加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: [衣服] {轉}十種打呔既方法,,有圖*0*`
載入中 ...
-;小丸子`
VIP
CaLL me 婉/Aoi;)`

榮譽勳章
 勳章名稱:MSN宣傳大使
勳章介紹:MSN宣傳達500或以上    勳章名稱:I-See認證章
勳章介紹:參與自貼驗證活動    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:密密睇.密密笑大使
勳章介紹:密密睇.密密笑大使    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天  

會員編號 444624
精華 2
積分 17309
帖子 8762
威望 2 點
I-See幣 53767 錢
GAME幣 1641 個
MSN宣傳 805 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 170
註冊 2009-6-27
註冊天數 5418
來自 「♨」!!
狀態 離線
  只顯示 -;小丸子` 的帖子
{轉}十種打呔既方法,,有圖*0*`

小婉我平時番學都係用家姐事前幫我打既呔`
但洗左條呔之後就唔識點打lu..`
岩岩先上yahoo戈到搵打呔既方法..然後就識打`
於是就p0上黎比大家參考參考拉,,哈哈;)`

1}平結
   平結為最多男士選用的領結打法之一,幾乎適用於各種材質的領帶。
要訣:領結下方所形成的凹洞需讓兩邊均勻且對襯。
**** 本內容跟帖回復才可瀏覽 *****

2}交叉結
   這是對於單色素雅質料且較薄領帶適合選用的領結,對於喜歡展現流行感的男士不妨多加使用“交叉結”。

3}雙環結
   一條質地細致的領帶再搭配上雙環結頗能營造時尚感,適合年輕的上班族選用。該領結完成的特色就是第一圈會稍露出於第二圈之外,可別刻意給蓋住了。

4}溫莎結
 溫莎結適合用於寬領型的襯衫,該領結應多往橫向發展。應避免材質過厚的領帶,領結也勿打得過大。

5}雙交叉結
 這樣的領結很容易讓人有種高雅且隆重的感覺,適合正式之活動場合選用。該領結應多運用在素色且絲質領帶上,若搭配大翻領的襯衫不但適合且有種尊貴感。

6}四手結(單結)
 是所有領結中最容易上手的,適用於各種款式的浪漫系列襯衫及領帶

7}亞伯特王子結
 適用於浪漫扣領及尖領系列襯衫
 搭配浪漫質料柔軟的細款領帶
 正確打法是在寬邊先預留較長的空間
 並在繞第二圈時盡量貼合在一起

即可完成此一完美結型

8}浪漫結
 浪漫是一種完美的結型
 故適合用於各種浪漫系列的領口及襯衫
 完成後將領結下方之寬邊壓以縐摺可縮小其結型
 窄邊亦可將它往左右移動使其小部份出現於寬邊領帶旁

9}簡式結(馬車夫結)
 適用於質料較厚的領帶
 最適合打在標准式及扣式領口之襯衫
 將其寬邊以180度由上往下翻轉
 並將折疊處隱藏於後方
 待完成後可再調整其領帶長度

是最常見的一種結形  

10}十字結(半溫莎結)
  此款結型十分優雅及罕見
  其打法亦較復雜
  使用細款領帶較容易上手
  最適合搭配在浪漫的尖領及標准式領口系列襯

小婉應為..番學既人打windsor{溫莎結}最好喔;)`

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
kITbb
高級會員

會員編號 448887
精華 0
積分 1099
帖子 756
威望 0 點
I-See幣 9507 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 10 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2009-8-11
註冊天數 5373
狀態 離線
  只顯示 kITbb 的帖子
cccccccccccccccccccccc

人囝台o
kitkitjai@live.hk
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
樂樂小姐:D
吹水學徒

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See兩年章

會員編號 236680
精華 0
積分 2791
帖子 1338
威望 0 點
I-See幣 9039 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-11-27
註冊天數 6361
來自 陸永<3
狀態 離線
  只顯示 樂樂小姐:D 的帖子
等我回下你先(L)
睇下咩樣:P

頂部
ICICecream
初生嬰兒

會員編號 242648
精華 0
積分 1389
帖子 21
威望 0 點
I-See幣 11061 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-12-7
註冊天數 6351
狀態 離線
  只顯示 ICICecream 的帖子
睇下先
點解要逼人回

頂部
Elf.
吹水學徒

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章

會員編號 196996
精華 0
積分 2642
帖子 1403
威望 0 點
I-See幣 13742 錢
GAME幣 500 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-8-4
註冊天數 6476
狀態 離線
  只顯示 Elf. 的帖子
有成十種咁多?
等我睇下先  (:

2年而且 金希澈 我等得起

頂部
siu欣
嬰兒上路

會員編號 196240
精華 0
積分 527
帖子 79
威望 0 點
I-See幣 11380 錢
GAME幣 104 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-8-2
註冊天數 6478
來自 +*/[MacAU*+
狀態 離線
  只顯示 siu欣 的帖子
睇下有邊幾十种先~

頂部
愛SiU謙
嬰兒上路

榮譽勳章
勳章介紹:MSN宣傳達500或以上  

會員編號 200997
精華 0
積分 2598
帖子 57
威望 0 點
I-See幣 27623 錢
GAME幣 118 個
MSN宣傳 500 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-8-15
註冊天數 6465
來自 戀世基地
狀態 離線
  只顯示 愛SiU謙 的帖子
我要睇哇

頂部
#抽離-0-
初生嬰兒

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See認證章
勳章介紹:參與自貼驗證活動  

會員編號 454228
精華 0
積分 306
帖子 45
威望 0 點
I-See幣 9627 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2009-11-18
註冊天數 5274
狀態 離線
  只顯示 #抽離-0- 的帖子
打呔姐=- =
都咁有技巧

頂部
★`SIURAIN;]
高級會員

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See認證章
勳章介紹:參與自貼驗證活動  

會員編號 430105
精華 0
積分 601
帖子 765
威望 1 點
I-See幣 15082 錢
GAME幣 135 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 此稱號不存在
閱讀權限 50
註冊 2009-1-31
註冊天數 5565
來自 b-boy世家
狀態 離線
  只顯示 ★`SIURAIN;] 的帖子
睇下先

頂部
-;小丸子`
VIP
CaLL me 婉/Aoi;)`

榮譽勳章
勳章介紹:MSN宣傳達500或以上    勳章名稱:I-See認證章
勳章介紹:參與自貼驗證活動    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:密密睇.密密笑大使
勳章介紹:密密睇.密密笑大使    勳章名稱:I-See兩年章

會員編號 444624
精華 2
積分 17309
帖子 8762
威望 2 點
I-See幣 53767 錢
GAME幣 1641 個
MSN宣傳 805 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 170
註冊 2009-6-27
註冊天數 5418
來自 「♨」!!
狀態 離線
  只顯示 -;小丸子` 的帖子
k實你地可以唔回架wo,,`
我現家都冇咒冇回戈d人要點`
我冇逼過你地,你地可以唔睇`
有時候回下比樓主唔係一樣壞事`
人地要好麻煩咁save圖,up圖,p0圖`
有一句話叫「世上沒有免費午餐」`
你地回比我,我並沒有好處架wo`
咁所以係你地下次話人地逼你戈時諗下`
人地又冇拎支槍黎對住你叫你回,,`
我可以唔p0圖格,你地覺得自己睇左d definitions明0k~ fine~`
問題係你地唔識丫嘛.請你地站下係樓主既角度睇拉`
如果你開左個p0,幾十億人睇過但一個cm都冇`
你既感受係點先?`
請大家明白,開p0者係冇義務去做依樣野`
只係佢覺得依樣野對大家有益,p0出黎share都幾好`
就好似父母養育我地咁,冇野係必然架!`
你地打戈d咩seesee/cccccc/睇睇先`

我都冇話你地,`
而家只係想知有邊d人睇過,反應好唔好`
應唔應該再開類似既p0`
但就比人話我逼人回.假使他日你教左人`
又或者好似我咁開左個教學p0`
冇人回既話請反思你地依家講過d乜野`
有陣時,識得話人唔識得話自己都係唔岩架`
如果覺得我有講錯既話就唔好留cm`
甚至乎你地可以禁右上角既紅色x離開`

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...