加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: 人體奇妙小發現*
載入中 ...
小楠`
吹水新手

會員編號 94932
精華 0
積分 4745
帖子 2957
威望 0 點
I-See幣 29038 錢
GAME幣 659 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2005-12-31
註冊天數 6663
狀態 離線
  只顯示 小楠` 的帖子
人體奇妙小發現*

1. 喉嚨覺得痕痕地果陣 , 係咪以為乾咳可以整走佢呢?
錯 lar! 原來搞下隻耳仔 , "liu"又好 ,"抓"下痕又好 , 就可以刺激到耳仔ge神經而令你止痕

2. 去party或者落club,,想 "撘舢" , 但d音樂太大聲 ,人地講咩你都聽唔到點算呢??
"拱" 隻右耳去聽就會清楚d lar~
原因係右耳對談話敏感d , 相反左耳對音樂比較敏感.

3.打針怕痛點算好?
o係個醫生打你針果陣咳幾聲可以令你覺得無咁痛架~~原因係會令心口氣壓升一升 , 唔知點咁啦~ (太深唔識譯)

4. 鼻塞係咪令你覺得好唔舒服呢?
只要你要舌尖頂一頂上腔 , 再用手指按一按眉心 , (要有力)可以令你o係廿秒內趕走鼻塞 ~!
原因係咁樣會搖動你鼻塞果部分ge鼻骨

5.訓醒覺得胃酸"lar"住喉嚨 ?
打側訓果陣向左就會冇問題~ (<-------這個我試過 , 真係無咁辛苦)
因為如果你向右就會吊住個胃咁 , 胃酸就會倒流 , 造成疼痛/口氣.

6. 牙痛果陣 , 用冰敷虎口ge位置 , 會刺激口腔神經 , 從而止痛

7. 煮野食唔小心燒親手指點算?
唔好即刻用冰敷 , 應該用另一隻手指輕輕捽佢 , 咁樣可以幫傷口回復正常體溫 , 唔會起水泡

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
〝牙Lo*
吹水學徒
有能力 就有價值

會員編號 54584
精華 0
積分 2472
帖子 1868
威望 0 點
I-See幣 19966 錢
GAME幣 635 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2005-10-15
註冊天數 6740
來自 BHJS
狀態 離線
  只顯示 〝牙Lo* 的帖子
1. 喉嚨覺得痕痕地果陣 , 係咪以為乾咳可以整走佢呢?
錯 lar! 原來搞下隻耳仔 , "liu"又好 ,"抓"下痕又好 , 就可以刺激到耳仔ge神經而令你止痕

呢個好用!!!

thx for sharing!!

I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
cicky82089
吹水學徒
禁止登 6

會員編號 97811
精華 0
積分 4415
帖子 2350
威望 8 點
I-See幣 33342 錢
GAME幣 49633 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2006-1-5
註冊天數 6658
狀態 離線
  只顯示 cicky82089 的帖子
咁攪野試下先~~

頂部
熊打令:D
灌水新手

會員編號 226284
精華 0
積分 40783
帖子 31577
威望 0 點
I-See幣 37522 錢
GAME幣 175 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 130
註冊 2006-11-4
註冊天數 6355
狀態 離線
  只顯示 熊打令:D 的帖子
=3=''
真係得的嗎?
你唔講我都唔知會有呢d咁既野的~
等我遲d有呢d野發生果陣試下先~
thx for sharing

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...