`你仲同我講話,
1定要keeP住;嗯!`我會ga拉.\_/.v

2oo9-o4-25.

今日我頭好痛.
甘岩佢sd sMs俾我;`
佢好緊張話買藥比我食:>
哈:)`真好!    不過老豆老母系屋企.
雖然佢買吾到俾我   不過個心好sweEt;>

2oo9-o5-o1.

岩岩我地MSN先知.
原來我之前係同佢住同1個地區架;D
超開心. 真係覺得同佢好有緣`
1.之前都係住同1個地區.
2.同佢讀過2年既小學;D
3.住同1棟樓
4.讀同1間中學
5.讀同一級. 佢17歲旦係都係讀中2=,=v
哈;> 我1定會好好珍惜佢^3^

2oo9-o5-o2.

今日好開心牙;D`
因為近排超鍾意整蛋糕食蛋糕.
自己整得又吾好食w0r=,=v`
甘我咪系MSN同佢講話整蛋糕俾我食xd.
估吾到佢真係肯-口-; 我本身講笑咋`-0-
佢岩岩問我鍾意食咩水果.
真係覺得自己好幸福=P`
旦我驚哩種幸福好快就無`
希望吾會拉!"

今日我發現又有1個情敵了/3\`

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...