加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: (轉).真人真事,就因為相識如像童話 但偏偏結果是這樣
載入中 ...
寶寶:)
版主

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天  

會員編號 402771
精華 0
積分 16671
帖子 13209
威望 0 點
I-See幣 6081 錢
GAME幣 628 個
MSN宣傳 148 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 210
註冊 2008-1-24
註冊天數 5939
來自 他鄉
狀態 離線
  只顯示 寶寶:) 的帖子

QUOTE:
原帖由 #;dIC.` 於 2010-4-12 08:00 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

電腦壞左-_-
係學校po囉-口-

唔想用學校戈啲
太廢lu-3-

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
19.
吹水使者

榮譽勳章
 勳章名稱:MSN宣傳大使
勳章介紹:MSN宣傳達500或以上    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See認證章
勳章介紹:參與自貼驗證活動    勳章名稱:I-See四年章
勳章介紹:註冊天數滿1460天  

會員編號 360809
精華 0
積分 23673
帖子 14059
威望 11 點
I-See幣 3865 錢
GAME幣 145275 個
MSN宣傳 1222 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 120
註冊 2007-8-20
註冊天數 6097
來自 白雪公主個禁室
狀態 離線
  只顯示 19. 的帖子

QUOTE:
原帖由 POLLY#.# 於 2010-4-12 08:10 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

唔想用學校戈啲
太廢lu-3-

-0-廢都要po上黎
幾好睇a_a

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
版主

榮譽勳章

會員編號 402771
精華 0
積分 16671
帖子 13209
威望 0 點
GAME幣 628 個
MSN宣傳 148 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 210
註冊天數 5939
來自 他鄉
狀態 離線
我又番黎啦xd
同上次一樣..post2篇(:
多啲cm啦唔該啦-___-

第五章-一個意義深重的約會
返到屋企之後 心跳跳到阿媽都唔認得我
跳得好快 仲快過打完波=_= OMG
坐低同阿媽食飯 突然阿媽咁問我 我都唔知比咩反應
阿媽: 仔丫仔 由尋晚開始我覺得你好唔對路
我: 下?
阿媽: 你係咪有病呀? 定發燒呀? 尋晚你塊面到依家都好紅啦喎? 洗唔洗睇醫生?
我: 係呀 阿媽 我有病呀^^ 都好嚴重
(我咁大個仔未試過因為一個女仔搞到面部進行劇烈既血液循環 因為妳 我係唔會放棄 )
食完飯之後 突然想約佢聽日同我出街 咁我就sms佢啦
------琳
      hi 食左飯未呀?? 你聽日得唔得閒呀??
                     -----助
好緊張好緊張呀!!唔知佢會點覆我呢!!一定要覆我「得閒呀」!!!!
唔知佢係咪食緊飯呢/  \ 等左成個鐘啦 佢都未覆我
我就開始行黎行去 坐立不安 好驚佢唔理我/  \
突然電話響~ 我沖去聽
琳: sorry呀
我: 做咩sorry呀?(下 sorry/ \你唔係想拒絕我呀嘛?)
琳: 我岩岩部電話hd左機呀 覆唔到你呀..sorry 呀
我:  ...嗯 哦 係呀(即刻輕鬆哂)
琳: ....嗯
我: ....er er er 咁你...聽日...ok...呀可?(太緊張)
琳: ok 呀 反正星期一無野test~
我: 咁我地11點半係旺角地鐵站等呀^^
琳: 好啦~ 聽日見(佢笑住咁講架 最衰無錄低啦)
到左第2日 嘩 個地鐵站好多人呀
死啦 雖然我尋晚叉滿舊電 但係又唔係幾收到
11:29 啦 佢仲未出現既  死啦 我又打唔出個電話
佢會唔會唔黎架 我開始心跳加速 愈黎愈驚 唔知點算好
突然有野姐住我對眼
神秘人: 知唔知我係邊個呢?
我: er er 女仔聲黎既 你係?
琳: 咪我囉 你好蠢下喎
我: 咁我點知喎 ..(個樣仲係好驚青咁)
琳: 你知唔知呀 我幾難先行到你後面呀
我: 下 點解呀??
琳: 你又高喎 又要周圍望 睇到我咪問唔到你我係邊個囉
我: 仲玩/  \ 我電話又打唔出 你知唔知我好驚架?
阿琳無出聲 對住我係度笑 我又覺得塊面又好熱啦
之後我同佢去左食pizza hut 食2人套餐 haha(無咩意思架 因為都幾平 份量都唔錯 錢方面梗係我出啦^^)
食完之後 佢想行下寵物街 我就陪左佢去睇d 小動物
琳: 你睇下隻貓幾得意=_______=(佢係咁篤個玻璃 好似小朋友咁 好想要)
我: 哈哈 有錢先買啦~.~
琳: ...真係好得意丫
我: 我知呀~.~(其實你仲可愛啦 )
睇下行下都成5點幾 我諗佢都要返屋企食飯嚕
我就陪佢搭巴士返屋企 搭到半路個陣佢累到挨左落黎訓
wowowowowowowow 心跳不斷上跳!!!!!
個種感覺...嘩!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
開心到想跳起 但係唔想整醒佢 唯有係心入面興奮~~~~~~
yeah!!! yeah!!!! yeah!!! 三次yeah都唔夠 自己返到屋企慢慢yeah!
係落車前3個字 佢開始醒
佢發現佢挨左我身邊 佢無出聲 對住我笑
琳: 你博頭累唔累?你累你挨返我呀 我博頭都幾舒服架
果刻 我真係笑左出黎 真係傻妹黎既 係累值得架^^
行去佢樓下 條路好似好短咁既 咁快行完 好唔捨得
我以為佢同我講完掰掰之後 就檸轉頭入大堂啦
點知...
琳: 喂 你呀 黎緊個比賽你要加油呀 無第一唔好搵我呀
我: 一定呀!!!!!!!(死都要嬴第一返黎 唔係你會唔比我搵你架)..
一路行返車站 我一路諗: 嗯 我真係鍾意左個傻妹啦...

(待續..)

頂部
版主

榮譽勳章

會員編號 402771
精華 0
積分 16671
帖子 13209
威望 0 點
GAME幣 628 個
MSN宣傳 148 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 210
註冊天數 5939
來自 他鄉
狀態 離線
多啲cm呀!!!!
遲啲會有佢地啲相睇嫁

第六章-自責
籃球比賽都差唔到啦..
我梗係同阿勇積極練兵啦
小息又打 lunch完又打 唔理得咁多放學打到學校閂為止
星期6 日都係一樣約埋孖仔 同戒仔 同其他fd一齊打
打到好累 搞到連搵妳既時間都無 sorry呀^^

離比賽仲有2日  我要比心機呀\  /
好記得個陣上緊 math 電話震左震..
噓 嚇死我啦 阿sir岩岩行過
睇下先~~~
----助
    見你呢幾日係籃球場練波練得好辛苦
    記住休息多d 比心機丫^^
                 -----琳
睇完 個刻覺得好sweet 真係好似一齊左咁^^
anyway 得到妳既關心我所有辛苦都係值得ga^^
為左妳我一定會嬴個比賽~
返到屋企 乜都無諗到訓教~
第2日都係咁~無特別事發生
***到左比賽個日..係放學個陣開始ge 係同第二間學校比賽 嬴左可以晉級
到左放學 this is my showtime
我同阿勇準備衝落樓梯個陣
突然聽到有人叫我全名 我就檸左轉頭
嘩 =.=成班女仔係我後面 發生咩事??
我: 咩事? (好冷淡咁問)
carmen: 無呀^^ 比心機呀你(佢係我個級既大家姐 係人都驚左佢)
我: ....bye
即刻衝落更衣室 諗起carmen個一笑我都驚 佢個樣係唔錯 但係性格太恐怖啦
阿勇突然係我後面拍我
阿勇: 喂 carmen冧你呀?(個樣勁變態)
我: 下 你傻架? 我同佢不嬲無兩句點會??
阿勇: 世事難絕對 至驚你唔受姐
我: ...咁呀 我讓比你呀(勁無奈)
阿勇好無癮咁繼續換褲 過左15分鐘之後
終於出場啦^^ yeahyeah~
因為太多人 所以我搵唔到妳 希望妳有睇啦
個日對方個隊係我地區最鍾意用賤招既一隊 但實力一時ok 一時唔ok..
我就打前鋒ge 我諗住拎返個波個陣
對面個件一腳踢埋黎 踢中我之前傷左個條骨
搞到我拎唔到個波 痛到阿媽都唔認得
球證吹停 問發生咩事
對方竟然話無事 掂都無掂過我
我隊友睇到 講比球證知 球證話好小事囉
心諗: 算 反正對方無實力 我忍..
我忍到下半場多d 頂唔順
叫阿輝頂我位  我就去左醫療室
場賽我就睇唔到 好唔開心.. 始終我無踢哂全程 好唔開心
阿勇跑上黎同我講嬴左  不過我都係好唔開心
因為我無得落場同佢地一齊開心囉個獎
唉 點解為妳做一件事我都做唔到? 我諗我都無面見妳 應承妳咁簡單既都做唔到...
當我走出醫療室 我見到妳.. 妳笑住咁行埋黎
我真係唔知點面對妳 唉 好對妳唔住呀
妳望住我 我連望都唔敢望住妳 sorry
妳: 你有冇事呀??
我: 無呀 ^^(個陣強顏歡笑)
妳: 你係咪怪緊自己呀??咁既樣既??
我: ....
妳: 我無怪你架 真架 我見到你呢幾日咁比心機練 我就知你好想嬴個比賽 依家咪嬴左囉
我: 都唔同(聲都變埋)
妳: ...
我: 係嬴左呀 我練左咁耐 我都係等今日咋 點解偏偏要係呢個時候傷喎????
妳: ...
我: 我練 我日日練 我真係好比心機架 點解我唔可以落場呀!!!!!!(個陣想喊)
妳: ...(妳都係無出聲)
我: 點解我咁唔爭氣...(講都未講完 妳捉住我同我講)
妳: 真係唔緊要^^ 我睇到架^^ 我知架 (妳笑住講)
我: 我...
妳: 唔好再我啦 我真係知架^^ 你所做既都係為我姐..我明架
我聽到妳咁講 係妳知我鍾意妳呀 定係點呢??
反而妳咁講令我更為唔明
我真係好想同妳講 我好鍾意妳 但我驚妳會唔接受我..

(待續)

頂部
19.
吹水使者

榮譽勳章
勳章介紹:MSN宣傳達500或以上    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See認證章
勳章介紹:參與自貼驗證活動    勳章名稱:I-See四年章

會員編號 360809
精華 0
積分 23673
帖子 14059
威望 11 點
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 120
註冊天數 6097
來自 白雪公主個禁室
狀態 離線
  只顯示 19. 的帖子
喂喂 繼續繼續^^

頂部
版主

榮譽勳章

會員編號 402771
精華 0
積分 16671
帖子 13209
威望 0 點
GAME幣 628 個
MSN宣傳 148 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 210
註冊天數 5939
來自 他鄉
狀態 離線
你喂我.我唔post啦

頂部
19.
吹水使者

榮譽勳章

會員編號 360809
精華 0
積分 23673
帖子 14059
威望 11 點
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 120
註冊天數 6097
來自 白雪公主個禁室
狀態 離線
  只顯示 19. 的帖子

QUOTE:
原帖由 POLLY#.# 於 2010-4-15 07:45 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
你喂我.我唔post啦

-_-咁都吾po.

頂部
-;小丸子`
VIP
CaLL me 婉/Aoi;)`

榮譽勳章
勳章介紹:MSN宣傳達500或以上    勳章名稱:I-See認證章
勳章介紹:參與自貼驗證活動    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:密密睇.密密笑大使
勳章介紹:密密睇.密密笑大使    勳章名稱:I-See兩年章

會員編號 444624
精華 2
積分 17309
帖子 8762
威望 2 點
I-See幣 53767 錢
GAME幣 1641 個
MSN宣傳 805 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 170
註冊 2009-6-27
註冊天數 5419
來自 「♨」!!
狀態 離線
  只顯示 -;小丸子` 的帖子
supp*寶寶yeahyeahyeah!!!`

頂部
版主

榮譽勳章

會員編號 402771
精華 0
積分 16671
帖子 13209
威望 0 點
GAME幣 628 個
MSN宣傳 148 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 210
註冊天數 5939
來自 他鄉
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 #;dIC.` 於 2010-4-15 07:48 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

-_-咁都吾po.

唔係..我好想post-3-

頂部
19.
吹水使者

榮譽勳章

會員編號 360809
精華 0
積分 23673
帖子 14059
威望 11 點
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 120
註冊天數 6097
來自 白雪公主個禁室
狀態 離線
  只顯示 19. 的帖子

QUOTE:
原帖由 POLLY#.# 於 2010-4-15 08:05 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

唔係..我好想post-3-

快d快d 好睇好睇^^

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...