加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: {原創} 最後的選擇.,:"
載入中 ...
~矮女.敏~
初級會員

會員編號 134830
精華 0
積分 642
帖子 118
威望 0 點
I-See幣 12495 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-3-11
註冊天數 6622
狀態 離線
  只顯示 ~矮女.敏~ 的帖子
{原創} 最後的選擇.,:"

THE FIRST tIMe..
唔好踩我..
自家作,! 口語化.!

如有雷同  實屬巧合  

人物介紹:   { " 會不斷更新 " } [因為未作完.. 仲有好多角色未出現]

女主角 : 小敏 ( 14歲ge中3學生 )
女主角個死黨 : 牙琪.  ( 同小敏由細玩到大    成日都好希望自己可以經歷好似童話入面ge愛情 14歲 )
男主角 : 牙希  ( 本身係一個有錢人{ ps : 佢買左小敏讀緊個間學校 } 但係因為想重整校風...  So入左去自己中學做代課牙sir 順便視探情況  20歲)

ch1   相遇

咚咚咚咚......( 學校嘅鐘聲 )

小敏 : 死啦.! 上堂啦~"

刷..~~~ ( 沖廁聲 )

小敏好快咁洗完手就衝左去禮堂

小敏 : 吖~~~~~~

小敏比人撞左落地下

牙希 : 你冇事牙嗎.!?

牙希一見到面青口唇白嘅小敏比佢撞左落地之後即刻慰問佢

小敏 : 冇事

小敏禁住佢隻左手向住禮堂嘅方向跑

-------------禮堂---------------

牙琪 : 你冇事牙嗎!? 你睇下你 面青口唇白咁.!?

小敏 : 物我個樣好唔掂咩.!?

牙琪 : 你話呢.!? 你再晏d出黎我就諗住衝入廁所救你啦!

小敏 : 你會咁好死.!?

牙琪 : 哼~ 係喎.. 你做咩一路禁住你隻左手牙!?  

小敏 : 唉~ 唔好提la 今日都唔知做咩咁黑仔,, 又肚屙 衝過黎禮堂個陣又比人撞到跌低左......

班主任 : 喂.! 你地兩個. 開學禮要保持肅靜,, 唔好再傾計啦   聽唔聽到牙.!?

小敏&牙琪 : 哦.. 唔嘈la~

校長 : 我地今年多左一個新老師.! 佢黎幫miss cheng 代課嫁.! 佢叫做李家希 大家可以叫佢李sir.......

牙琪 : 喂喂..~ 睇下., 個新牙sir幾靚仔喎.!

小敏 : 係咩.. 睇過..

牙琪 : 快d睇la

小敏 : 佢......................!?

牙琪 : 咩事牙.!?

小敏 : 佢米就係撞到我落地下嗰個人囉..!

牙琪 : 吓.!? 你講真嫁..  有冇搞錯牙!? 早知我陪你去廁所啦!  ><  

小敏 : 做咩牙.!?  又睇岩牙.!?

牙琪 : 哼.~  又比你睇穿添!

小敏 : 我死係死黨黎嫁.! 我如果唔知你諗咩的話 我連你個fd都唔配做啦~

牙琪 : 哼..  咁又係~~

----------------放學之後----------------

小敏 : 喂. 我漏左本書係課室..

牙琪 : 你自己番上去拎啦. 我係學校問口等你

小敏 : ok

番到課室之後..

牙希 : 喂..

小敏 : 你叫我牙.!?

牙希 : 嗯....

小敏 : 搵我做咩牙,!?

牙希 : ................. 今日撞襯你  好對唔住牙.! 我冇心嫁!

小敏 : 哦.. 唔緊要啦. 都唔係你錯.~

牙希 : 你隻手冇事牙嗎.!?

小敏 : yu 左lor..~

牙希 : 拎呢支藥膏去茶la..  好快散yu 嫁la~

小敏 : 唔洗la.~

牙希 : 唔得.. 你咁樣我會好內疚. 你坐低等我幫你茶la

小敏 : 哦.. 咁好la   

小敏坐係課室某個角落

小敏 : 你新黎教書嫁.!?

牙希 : 嗯..

小敏 : 你幾歲牙.!?

牙希 : 20歲

小敏 : 哦~

{小敏電話響}

[ 來電 : 牙琪]

小敏 : 我唔同你講住la 我記得個fd係到等緊我.!bye bye  牙sir  ~!!

小敏好快咁就拎番本書走人.~

牙希 : 喂~ 你叫咩名牙.!?  同學!?

小敏 : 你叫我做小敏啦~!

小敏回頭笑住答牙希'

待續

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
~矮女.敏~
初級會員

會員編號 134830
精華 0
積分 642
帖子 118
威望 0 點
I-See幣 12495 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-3-11
註冊天數 6622
狀態 離線
  只顯示 ~矮女.敏~ 的帖子
自己做番第1..!!    ><

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
心淇
初生嬰兒

會員編號 375902
精華 0
積分 241
帖子 16
威望 0 點
I-See幣 11091 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-9-30
註冊天數 6054
狀態 離線
  只顯示 心淇 的帖子
做第2
重有冇呢???

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...