加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
投票標題: 無理校規...xdd  (單選) [參與投票的會員]
超正呀!!!爆想入黎讀!!!(唔係學生)   0 (0.00%)
超正呀!!!爆想入黎讀!!!(學生)   4 (5.19%)
好正,我鍾意!(唔係學生)   0 (0.00%)
好正,我鍾意!(學生)   1 (1.30%)
冇感覺....(唔係學生)   0 (0.00%)
冇感覺....(學生)   9 (11.69%)
好似...唔係咁好(唔係學生)   3 (3.90%)
好似...唔係咁好(學生)   4 (5.19%)
哇!!咩學校黎嫁,好賤!!!(唔係學生)   2 (2.60%)
哇!!咩學校黎嫁,好賤!!!(學生)   33 (42.86%)
我會轉校!!!!(唔係學生)   1 (1.30%)
我會轉校!!!!(學生)   20 (25.97%)

標題: 無理校規...xdd
載入中 ...
藍色的天堂
初生嬰兒

會員編號 344232
精華 0
積分 267
帖子 33
威望 0 點
I-See幣 11133 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-7-9
註冊天數 6135
狀態 離線
  只顯示 藍色的天堂 的帖子
無理校規...xdd

我學校(粉嶺既保良局中學)既新校規,唔回po都睇下啦:

規定唔比著冷衫(唔係2幾度以上唔比著,而係任何時候都唔會有冷衫出現)凍就要著一件除了核突以外又焗,唔通風,但薄到死...夏天著就熱,冬天著又唔夠保暖既運動jacket,or厚到不得了的校褸...仲話為我地好...佢地完全係為左希望出面d街坊望到我地就覺得d老師教得d學生咁好咋...

校服儀容違規記名,三次留堂,四次開始留堂+扣1分操行分,7次開始扣2分+留堂+見家長,十次開始記1個缺點留堂+見家長

遲到3次留堂,如果唔舒服要遲返唔可以寫家長信,要當遲到或請假..

明明話比人留陰,但又話頭髮要全部扎係後面,唔比貼額頭,一定要見到額頭,咁叫留陰呀!!斜陰都唔比剪,兩旁唔可以有頭髮趺出黎,夾好左又話人地會甩番出黎...叫人原地跳幾下證明唔會甩,唔甩都要夾硬話佢唔得!!仲唔比人剷青...

d校規無理唔再講,佢仲要嚴到日日係校門捉一次,早會完左捉一次,連平時係學校撞到老師比老師話校服儀容違規都會照記名.....
係呢度讀真係冇曬返學意欲,我成日聽返D小學同學講佢地返學有幾好玩,我地呢?唔比人捉已經好好彩,仲會有D咩樂趣....
唔想比人捉,我地副校就話,頭髮要全部扎係後面,冇任何陰就一定唔會比人捉,搞到咁KAI,你有冇心情呀,我會唔敢去toilet囉(toilet有鏡 XDD)

我學校就認為個頭要依校規搞到KAI下KAI下咁,唔著冷衫就係好學生,你唔想咁就係壞學生,叫我地退學!!又話老師有丈有教無類,我地學校冇呢回事嫁!!
依據我學校咁講,姐係話你地邊個學校冇呢d校規就係唔好既學校,
學生唔係好似我地校規咁做就係壞學生啦!!

我個人認為人唔可以只憑外表黎分好壞,仲有個副校話我地不知所謂,貽笑大方。乜呢d係1個老師應講既野咩?呢d係人身攻擊!!

我學校既校服係白色既,全條裙都係全白,就算著左底裙都睇到d底3...
係夏天都成日著住件冷衫.辛唔辛苦都係個人問題,
但係我地連選擇既權利都冇,講咩自由,民主....
關於著住冷衫黎開冷氣呢個開題,
講真我都唔係好讚成,但係我地真有需要(例如女仔漏m),
都冇得著,因為除左我地係唔可以著,仲唔可以帶返學!!!!

我學校唔單只係唔比著冷衫既問題,而係成間學校都cheap左好多好多,
老師既質素問題,校規,學習風氣等等....好後悔入左去.......
唔好去呀!!

最後唔該大家係呢間學校既可唔可以幫一幫手將個板sd比其他學????
希望可以係到傾下,做番d野,唔係下年開始就有排受罪架喇!!
真係好需要你地既力量,
就算係叫d fds黎呢度回下po都好呀!!希望大家能夠幫幫手....!!唔該呀!!

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
x黑雨x
吹水學徒
D-O

會員編號 287173
精華 0
積分 94
帖子 1464
威望 0 點
I-See幣 7134 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-3-11
註冊天數 6256
來自 M-78星雲
狀態 離線
  只顯示 x黑雨x 的帖子
正喎。。

其實著唔著冷衫都冇所謂

黑雨流
瞬-離-殺
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
`楓x)
吹水新手

會員編號 176162
精華 0
積分 5068
帖子 3382
威望 0 點
I-See幣 21659 錢
GAME幣 233 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2006-6-14
註冊天數 6525
狀態 離線
  只顯示 `楓x) 的帖子

QUOTE:
原帖由 藍色的天堂 於 2007-7-13 11:19 AM 發表
我學校(粉嶺既保良局中學)既新校規,唔回po都睇下啦:

規定唔比著冷衫(唔係2幾度以上唔比著,而係任何時候都唔會有冷衫出現)凍就要著一件除了核突以外又焗,唔通風,但薄到死...夏天著就熱,冬天著又唔夠保暖既運動j ...

有同感...
我都係保良的,,,
佢D校規好多...好煩~

頂部
`__[[婷.bE-
初級會員
`婷{{亭}}B,,>3<

會員編號 185023
精華 0
積分 637
帖子 181
威望 0 點
I-See幣 12559 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-7-4
註冊天數 6505
狀態 離線
  只顯示 `__[[婷.bE- 的帖子
下..
間學校令我
             五體投地*-,-

下雨-是-我的寫照",,
頂部
H!u.
吹水高手
囂大哥.

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天  

會員編號 91220
精華 0
積分 8024
帖子 4683
威望 0 點
I-See幣 34723 錢
GAME幣 1685 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 janet2005
閱讀權限 100
註冊 2005-12-24
註冊天數 6697
狀態 離線
  只顯示 H!u. 的帖子

o左l0` 冇野好講..

有d無聊l0間野*!

頂部
呀筱
嬰兒上路

會員編號 216443
精華 0
積分 595
帖子 79
威望 0 點
I-See幣 12527 錢
GAME幣 110 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2006-10-2
註冊天數 6415
狀態 離線
  只顯示 呀筱 的帖子
定D校規嘅人好無聊喎
係咪有問題架...

頂部
丫詩`
吹水新手

會員編號 206323
精華 0
積分 4813
帖子 2512
威望 1 點
I-See幣 12266 錢
GAME幣 75 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2006-8-29
註冊天數 6450
狀態 離線
  只顯示 丫詩` 的帖子
-3-'' 頭 髮 個 方 面 ..
睇 到 我 o 曬 咀 -v-`
如 果 系 我 我 即 刻 退 學 l0r =]

頂部
〝牙Lo*
吹水學徒
有能力 就有價值

會員編號 54584
精華 0
積分 2472
帖子 1868
威望 0 點
I-See幣 19966 錢
GAME幣 635 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-10-15
註冊天數 6768
來自 BHJS
狀態 離線
  只顯示 〝牙Lo* 的帖子
咁返學返黎做咩???

頂部
嘉wing
初級會員

會員編號 238985
精華 0
積分 223
帖子 178
威望 0 點
I-See幣 12669 錢
GAME幣 101 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2006-12-1
註冊天數 6356
狀態 離線
  只顯示 嘉wing 的帖子
保 良d校規
不嬲都超多又
唔當d學生係架

頂部
yy1232
吹水學徒

會員編號 57477
精華 0
積分 2471
帖子 1211
威望 0 點
I-See幣 15485 錢
GAME幣 900 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-10-20
註冊天數 6762
來自 HK
狀態 離線
  只顯示 yy1232 的帖子
好似...唔係咁好(學生)
不過唔會轉校

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...