加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: XANGA求助帖*---如有問題在此發問"! !!
載入中 ...
nesta
吹水學徒

會員編號 181545
精華 1
積分 3997
帖子 1891
威望 0 點
I-See幣 24532 錢
GAME幣 110 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-6-26
註冊天數 6561
來自 ...
狀態 離線
  只顯示 nesta 的帖子

QUOTE:
原帖由 亞嬋 於 2007-1-8 05:58 PM 發表
我想問下how to use a 框框住個xg?
just like this
遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。
and 我 want to put a clock
how to put??
遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

第一個問題>>
COPY呢個語法>>

<DIV align="center" valign="middle"
style="filter: alpha(opacity=透明度); overflow: auto; width: 框闊px; height: 框高px; background-image: url('背景圖址'); background-color: #色; border: 2px dotted #色">

放Header /Website Stats

第二個問題>>
COPY NEXT TO個鍾個個語法..
放Header /Website Stats

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
i_babe
初生嬰兒

會員編號 211516
精華 0
積分 380
帖子 13
威望 0 點
I-See幣 11028 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-9-15
註冊天數 6480
狀態 離線
  只顯示 i_babe 的帖子
日期隔離可顯示第幾篇???

我見人地個xanga係每篇日記上面咪有個日期既..係日期隔離有數字..第xx篇咁..d數字有大有細..好似有圖案咁TIM呀...各位朋友知唔知依個語法係咩...
麻煩晒!!!

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
牙菲=]]
初生嬰兒

會員編號 254780
精華 0
積分 341
帖子 19
威望 0 點
I-See幣 11051 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-12-30
註冊天數 6375
來自 火星
狀態 離線
  只顯示 牙菲=]] 的帖子
我d FD睇吾到我XG哇*^*
大家去睇下點解會咁哇"
XG: FLY_LOVEING
果度話LOCK左喎..,'*=[[
點解會咁既?!請幫幫忙呢-]]

頂部
o糖糖o
初級會員
Innocence...

會員編號 169246
精華 0
積分 693
帖子 140
威望 0 點
I-See幣 11031 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-5-27
註冊天數 6591
來自 ∴°PHYSICS*`'×
狀態 離線
  只顯示 o糖糖o 的帖子
求救!

岩岩我想換左個框框既colour....點知一改左個框
既colour就搞到成個版面黑哂.....
連d links都唔見埋.....
而家唔知點算丫T________T"
我xanga: candy_1206
唔該各位好心人士幫下我~~~~

頂部
-wING*}
吹水學徒

會員編號 159284
精華 0
積分 4224
帖子 2194
威望 0 點
I-See幣 19633 錢
GAME幣 340 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2006-5-2
註冊天數 6617
狀態 離線
  只顯示 -wING*} 的帖子
我想問點可以整到幅圖
係XANGA中間[ 唔係背景同按圖進入]..
thz

頂部
藍莓.rachel
初生嬰兒

會員編號 87592
精華 0
積分 425
帖子 8
威望 0 點
I-See幣 11007 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2005-12-17
註冊天數 6753
狀態 離線
  只顯示 藍莓.rachel 的帖子
我想問下呢,,點解我XanGA 播5倒歌,,,咩歌都係,,,
我試過PUT D LINK 係我個fd個xanga 度,,都得bor,,d link 係work 嫁
但係我個xanga 就冇反應,,,
點解會咁o既???有咩方法呀??

頂部
亞嬋
初級會員

會員編號 131889
精華 0
積分 891
帖子 120
威望 0 點
I-See幣 11248 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-3-5
註冊天數 6674
狀態 離線
  只顯示 亞嬋 的帖子
i want to ask how to put a song in the xanga?????????????/

頂部
程湘
中級會員

會員編號 262975
精華 0
積分 997
帖子 354
威望 0 點
I-See幣 11808 錢
GAME幣 766 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2007-1-18
註冊天數 6356
狀態 離線
  只顯示 程湘 的帖子
HEADER 係邊''搵唔到"....
另外呢
放左D語法係JAVA XXXX果度
D野冇變"而且日記最下面多左D英文..

頂部
.*草莓*.
初生嬰兒

會員編號 111464
精華 0
積分 495
帖子 21
威望 0 點
I-See幣 11060 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-1-30
註冊天數 6708
狀態 離線
點解呢 Post篇日記出黎 下面d字用左 底線
佢果d字就會變左黑色 @ @...我想問有冇方法又可以用底線d字又係白色?

我仲記得有一個網 係可以試果d code..但係我搵唔返個網
有冇人知個網係咩 T_______T

另外想問...我本身已經有個Background 但係我上係上面
加多條 line{圖片黎既} 上去 應該要點整呢?

頂部
HILDA1E23
初生嬰兒

會員編號 152521
精華 0
積分 398
帖子 15
威望 0 點
I-See幣 11060 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  保密 保密
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-4-14
註冊天數 6634
狀態 離線
  只顯示 HILDA1E23 的帖子
有問題.,我想問...

我想問xanga用框框住,only框住打日記果度有卷軸個個語法系<DIV align="center" valign="middle" style="BORDER-RIGHT: #660000 1px solid; BORDER-TOP: #660000 1px solid; FILTER: alpha(opacity=100); OVERFLOW: auto; BORDER-LEFT: #660000 1px solid; WIDTH: 850px; BORDER-BOTTOM: #660000 1px solid; HEIGHT: 470px; BACKGROUND-COLOR:
#ffffff">
但系.,我想可以外面有一個背景,入面框都有一個背景,系點 整 ?
仲有 將 ,入面個框 整系中間系點 整????

我講既野就好似e個xg咁--->遊客無法瀏覽此圖片或下載點,請先註冊或登入會員。

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...