加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [絕對原創]我的過去與將來.情傳.[遲來的一句我愛妳]
載入中 ...
☆芝士★
初生嬰兒

會員編號 301232
精華 0
積分 215
帖子 6
威望 0 點
I-See幣 11000 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-4-7
註冊天數 6291
狀態 離線
  只顯示 ☆芝士★ 的帖子
[絕對原創]我的過去與將來.情傳.[遲來的一句我愛妳]

第一話            序章

又是無聊的一天,於一張電腦桌前.......

明:好悶呀~點解成日0甘悶架~~好想打波呀~~

話音未下,佢娘突然出現係明身後.

娘:成日掛住出街打波,好勁咩??

突如其來既出現,令明打了一個冷震.

明:就係唔勁先要打><.(同時已打通電話)

明:喂~毛毛~去大街打波呀~

毛:哦~叫埋南先啦,再睇下點~

明:.........

經過一輪煩重既手續,佢地3人終於係球場上見面.

明剛踏入球場即全神貫注掃視全場,為的只是想知道是否有美女在場,

萬一不幸沒有,明只能安份打波了...可惜,今次同樣不幸.

明:唉~又冇.......

毛:冇咩呀??

明:女呀~~~~~

毛&南:妖~~~

明:

經過一輪苦戰,最後落得全敗收場.

明:又輸.......

毛:算啦~^^'!

南:去食D野啦~不如~

明&毛:好喎~

食飽後,道聲再見各自歸家.

明歸家後己是12時多,洗澡休息後已是1時多,

明開了電腦使用msn看看有沒有人還未睡時,

開啟msn時有一位少女add了明,

明:邊個黎架??= ='',個名0甘長既~~

明不知道,這名少女將會為他烙下一道深刻的回億........

(待續)

希望大家支持原創^^

仲有,留覆丫唔該>3<

(冇人支持,我就唔寫喇><)

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
☆芝士★
初生嬰兒

會員編號 301232
精華 0
積分 215
帖子 6
威望 0 點
I-See幣 11000 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-4-7
註冊天數 6291
狀態 離線
  只顯示 ☆芝士★ 的帖子
第二話                                 初遇

明:個名0甘長架~聽日先算~~

明如常的上學放學,回到家己用最快速連上msn,

為的只是那長名女生...

「登登」那女生上線了,明正興奮準備打上招呼語時,

對方已首先傳來,明正感奇怪一登入就找上他時,

對方又傳來一句:「禽晚我見到你係網上寫既小說覺得好睇,所以add左你^^」

明:「多謝^^你鐘意就得~」明竟然去掉一貫風趣的性格

對方:「我叫阿欣呀~我都有寫小說架~得閒睇下^^」

明:「嗯~」

欣:「你都未話我知你叫咩名-_____-」

明:「sor~叫我..............」

明絞盡腦汁想出一個名字,那個名字是...

欣:「??」

明:「叫我芝士啦~^^」

欣:「芝士..........好得意^^」

明:「haha~」

明心想,得意的名號是另有其人....我不算吧= =''!

阿欣與明自此成為一對好網友,開心,悲傷都與對方分享,

「我想死呀~」阿欣明顯的在msn上打上,

驚訝的明不知怎樣應付,只好打上??

欣:「我覺得生活係呢個世上好辛苦......」

明:「下??咩事呀??睇下我幫唔幫到你^^''」

欣:「呢個世上已經冇人幫到我架喇~算啦~」

明:「= =''!  0甘話我知咩事得唔得??」

欣:「唔好問啦~再問我嬲架><」

明只好不再問下去,但明也知道,這絕不是一見好事.....

對!!這不是一件好事,也將會令明轉變的一件事.......

(待續)

支持下~thx

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
ice423
嬰兒上路

會員編號 343724
精華 0
積分 467
帖子 92
威望 0 點
I-See幣 12607 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-7-8
註冊天數 6199
來自 hong kong
狀態 離線
  只顯示 ice423 的帖子
post.......

頂部
頌宜b`
初生嬰兒

會員編號 343260
精華 0
積分 221
帖子 10
威望 0 點
I-See幣 11016 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-7-7
註冊天數 6201
來自 媽媽個肚肚
狀態 離線
  只顯示 頌宜b` 的帖子
繼續po呀!!
好睇呀!!!
十卜你呢~~

唔介意做個朋友吧!!
XG::JOEYCYL
頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...