加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: {完}-原創】★_,,這1刻[▌你說你愛我一生一世◢︴下1秒﹊↓你卻說愛另1個×﹢
載入中 ...
★iamNicole
吹水高手
♥再待你好`也無回報:)

會員編號 12278
精華 0
積分 9649
帖子 5009
威望 2 點
I-See幣 24228 錢
GAME幣 14871 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 100
註冊 2005-6-18
註冊天數 6952
來自 ★ 8大行星之1;p
狀態 離線
  閱讀全部
-+-+-+第8章-+-+-+無言以對-+-+-+-
勤:你信我啦!我真係同呀琳冇野架!
瑩:哦~原來佢叫呀琳雅....(哭着說)..個名幾好聽吖~
    我相信你呀媽會鍾意佢做媳婦ga,,
勤:瑩呀!我同佢真係冇野ge呢!
瑩:(又喊又笑..)呢個大話幾好聽丫~我好鍾意~多謝....
勤:瑩你做乜呀?!我話過愛你1生1世架~我5會變心架!
瑩:你個心梗係5會變啦!變左你就死左La~(轉身走左....)

瑩家,,,(由於瑩呀媽同daddy出外工幹...不在家....)
瑩1返到屋企,,,電話響.....
澄+欣(3人會議):瑩你做乜事呀?!聽姣婆玲聽你今日喊woR~
瑩:冇...佢睇錯啦!我有沙入眼,,,流眼水,,就以為我喊......
澄:5係就最好啦!
~~~~~~~~~電話完~~~~~~~~~
瑩佢1邊喊,,1邊講,,,
瑩:我到底算係d咩??點解勤佢會鍾意我?!
.....................

--------電話又響,,,今次係勤----------------
瑩佢冇聽電話...聽日亦冇諗住返學,,,而且佢打算...............轉校
因為,,,勤同佢已經玩完啦~亦無謂因為佢而再同佢讀埋同1間學校。
勤不停咁打比瑩,,,打去瑩手提、又打去屋企、手提、屋企.....不停不停咁打,,,而佢打GE時候..佢畢生人第1滴ge眼淚為左瑩而流............佢真係好愛好愛呀瑩.........勤亦諗住跳樓、苳.....佢認為瑩5鍾意佢,,,佢ge生命已經冇晒價值!

●○●○●○●○●○●○第2日●○●○●○●○●○●○
瑩請左假...諗住搞轉校D野,,,
點知1出門口.....佢見到.........勤喺佢門口,,,
跪左喺度,,成身濕晒....(因為勤跪左成晚...尋晚又落雨...)
瑩:你喺度做咩?我5想見到你....
勤:瑩呀~你原諒我la~聽我解釋先啦!
瑩:好丫~你有咩解釋...我俾5分鐘你。
..................續..................
回po係我繼續po ge動力,,,
請回!

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
★iamNicole
吹水高手

會員編號 12278
精華 0
積分 9649
帖子 5009
威望 2 點
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 100
註冊天數 6952
狀態 離線
  閱讀全部
第9章.....-+勤的解釋+-
勤:佢係琳...你知架La....佢係我mammy個朋友個女,,,
     細細個就1齊玩..我當佢係呀妹,,而佢...亦有1個男朋友...佢地甚至講緊18歲就     即刻去註冊結婚tIm.....
瑩:咁點解你拖住佢丫?!
勤:佢行行吓扭親隻腳...咁我咪扶佢lorT.T你原諒我啦..瑩呀!
瑩:好...我就比次機會你...但係冇下次!Do U understand?!
{{{{{{{{{於是,,,勤同瑩又好返啦!,,瑩都冇諗住轉校lu!}}}}}}}}}

第2日,,,勤發燒,,,冇返學....可能因為尋日淋完雨啦~
所以瑩都冇返學,,,又學煲粥....仲燉埋燕窩比勤tiM~
勤屋企....叮噹叮噹~叮噹叮噹....
勤開門,,,未訓醒咁....
勤:e....瑩你牙....今日5洗返學咩??
瑩:5係呀...我請左假喳ma~
勤:無喇喇做乜請假呀?!傻ge....係woR~做乜1袋2袋架??
瑩:(舉起左手..)呢袋鮑魚雞粥,,,(舉起右手..)呢袋就係燉燕窩....
勤:你煲架?!
瑩:緊係啦!!!我今朝5點幾起身煲同燉架....你同我食晒佢aR!
勤:1定1定...但係會5會食死我先?!
瑩:5好食丫笨(扮鬼臉..)xP....{{扮嬲}}
勤:5好嬲啦~傻妹!
瑩:傻妹係叫ge咩!{{仲扮緊嬲}}
勤:係啦!瑩牙,,,咪企喺出面食風,,,入泥啦!
瑩:^^

屋內,,
勤:又話比我食?!
瑩:仲識鬧我姐係冇事啦~走先la我...返學!
勤:5好啦~瑩呀......{{跟住抱左瑩入房}}

-----------【續】------------
回啦回啦~
1回我就po架la!

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
★iamNicole
吹水高手

會員編號 12278
精華 0
積分 9649
帖子 5009
威望 2 點
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 100
註冊天數 6952
狀態 離線
  閱讀全部
第十章---舊情復熾----
{{勤屋企ge廳}}
瑩:食粥啦~^^(「不」左啖粥,,,吹兩吹..)
勤:好aR~Thx呀老婆仔~>v<好幸福aR我!
瑩:你都知呢~枉1d冇女朋友OR男朋友ge同學aR!
勤:係喎~近排返學5多見傑同宏GE....
瑩:講落又係WOR~食粥LA!欣同澄會刮佢地出泥GA啦~
勤:咁又係....我老婆仔鰜袨N乜都得la!
瑩:我想嘔呀~XD

...碗粥太好味啦~勤唔洗5分鐘就食完......
瑩:鴰食晒啦?!
勤:係呀~咁好味!愛心粥wor~!
瑩:咁我走啦~
勤:咪住!5係仲有燉燕窩咩!做乜走得咁急?!我又5會殺左你!
瑩:丫.,...係WOR~5記得丫嘛!
勤:你好多野記咩?!
瑩:有得食你就食啦!
勤:你5咱X泥我點食=.=
瑩:好串姐~串親我呀而家...see u  走先!
勤:又走=.="留鰜蚼僚葍槌a!
瑩:下....而家先10點幾...
     最小仲有8粒鐘先食dinner wor=w=
勤:你都好串姐~
瑩:哼─口─你又串親我啦!
勤:=.=又串親
瑩:係呀~

-----於是,,佢地不停咁串泥串去....超快到左夜晚。----------
勤:5鰜蚼?!
瑩:食咩??食左你??
勤:係呀..你係咪食?!
瑩:好呀!

===++晚飯時間++===
勤MAMMY返泥,,,
勤mammy入左門口之後...勤諗住關門啦!都冇人架啦~
勤mammy:仔!咪關住!有「人」!

•••••••續•••••••
至於個人係邊個,,,
下集自有分曉~!

頂部
★iamNicole
吹水高手

會員編號 12278
精華 0
積分 9649
帖子 5009
威望 2 點
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 100
註冊天數 6952
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 牙淇=] 於 2007-4-5 09:08 PM 發表
POPO...
我又要睇睇..
好好睇牙....
^.^

THX你呀!
次次我po完你都回我!
我會努力架!

頂部
★iamNicole
吹水高手

會員編號 12278
精華 0
積分 9649
帖子 5009
威望 2 點
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 100
註冊天數 6952
狀態 離線
  閱讀全部
第十一章----新的家庭....
勤:仲有人??mammy今日帶左fd泥食飯牙??*3*
勤mammy:嗯......係aR.........
勤:睇屪鉽蚎搹n彩先!
點知....門口....企GE係.....1個UNCLE....
勤:mammy,,,佢係邊個....(勤開始有D覺得有D問題....)
勤MAMMY:佢係....佢係...我ge新...男朋友.........
勤:哦...入泥坐丫uncle!
男人:(細細聲...)你個仔好有教養woR!我諗佢接受到我。
MAMMY:係就好LA!
瑩:(細細聲..)你呀媽個New BF牙??幾老咁wor!
勤:我呀媽鍾意就乜都得!
瑩:乖得你丫!
勤mammy:瑩瑩...你泥左牙....
勤"mammy,.,瑩瑩泥左好耐啦!今朝到而家!你掛住陪uncle...都睇5到瑩啦!
勤mammy:(指住瑩..)佢係我個仔個女朋友...好好女ga!入得廚房出得廳堂....
瑩:hi~uncle...伯母aR!做乜咁贊我WOr!我識煮幾味小菜喳嘛!
勤:係又5怕認wor!我搵到你E個GF,,,我3生有幸ar!超幸運lor我!
瑩:好凍呀~仲想嘔tIm呀!
勤:...(除左件褸比瑩..)我陪你去廁所丫!
瑩:玩鼣!不過你講D野好骨痺...搞到我好凍>w<
勤mammy:好啦好啦~咪打情罵悄啦....勤你又係呀....係咁贊瑩瑩...有瑩瑩飯都5洗食啦?!
勤:係呀!有情飲水飽丫嘛!
uncle:食飯先啦....行啦!
勤:你又知我地飯廳鶱?
勤mammy:勤!5好咁串!

``佢地就食飯啦...〞
食完飯....
瑩:我走先啦~伯母..走先啦我!
勤:我送你啦!媽...我行啦!
勤mammy:好啦!小心D呀瑩!
瑩:55!>V<

"門口"─的士上
勤:瑩牙...餐飯好5好味呀?
瑩:做咩?你有份煮牙??
勤:=3=咁都比你估中........
瑩:唔怪得知咁難食啦!
勤:......=O=
瑩:到啦我!
----落左車----
瑩:BYEBYE!聽日見!
勤:你又知聽日見到我??
瑩:聽日你5返學咩??
勤:5知呀~
瑩:超~玩野牙!
     我入屋啦~86!
--勤又搭返的士返屋企--
瑩返到屋企就沖涼啦...佢一路沖一路諗....
到底勤最愛GE係咪自己??!
另1方面...
勤沖涼GE時候....又諗緊,,,我最愛GE到底係咪呀瑩??定係另有其人??

*●........續.........●|*

頂部
★iamNicole
吹水高手

會員編號 12278
精華 0
積分 9649
帖子 5009
威望 2 點
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 100
註冊天數 6952
狀態 離線
  閱讀全部
大家睇完要回呀!
回左我先有動力繼續po....

頂部
★iamNicole
吹水高手

會員編號 12278
精華 0
積分 9649
帖子 5009
威望 2 點
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 100
註冊天數 6952
狀態 離線
  閱讀全部
第十二章---心有所屬(1)
第2朝...瑩如常返學。但係今日有D怪...bcz...
一早起身...瑩又係訓鬺伎蛈辰戌瑤痾....
平時勤都會唔煩上房叫醒佢...但係今日....

鬧鐘=7:30....
鬧鐘又響...
瑩:頂佢個肺!又響!(一隻手就掃跌左個鬧鐘....)
工人:小姐aR!7:30啦!仲5起身就5洗返學啦!
瑩:收皮啦你!嘈嘈嘈....我唔起呀!你吹咩~~~

7:30架啦?屌!又唔早d叫我起身?!係Wor!勤條粉腸比人食左牙?!做乜冇泥ge??
工人2:係喎...小姐你唔講我都唔覺添!
瑩:是但啦~返到學校一定鬧到佢kai !

------學校------
瑩搵雲全個班房都唔見勤.....
瑩:欣牙,,澄牙...見5見勤呀??
澄+欣:5見woR!你都5見....我地又點會見到??KAi左牙你....
            佢平時車埋你返學架wor...係wor...今日好似你司機車你返泥架wor!
瑩:你知就好啦!咁有冇人知勤去左邊呀??
欣:應該冇啦!
澄:我打電話問鼣в\見5見先......
[[[[[電話中]]]]]]
澄:5見wor佢話....
瑩:傑佢仲未返牙?
澄:梗係啦!佢日日都打鐘最後1秒先入門口ge...

欣唔知幾時打左比宏...-0-

欣:冇wor!宏都話冇見到勤...
瑩:咁勤去左邊呀?!{{突然間,,,瑩諗起尋日晚勤對佢講ge野...}}
     唔通...勤講ge係真ge??
欣+澄:咩真咩假?!
瑩:冇野.....((神不守舍咁)).....
欣:有就有啦!講啦...
澄:係lor係lor!
瑩:你地一唱一和,,,家陣迫供牙?!.......
欣:唔係.....

---叮噹叮噹...---上堂lu....

------------[[[待•續]]]---------------

頂部
★iamNicole
吹水高手

會員編號 12278
精華 0
積分 9649
帖子 5009
威望 2 點
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 100
註冊天數 6952
狀態 離線
  閱讀全部
第13章...--心有所屬((2))
上完堂....
瑩:欣牙...放學陪鴽痡o唔得呀??
欣:好aR!陪你去邊?!
瑩:唔想陪你可以唔陪,,我冇搵支槍指住你個頭話你一定要去...
欣:做乜咁燥呀今日??係woR~比勤勤激親W0R!
澄:兩個鰜袪伅伅...我係咪你地BEST FD先?!
瑩:(笑左笑,,但有d牽強..)緊係係啦!
澄:係咩先??
瑩:扮野雅!你明知架!係我葉韻瑩個BEST FD L0R!
欣:澄,,勁啦你!呀瑩今日成日都未笑過呀!你一講野就搞到佢笑!>V<
澄:係咩?!

....lUnCh TiMe La!....
傑:''澄澄,,今日想土1去邊度食??"
澄:是但啦>V<你話事啦!
欣+瑩:我地好想嘔L0R!澄澄姐!咪晒命啦!
傑:((攬住澄..))你地唔好咁話我個bAbY w0R~!
澄:{{好甜咁笑>V<}}
欣:一齊食得唔得呀~澄澄姐!
瑩:係LOR!不過...欣牙,,,唔好做電燈膽LA~
    {{瑩電話響... 能迴避嗎 我怕了當那電燈膽.....}}
澄:勁呀...一講電燈膽就有電燈膽聽xdd
"""""原來係勤打泥""""
瑩一開聲就鬧:"你條粉腸勤去左邊?!今日你知唔知我等左你成日aR!
勤:SORSOR!我唔想架!我ToDaY....
瑩:你講~你今日去邊丫??((邊哭邊講...))
勤:你做咩呀傻豬??做乜喊呀??喊左唔靚架啦!
瑩:咁你講丫?!你今日去左邊....係咪去左陪琳丫??你唔好呃我呀!
勤:今日,,係uncle同mammy結婚呀!我去觀禮ar!我打泥係叫你今日泥飲呀!你諗埋D咩呀!?
瑩:!屌你...去飲?!我要請半日假啦!去買衫...你1點9泥接我啦!
勤:好呀!幾時到我地結婚??
瑩:邊個話同你結婚??>3<
勤:我L0R!話葉韻瑩同我葉子勤結婚L0r!
瑩:..................((..超面紅..))
勤:好啦!食快d!1點9見!
瑩:55.....((好sweEt咁笑...))
--------收線--------
欣:勤講咩呀??
澄:係lor~講咩姐!緊係同你求婚la!
傑:一定啦~澄澄真係聰明!
瑩:收聲啦!食野啦!食不言,,,寢不語W0R澄澄姐,,傑哥哥,,仲有你aR!欣欣姐!
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""續"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
唔該唔好轉我篇文丫某某人!
你冇得過我同意架!

仲有,,多謝kimi_tam同我舉報鶩茪H...
其他人,,,多謝你地支持!
我會po落去架啦!

頂部
★iamNicole
吹水高手

會員編號 12278
精華 0
積分 9649
帖子 5009
威望 2 點
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 100
註冊天數 6952
狀態 離線
  閱讀全部

QUOTE:
原帖由 牙淇=] 於 2007-4-13 06:41 PM 發表
sorry 上次冇sup你...
而家黎sup番你先//
+油牙/..>3<

唔緊要w0r~
你有睇就得啦!
我作出泥係想大家輕鬆鴭j!]
唔係求乜野十卜aR...SUP呀....諸如此類..

頂部
★iamNicole
吹水高手

會員編號 12278
精華 0
積分 9649
帖子 5009
威望 2 點
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 100
註冊天數 6952
狀態 離線
  閱讀全部
第14章-----愛的限期(上)

食完LUnCh之後,,勤好準時到....
勤:瑩,,行得未?
瑩:得架啦~[[一手拎起個Funny Gabe ge袋(書包)就走]] 再見啦各位~See u TOmmorrow la!
欣:搞到好似聽日都見唔到咁.....再見?而家唔興said 再見架!86就差唔多....
瑩:句句串撚住晒!係咪要我串你先安樂?!
澄:of coz 5係啦~欣欣都唔係咁ge意思..
勤:行la...唔行遲到啦~ say good bye 啦~
瑩:唔唔....>.<

---------------------尖沙咀--------------------
[[b+ab入面'']]    *b+ab係1個鋪頭.
勤:你揀D泥試,,我又幫你揀D~
瑩:好ar~
--瑩揀左好多件.,,,揀完之後試比勤睇....

+第1件
勤:唔得....

+第2件
勤:唔得.....

+第3件
勤:唔得...
瑩:唔係aR~E件幾好AR~
勤:都唔襯我....乖啦~試多幾件啦!
瑩:好啦....--(把聲極唔情願...但把口都話好..)

+第4件
勤:都唔得....

+第5、第6、第7......................第19件.....

+第26件,,,終於得啦~
勤:就E件LA!
瑩:((透左啖氣.....心諗:終於買到啦~^V^)

之後...佢地去左勤MAMMY 同UNCLE  ge婚禮...

跳舞時間...."
瑩一路跳,,一路問:勤牙,,,我問你一條問題...你要老實答我wor~
勤:好呀!你問我我咩都答!
瑩:你.....你....你會唔會有一日.......唔愛我ga?
勤:傻妹泥架!問埋D咁ge問題都有ge?!我答你...唔會!
瑩:真係?!
勤:緊係啦~{{攬住瑩...}}
瑩挨(←我讀I)鷇唻,,,突然之間覺得自己好幸福...係全世界最最最最幸福GE人....
勤MAMMY鶾j離跳緊...見到勤咁,,,就同Uncle講....我地子勤終於大個仔啦!
uncle:55!^v^

到左夜晚....大家都玩得好開心......

─●勤屋企....
勤諗:我頭先對瑩ge諾言....我到底能5能夠實現?

──────────"[[待續]]"────────────

大家要sUpPoRt 禾 aR!

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...