加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 香港騎呢十大校規
載入中 ...
冇心情
嬰兒上路
世界知名--青山逃犯

會員編號 330712
精華 0
積分 321
帖子 55
威望 0 點
I-See幣 10962 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-6-8
註冊天數 6167
來自 你估我唔(島)
狀態 離線
  只顯示 冇心情 的帖子
香港騎呢十大校規

1.銅鑼灣聖保祿中學:頭髮短要戴假髮
學校規定學生頭髮唔可以短過耳仔,如果有人頭髮太短就要戴假髮返學,
因為學校唔想有學生打扮成TB,要學生保持斯文淑女形象.

2.藍田聖保祿中學:要擦"令"對鞋
學校有條校規,係返學對皮鞋一定要擦到"令立立",仲要反哂光個隻,如
果唔係就要即刻擦番乾淨,唔乾淨唔俾走.

3.葵涌蘇浙公學:校呔唔准歪
學校既男生校呔一定唔可以歪,要保持整齊企理,如果被發現校呔歪左就
要記名警告.

4.葵涌東華三院陳兆民中學:全年要著JACKET
所有學生都有一件運動套裝,學校規定無論夏天定冬天,所有人都要著住
套裝件上身jacket上早會,唔記得著就要受罰

5.將軍澳圓玄學院第三中學:遲到要搜書包
學校規定所有學生如果遲到,就一律要俾老師搜書包,睇下學生有冇係返
學前搞事,然後帶違禁品返學.

6.將軍澳圓玄學院第三中學:冬天要著校褸
無論冬天係廿幾度,十幾度定幾度,學生都一定要著住或帶住校褸返學, 因為學校覺得咁樣會整齊d.如有學生冇著或唔記得帶校褸返學,咁就罰學生唔俾入學校.

7.馬鞍山潮州會館中學:擺書係櫃筒要扣分
學校既櫃筒原來唔可以用尼擺書,因為有校規規定,如果有學生擺書係櫃
筒,就要扣操行分一分.

8.西貢三育中學:唔准食豬肉飲汽水
雖然呢間學校冇任何宗教信仰,但學校規定學生係學校唔可以食豬肉,仲有唔可以飲汽水,只可以飲水,如果學生偷食或偷飲就要受罰.

9.官塘聖傑靈女子中學:行街唔准食野
學校要管學生在校既言行,仲要管理係校外既舉止,好似lee間學校規定
學生著住校服行街時唔俾食野,因為要保持清潔整齊既形象

10.東華三院李超人中學:返學唔俾著皮鞋,因為會踩花球場塊地

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
Hiu_-細曉
吹水學徒

會員編號 150242
精華 0
積分 4802
帖子 2081
威望 0 點
I-See幣 13928 錢
GAME幣 687 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2006-4-9
註冊天數 6592
狀態 離線
  只顯示 Hiu_-細曉 的帖子
學校要管學生在校既言行,仲要管理係校外既舉止,好似lee間學校規定

咁樣叫騎呢
仲有唔知唔好講囉,唔係唔比食野囉
可以食野,,唔好一度行一度食姐
唔係為左保持清潔整齊既形象先唔可以食野囉

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
`__[[婷.bE-
初級會員
`婷{{亭}}B,,>3<

會員編號 185023
精華 0
積分 637
帖子 181
威望 0 點
I-See幣 12559 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-7-4
註冊天數 6506
狀態 離線
  只顯示 `__[[婷.bE- 的帖子
好無聊...
依o的刀要立校規?!{汗}

下雨-是-我的寫照",,
頂部
海王藍
認證會員
___ wE 哇蒐 叫``

會員編號 143109
精華 0
積分 532
帖子 918
威望 0 點
I-See幣 8512 錢
GAME幣 222 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-3-26
註冊天數 6606
狀態 離線
  只顯示 海王藍 的帖子

下,

唔俾食豬肉又係怪左D既

頂部
倩婷
初生嬰兒

會員編號 58065
精華 0
積分 409
帖子 19
威望 0 點
I-See幣 9227 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2005-10-21
註冊天數 6762
來自 H.K
狀態 離線
  只顯示 倩婷 的帖子
[6.將軍澳圓玄學院第三中學:冬天要著校褸
無論冬天係廿幾度,十幾度定幾度,學生都一定要著住或帶住校褸返學, 因為學校覺得咁樣會整齊d.如有學生冇著或唔記得帶校褸返學,咁就罰學生唔俾入學校]

好變態........

頂部
aHSky:P`
吹水師父

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天  

會員編號 208950
精華 0
積分 14599
帖子 9028
威望 0 點
I-See幣 36527 錢
GAME幣 470 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 鈍;
閱讀權限 110
註冊 2006-9-6
註冊天數 6442
來自 吾關你事 -_-v
狀態 離線
  只顯示 aHSky:P` 的帖子
吾 系 嘛 `

佢 地 無 吾 無 聊 D`

甘 既 校 規 都 有 -口-|!*

頂部
crystalsze
初級會員

會員編號 196423
精華 0
積分 150
帖子 103
威望 0 點
I-See幣 9228 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-8-3
註冊天數 6476
狀態 離線
  只顯示 crystalsze 的帖子
加多條:
x田循道衛理小學
唔俾寫記念冊!

頂部
~公仔麵~
嬰兒上路

會員編號 174319
精華 0
積分 340
帖子 66
威望 0 點
I-See幣 11161 錢
GAME幣 115 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-6-9
註冊天數 6531
狀態 離線
  只顯示 ~公仔麵~ 的帖子

人地KEEP住校風良好JA~咁都叫騎呢?無話5俾食野,5可以係街食姐....= =

頂部
windywindy
初生嬰兒

會員編號 323433
精華 0
積分 215
帖子 5
威望 0 點
I-See幣 10996 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  保密 保密
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-5-24
註冊天數 6182
狀態 離線
  只顯示 windywindy 的帖子

唔算騎呢囉~~保持校風良好冇咩唔妥

頂部
嘿嘿嘿嘿.
吹水大王
D0 y0u k0nw it t_t ?

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See認證章
勳章介紹:參與自貼驗證活動    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天  

會員編號 282339
精華 0
積分 29695
帖子 18270
威望 2 點
I-See幣 29847 錢
GAME幣 1761 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 120
註冊 2007-3-1
註冊天數 6266
狀態 離線
  只顯示 嘿嘿嘿嘿. 的帖子
10.東華三院李超人中學:返學唔俾著皮鞋,因為會踩花球場塊地
個名都夠騎呢架啦...
仲要唔俾著皮鞋...
咁唔著皮鞋著咩呀...

Bl0g ♥♥♥ http://blog.qooza.hk/loven_lam

I zhang yun jing

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...