加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: …『我 們 的 愛§|冬.戀』…原創!**1個cm1篇!!
載入中 ...
天使街002
吹水學徒

會員編號 312417
精華 0
積分 987
帖子 2075
威望 0 點
I-See幣 9722 錢
GAME幣 117 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2007-4-29
註冊天數 6234
來自 ♥∴♀天使一族∮∴♥
狀態 離線
  只顯示 天使街002 的帖子
第五十六章-
牧:[你落去唔驚希會搵你咩?]
藍:[驚咖..咪叫你陪我囉..]
牧:[哦..但係你mama同你伯伯都要我陪佢地喎..]
藍:[但係我唔上得去咖..]
牧:[咁好啦..你14年後上黎天堂搵我啦..如果我見唔到你..我就會永遠係天堂幫神做野..而你..我唔會再對你存有希望..明嗎?]
藍:[明啦..但係點解要係14年?10年或者5年...短d唔係好d咩?]
牧:[因為14年後係鬼既復活,,都係天狗重回天堂既日子]
藍:[哦...咁我明啦..]
牧:[咁..你記住..14年後既4月14日既4小時之內上黎..如果唔係你永遠都上唔到天堂..]
藍:[咁大鑊咖,,好啦..希望我會記得..到時見]
牧:[唔好比第二個搶左你個心牙>_<]
藍:[嘿..你會呷醋牙嘛...]
牧:[超,,鬼先呷你醋..]
藍:[我咪係鬼囉xd]
牧:[想死牙!]
藍:[咩喎..講笑姐..]
牧:[總之,,你記得啦..我會等你咖..拿,,呢個公仔有對講機..唔係一般既對講機..無論幾遠都好...都可以接收到..你要帶住佢牙..]
-{地獄}-
希:[嘻嘻..藍黎搵我咖?]
藍:[唔好傻啦..]
希:[咩姐,,我遲早會要你鐘意我咖!]
藍:[到時先算啦下..]
輝:[小藍...你黎左啦..希..你姐姐牙唔該..]
藍:[係囉..左住曬]
希:[哼]
輝:[唔gur既,,自己去反省下,藍落黎係為左小牧]
希:[牧?家姐?佢又做咩啦?]
輝:[你家姐係聖者,佢有一般人冇既力量,重強好多倍]
希:[哈!聖者?!到我都未到佢啦!]
輝:[小心d講野,望下藍隻手]
希:[{扮聽唔到}哼..好勁咩,,聖者喎,,廢者就有佢份!]
藍:[楊希兒!!!]
{}
希:[..你為左佢而打我..?!]
藍:[係!唔好再講牧既壞話!]
-{天堂既另一邊}-
牧{藍..你係呢一刻到底做緊咩..?}
神:[嗨,,又掛住小藍?]
牧:[嗯...我希望佢會守約定啦..]
神:[希望..]
神{但係..可能會令你失望..}

+''♥招fd=)
i_l0ve_ka030@hotmail.com
--轉ac;>s1uYeE;}
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
天使街002
吹水學徒

會員編號 312417
精華 0
積分 987
帖子 2075
威望 0 點
GAME幣 117 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6234
狀態 離線
第五十七章-
使:[聖者...你好嗎?..]
牧:[嗯..?叫我牧好了,你係..]
使:[哦哦..我係保護你既使魔..我叫朔戒,,叫我戒就可以了..]
牧:[戒~`你好]
戒:[牧..你好`..]
牧:[我係到睇書..你都黎?]
戒:[嗯..]
-{他一直凝視她...
-{他喜歡她那藍色的瞳,,染金的副籬子直髮..頭髮在隨風飄逸,,現得更美麗無比..
-{而她喜歡的卻不在身旁..在身旁的..只是一個愛自己而自己不愛的代替品
戒:[牧..]
牧:[嗯?]
戒:[你聽過..布戀人嗎..?]
牧:[聽過..就是那些..用布織成人的樣子..而又永遠不會被發現的人吧?]
戒:[對..他們總比普通人美麗很多倍..在人群中十分耀眼..可是..他們卻不能得到屬於自己的真正的戀愛..]
牧:[嗯..很可悲對不對?]
戒:[不..這是一場遊戲...]
牧:[嗯..]
戒:[你有想過..自己是布戀人嗎..?]
牧:[我..是布戀人..?]
戒:[對]
牧:[不可能的..我有一個疼我的媽媽...愛我的男朋友..我有很多別人沒有的東西,,怎可能是我呢?]
戒:[希望愈大..失望愈大..但願你不是吧..]
牧:[我又不美..也不會是啦]
戒:[不.你很美..]
牧:[...謝]
戒:[要求做布戀人的,,不是布戀人自己..而是一個真正的人..他們愛一個人,,要求布戀人的制造者制造一個布戀人給自己..布總人會制造得跟真正的人沒有分別..布戀人也會哭..也會笑..也會怕..也要食飯..可能我們身邊也有布戀人..可是..這個世界上..除了制造者和要求者,,永遠也不會有人知道誰是布戀人...連布戀人自己也是..布戀人只能喜愛要求者..假如向別的人說我愛你..就會變回普通的布..一輩子也不會變其他東西...]
牧:[為什麼各我說這麼多布戀人的事..?]
戒:[因為..每個人身邊都可能會有布戀人..我曾經懷疑..炎浩藍..是布戀人..]
牧:[藍..?]

+''♥招fd=)
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
人魚-小如
初級會員

會員編號 410212
精華 0
積分 222
帖子 164
威望 0 點
I-See幣 8711 錢
GAME幣 1600 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2008-3-12
註冊天數 5916
來自 香港囉
狀態 離線
  只顯示 人魚-小如 的帖子
又會咁嫁?
十卜你啊!
好憎希啊!

頂部
天使街002
吹水學徒

會員編號 312417
精華 0
積分 987
帖子 2075
威望 0 點
GAME幣 117 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6234
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 人魚-小如 於 2008-7-27 21:56 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
又會咁嫁?
十卜你啊!
好憎希啊!

嘿嘿..有你想不到的結果喔`[!]
敬請支持`[!]

+''♥招fd=)
頂部
天使街002
吹水學徒

會員編號 312417
精華 0
積分 987
帖子 2075
威望 0 點
GAME幣 117 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6234
狀態 離線
第五十八章-
牧:[不會啦,,,藍說過佢很愛我的啦!]
戒:[那...你有想過他是你造出來的嗎..?]
牧:[我..?]
戒:[對..你想想吧..]
牧:[我..怎麼可能嘛...]
戒:[走囉`掰啦小牧!]
牧:[掰`小戒!]
神:[牧嗎?]
牧:[對喔`神?]
神:[嗯..牧..你喜藍多點還是戒?]
牧:[當然...是戒啦!]
牧{如果比神知道我鐘意藍..一定會好傷心..}
神:[最好啦..不要騙我喔`]
牧:[嗯...]
神:[好啦...好好休息...]
牧:[知道..]
-{十年後[!]
牧:[戒!]
戒:[什麼啦!]
牧:[我們結婚的事準備好未啊!?]
戒:[未啦!你太喜歡我了嗎?嘿嘿...(奸笑)]
牧:[超!干什麼了啦!是神太喜你了嘛!]
戒:[當然啦!是你不愛我啦好不好!]
牧{藍...還有三年..三年後..你不上來..我真的要嫁給戒了..你真的會上來嗎..}
戒:[老婆!在想什麼啦!]
牧:[誰是你的老婆啦!]
戒:[什麼嘛..快叫老公啦!]
牧:[不要!]
戒:[要啦!]
牧:[不要啦!]

+''♥招fd=)
頂部
人魚-小如
初級會員

會員編號 410212
精華 0
積分 222
帖子 164
威望 0 點
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 5916
來自 香港囉
狀態 離線
下...
十卜你啊!
點解戒會同牧一齊?

頂部
天使街002
吹水學徒

會員編號 312417
精華 0
積分 987
帖子 2075
威望 0 點
GAME幣 117 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6234
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 人魚-小如 於 2008-7-29 17:40 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
下...
十卜你啊!
點解戒會同牧一齊?

因為戒係鐘意牧l0r=]
但係牧係想激藍
想到左佢地結婚個日藍會上黎

+''♥招fd=)
頂部
天使街002
吹水學徒

會員編號 312417
精華 0
積分 987
帖子 2075
威望 0 點
GAME幣 117 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6234
狀態 離線
第五十九章-
希:[藍藍...你知唔知家姐要結婚啦?]
藍:[知]
希:[唉!都話左啦!佢跟本唔愛你既!我先至係.....]
藍:[{搶答}唔好嘈得唔得-!我知道牧唔係d咁既人!你唔好抵毀佢!]
希:[咩喎!就算我唔抵毀佢佢都係d咁既人啦!]
藍:[牧係d咩人唔洗你講!]
藍{或者..此時此刻之中..mp3既呢一首歌..先明白我既心情..}

---{雙子星}--
作曲:光良
填詞:林白 
主唱:光良
天上的星星數不清 最亮的是你
不管有多遠 我願意放棄一切尋找你

我不需要用時間為我證明就可以肯定
你的快樂傷心 我都能感應 我們就像雙子星

我們面對面掛在天邊 在黑夜裡連成一條線
你和我之間只能相連 兩顆心有一樣的信念
我們面對面掛在天邊 流星畫出一條拋物線
我許的心願早已實現 就是我們永遠陪伴在彼此身邊

天上的星星數不清 最亮的是你
不管有多遠 我願意放棄一切尋找你

我不需要用時間為我證明就可以肯定
你的快樂傷心 我都能感應 我們就像雙子星

我許的心願早已實現 就是我們永遠陪伴在彼此身邊

我許的心願早已實現 就是我們永遠一起擁有每一天

藍:[牧..你知道嘛..擁有你..就係我一切既幸福..即使你係天角既另一面..我都會用我所有既精神去想念你..]
希:[點解你要咁愛佢..就算佢嫁左人都唔緊要..?]
藍:[就算牧真係嫁左人..我會用我一生既努力去將佢勸番黎我既身邊..]
希:[你為左佢..值得咩..]
藍:[只要係為左牧..咩都值得..]
希{..只要我可以陪係你身邊就夠了..}
輝:[希..你出去一下..]
希:[連陪係藍身邊都唔得..?]
輝:[你出去]
希:[..哦]
希{我知道我係第三者..點解個個都要咁對我..唔通三界都唔想我呢個人出現..?..}
輝:[藍]
藍:[..嗯?]
輝:[你有冇諗住三年後真係上去]
藍:[有]
輝:[我勸你唔好,死神既工作係傷心.唔係帶比人快樂]
藍:[..我可以]
輝:[唔可以.你上去就等於同我絕交.你會冇左我呢個牙爸]
藍:[唔為我幸福著想既個個冇資格做我牙爸]
輝:[好,你自己講]
藍:[係]
娜:[老公]
輝:[咩事]
娜:[可唔可以過黎一下..]
輝:[嗯,講啦]
娜:[當我係求你..好嗎..唔好拆散藍同牧..我地當時唔係都係咁咩..?點解要做到咁絕..]
輝:[藍係死神...身為一個盡職既死神..係唔可以有開心既心情]
娜:[但係..佢係一個特別既死神..牧都係一個特別既聖者..佢地兩個係唔會引起不公平的對待..]
輝:[但係佢應該做好自己份內事!]
娜:[當我求你了..老公..好唔好..]
輝:[我自己知道要點做]
娜:[...]

-------------------------------------------------------------------------------
下一集大結局囉`
敬請期待^^

+''♥招fd=)
頂部
人魚-小如
初級會員

會員編號 410212
精華 0
積分 222
帖子 164
威望 0 點
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊天數 5916
來自 香港囉
狀態 離線
好想睇大結局!
好好睇啊!十卜你啊!

頂部
天使街002
吹水學徒

會員編號 312417
精華 0
積分 987
帖子 2075
威望 0 點
GAME幣 117 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊天數 6234
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 人魚-小如 於 2008-7-30 17:03 發表 遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
好想睇大結局!
好好睇啊!十卜你啊!

嘿嘿..
大結局囉`
我會努力作個美好的Happy EndinG給你的*

+''♥招fd=)
頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...