加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 韓國新男子組合 C.N.Blue (與FT Island同公司)
載入中 ...
Enson希
初級會員

會員編號 11
精華 0
積分 1739
帖子 124
威望 0 點
I-See幣 10902 錢
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2004-10-5
註冊天數 7149
來自 HK
狀態 離線
  只顯示 Enson希 的帖子
韓國新男子組合 C.N.Blue (與FT Island同公司)

[attach]369250[/attach]
C.N.Blue 簡介
C.N.Blue是F&C Music/Ai Entertainment公司繼FTIsland後又一打造的實力派band,他們被稱為“second FTIsland” 。 (出道前有成員替換)其組合由兩位吉他兼主唱,一位貝斯手,一位鼓手組成。 C.N Blue (Code Name Blue) 於2009年8月19日在日本發行首張mini專輯《Now & Never》,11月25日發行第二張mini專輯《Voice》,在韓國、日本、中國、新加坡等地有一定知名度。

成員簡介

遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
정용화(Jeong Yong Hwa)
  日文名:ヨンファ
中文名:鄭容和(正確譯名) 鄭勇華鄭龍華(音譯)
  POSITION:Leader,Guitar,Vocal
  生日:1989年06月22日
  身高:180CM
  體重: 60KG
  血型:A型
籍貫:釜山(BEST NINE一代校草NEW SCHOOL出身)
學歷:由東萊小學轉學至久瑞小學,南山初中畢業,南山高中畢業讀過大成學院(現在換到HIGHEST)
  經紀公司:F&C MUSIC
  粉絲名稱:紅褲子
  愛好:音樂欣賞
特長:鋼琴吉他貝斯架子鼓單簧管
特徵:因為在美國留過學,所以英語精通,在日本以獨立樂隊活動,所以日語也是OK的,但是在語法方面有點不足,有作詞作曲的經驗
別名:毛巾男牛奶男越魅鄭(樸信惠起的)
出道:2009 CNBlue一輯『Now or Never』
出演電視劇:2009 SBS《原來是美男啊》(飾ANJELL成員姜新禹)

이종현(Lee Jong Hyun)
  日文名:ジョンヒョン
  中文名: 李鍾賢
  POSITION:Guitar,Vocal
  生日:1990年05月15日
  身高:182CM 62KG
  血型:O型

강민혁(Kang Min Hyuk)日文名:ミンヒョク
  中文名:姜珉赫
  POSITION:Drums
  生日:1991年06月28日
  身高:183CM 60KG
  血型:A 型

이정신 (Lee Jung Shin) (新成員)
  中文名:李正新
  POSITION:Bass
  生日:1991年09月15日
  身高:186cm
CNBLUE 已於2009年1月14日通過出道試聽會正式在韓國出道

新碟介绍

CNBLUE-----BLUETORY(Mini Album vol.1)

发行日
2010年1月14日

曲目:
1 孤独呀
2 Love revolution
3 Y, why
4 Now or never
5 那样吧……忘记吧……

仲有其他相呀

MV區

C.N. Blue (씨엔블루) - 외톨이야 (I'm Loner)出道曲

四個,介紹成員teaser
Burning
Lovely
Untouchable
emotional

希望大家多多認識C.N.Blue ^^

來源: 3男2女

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
牙帽'' (TANAKA REDHAT)
贊助會員

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See壇主章
勳章介紹:壇主的象徵    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See四年章
勳章介紹:註冊天數滿1460天    勳章名稱:熊仔風格章
勳章介紹:熊仔風格設計比賽獎勵    勳章名稱:MSN宣傳大使
勳章介紹:MSN宣傳達500或以上  

會員編號 2989
精華 1
積分 15734
帖子 6076
威望 85 點
I-See幣 476541 錢
GAME幣 165 個
MSN宣傳 546 次
性別  女
配偶 牙豆''
閱讀權限 220
註冊 2005-3-21
註冊天數 6982
狀態 離線
  只顯示 牙帽'' 的帖子
哈哈. ..LEI個我又識WOO. ..隻CD. .我LISTEN左. ..XD
외톨이야. ..不錯. .是一組不錯的組合. ..
唔識的可以了解一下. .都是令仔. ..XD=V="

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
Enson希
初級會員

會員編號 11
精華 0
積分 1739
帖子 124
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 7149
來自 HK
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 牙帽'' 於 2010-1-16 11:08 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
哈哈. ..LEI個我又識WOO. ..隻CD. .我LISTEN左. ..XD
외톨이야. ..不錯. .是一組不錯的組合. ..
唔識的可以了解一下. .都是令仔. ..XD=V="

你識呀
太好了
你知嗎???  香港好似好少人識呀
而且又無香港後援會
><

我覺得佢地既歌好好聽
不同其他歌手STYLE

頂部
牙帽'' (TANAKA REDHAT)
贊助會員

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See壇主章
勳章介紹:壇主的象徵    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See四年章
勳章介紹:註冊天數滿1460天    勳章名稱:熊仔風格章
勳章介紹:熊仔風格設計比賽獎勵    勳章名稱:MSN宣傳大使
勳章介紹:MSN宣傳達500或以上  

會員編號 2989
精華 1
積分 15734
帖子 6076
威望 85 點
I-See幣 476541 錢
GAME幣 165 個
MSN宣傳 546 次
性別  女
配偶 牙豆''
閱讀權限 220
註冊 2005-3-21
註冊天數 6982
狀態 離線
  只顯示 牙帽'' 的帖子

QUOTE:
原帖由 Enson希 於 2010-1-16 11:12 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

你識呀
太好了
你知嗎???  香港好似好少人識呀
而且又無香港後援會
><

我覺得佢地既歌好好聽
不同其他歌手STYLE

都算係新人佢地. ..我真係岩岩今日先識. ..哈哈哈哈
睇左1月15日既MUSIC BANK. .兜 得歌不錯. .加上我睇左美男. ..
所以今日就DL左隻CD. ..XD. ..真是不錯. ..=V="

頂部
Enson希
初級會員

會員編號 11
精華 0
積分 1739
帖子 124
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 7149
來自 HK
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 牙帽'' 於 2010-1-16 11:15 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

都算係新人佢地. ..我真係岩岩今日先識. ..哈哈哈哈
睇左1月15日既MUSIC BANK. .兜 得歌不錯. .加上我睇左美男. ..
所以今日就DL左隻CD. ..XD. ..真是不錯. ..=V="

呵呵   你都有睇美男呀
超好睇呀  可惜呀  俾人CUT左好多段野呀
要買DVD先可睇到隱形既第四集   

我一直都有聽佢地歌架  我從佢地個VOICE開始就聽啦
我覺得佢地第一隻碟係好好聽架

咁當然佢地而架係韓國出既mini album就最好聽啦
第一首歌好好聽啦XDXD

頂部
Elf.
吹水學徒

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿730天  

會員編號 196996
精華 0
積分 2642
帖子 1403
威望 0 點
I-See幣 13742 錢
GAME幣 500 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-8-4
註冊天數 6480
狀態 離線
  只顯示 Elf. 的帖子
令仔組合  (:
第二個有D似山下智久

2年而且 金希澈 我等得起

頂部
ky.Lip
吹水中手

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See四年章
勳章介紹:註冊天數滿1460天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天  

會員編號 32297
精華 0
積分 2404
帖子 3754
威望 2 點
I-See幣 15135 錢
GAME幣 1085 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-8-22
註冊天數 6827
來自 我 應該 唔係地球人
狀態 離線
  只顯示 ky.Lip 的帖子
勇華~~~~=]
太正..佢新禹既形象.......忘不了..=]

我有聽佢地隻CD...真係好正..=]
- Y, Why...
最正..=]

頂部
Enson希
初級會員

會員編號 11
精華 0
積分 1739
帖子 124
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 7149
來自 HK
狀態 離線
無錯
原來是美男啊   如果佢早一歲步同佢講
可能佢地兩個就一齊呀

哈哈
一定要多多支持呀XDXD

頂部
ky.Lip
吹水中手

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See四年章
勳章介紹:註冊天數滿1460天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天  

會員編號 32297
精華 0
積分 2404
帖子 3754
威望 2 點
I-See幣 15135 錢
GAME幣 1085 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-8-22
註冊天數 6827
來自 我 應該 唔係地球人
狀態 離線
  只顯示 ky.Lip 的帖子

QUOTE:
原帖由 Enson希 於 2010-1-17 10:09 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
無錯
原來是美男啊   如果佢早一歲步同佢講
可能佢地兩個就一齊呀

哈哈
一定要多多支持呀XDXD

韓劇d男二就係咁..=[

呢類班既歌我都好=]"

頂部
Enson希
初級會員

會員編號 11
精華 0
積分 1739
帖子 124
威望 0 點
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊天數 7149
來自 HK
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ky.Lip 於 2010-1-17 11:58 PM 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

韓劇d男二就係咁..=[

呢類班既歌我都好=]"

咪係囉
我多數都會喜歡男二
因為佢地好慘呀    哈哈

喜歡呢類型既歌就好啦XDXD

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...