加入我的最愛  |   設定為首頁  |   圖片上載  論壇音樂模式    非音樂模式   

I-See 論壇

I-See 論壇 註冊 登錄 會員 勳章中心 MSN宣傳系統 虛擬形象 音樂盒中心 隨機圖片中心 Flash 遊戲 會員相冊 新手手冊 娛樂設施 幫助 簡體中文 界面風格

發新回覆
發新主題 發新投票
標題: ♣` 請你明白 .. 我真的 很累 ! *(轉)大結局啦!!
載入中 ...
bgg24682002
認證會員

會員編號 230442
精華 0
積分 1353
帖子 969
威望 0 點
I-See幣 9968 錢
GAME幣 2591 個
MSN宣傳 30 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-11-14
註冊天數 6394
來自 yoyo~xD
狀態 離線
  只顯示 bgg24682002 的帖子
結局篇 =]

我; 風 ,你覺唔覺希有d怪 ?

風; 嗯 ..佢好似有d心事 ,不過應該好快無事嫁喇 !

我; 嗯, 希望喇 ! [個心好唔舒服]

風家 ,=]

我; 牙媽今日帶b仔黎 ,我地終於可以見返b仔喇 ! [開心]

風; 其實我地係咪應該幫b仔改返個名呢 ?

我; 牙媽幫我地諗左喇 , 叫xx賢 !

風; 賢仔 ! 哈哈 ,幾好啵 !

我; 當然 , 牙媽比埋個名風水佬睇添喇 !

風; 咁快手 *0*

我; 我牙媽出名效率快 !

風; ha` 呢樣野我都知 !

叮噹 ,=] 門鐘 !

我; 我去開門先 ! 應該係牙媽喇 !

一開門 ,見到 =]

我; 點解會係你嫁 ? [驚訝]

菲; [攬住我,喊] 牙淋 .....

我; 發 .. 發生咩事呀 ? [緊張]

菲; 牙希佢 ... 佢 .. [喊到講唔到野]

我; [擔心] 牙希佢點呀 ? 下 ! [惡]

風; 發生咩事呀 ? [跑出黎]

我; 牙菲 ,快d講喇 ,牙希發生咩事呀 ?

菲; 牙希佢撞車入左醫院呀 ! [激動]

我; [呆] 點會咁嫁 ? 佢岩岩仲好地地嫁 ! [喊,暈]

風; [扶住我] 淋 ,你點呀 ? 淋 ! [緊張]

醫院 ,=]

風; 唉 ..點解會發生d咁既事 ? [煩]

菲; 點算 ,牙希會唔會有事 ? [緊張]

我; [醒返] 風 ...

風; 淋, 你點呀 ? 你無事丫嘛 ?

我; 我無事 ,牙希佢點 ? [緊張]

風; 佢仲做緊手術 ,我諗佢無事既 ,唔好太擔心 !

我; 點算 ,如果佢有咩事 ..咁點算 ?

風; 牙希唔會有事嫁 ! 信我 !

我; [喊個不停]

醫生出黎 ,=]

菲; [即衝過去] 醫生 ! 個病人點呀 ?

醫; 佢情況好嚴重 ,如果今晚都醒唔返 ,可能 .....

我; 如果今晚醒到呢 ?

醫; 都可以話係奇蹟 !

菲; 點解會咁嫁 .. [喊]

我; 最衰都係我 ,如果我唔搵佢就唔會發生d咁既事 ..

風; 淋 ,唔關你事嫁 ,唔好怪自己喇 !

我; 如果唔係我 ,希宜家唔會咁 ,最衰都係我 !

風; [攬住我] 冷靜d呀 ! 都話唔關你事囉 !

我; 夠喇夠喇 ,唔好安慰我 ,我自己心照 ! [推開風,走]

菲; [入左希房]

希病房 ,=]

菲; 希 ,我知以前係我唔岩 ,我宜家好後悔點解當初唔好好珍惜你 ..

菲; 你一定要醒返 ,我鍾意你 .. 我想同你重新開始 ,你比個機會我好無 ?

菲; 點解你要離開我 ,唔好唔要我 ! 我應承你以後聽晒你話 !

菲; 我會變返好嫁 ,你信我 .. 我會為你而改 ! 我一定會 ! 你醒喇 ! [喊]

幾個鐘之後 ,=]

我; [入左房] 菲 ,辛苦你喇 ! [幫菲com被]

我; 希 ,宜家有1個好好既女仔等緊你醒呀 ! 你快d醒喇 !

我; 最衰都係我 ,如果唔係我 ,你宜家唔會搞成咁 ,我果然係個犯罪憎 !

我; 希 ,你快d醒喇 ! 你醒左我請你去飲茶 ! 你快d醒 ! [喊]

我; 菲佢都等緊你 ,點解你唔比次機會佢 ,你唔可以就咁離開嫁 !

菲; [聽到 ,喊] 淋 .. [跑黎攬住我] 對唔住 !

我; 菲 .... [驚訝]

菲; 我之前仲想害你 ,估唔到你宜家會咁講 ,我唔係1個好女仔 ..我唔配 ..對唔住 !

我; 你係我心目中係1個好人 ,係我眼中你係1個好女仔 ! [笑]

菲; 淋 ,多謝你  ! 我知錯喇 ,之前做既1切 .. 好對唔住 !

我; 我都無記住 ,只要你改返好就得嫁喇 !

菲; 可惜 ,希佢唔會知道我為佢而改 !

我; 佢一定會知道 ! [笑] 因為佢係希 !

菲; [笑]

- 究竟希可唔可以醒返 ? 最後結局又係點 ? 請留意下個 ch ! 下 ch 係大結局喇 !

好悶]~想識下朋友仔傾下計有意=]
add>bgg24682002@hotmail.com<~
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
bgg24682002
認證會員

會員編號 230442
精華 0
積分 1353
帖子 969
威望 0 點
I-See幣 9968 錢
GAME幣 2591 個
MSN宣傳 30 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 60
註冊 2006-11-14
註冊天數 6394
來自 yoyo~xD
狀態 離線
  只顯示 bgg24682002 的帖子
大結局, =]

凌晨4點幾 ,=]

希; [心臟突然停止跳動]

我+菲; [緊張] 醫生 ! 醫生救命呀 ! [大嗌]

醫; [即刻衝入黎搶救]

菲; [喊] 希 ,你唔好有事 ! 你唔可以有事嫁 ! [跪係地]

我; [扶住菲] 菲 ,你唔好咁喇 ..冷靜d !

菲; 唔好離開我 ,唔好呀 !! [暈埋]

我; [緊張] 菲 ,菲 !

經過一輪搶救 ,=]

我; 醫生 , 病人點 ? [擔心]

醫; 對唔住 ,我地已經盡晒力 ! 你地入去見佢最後1面喇 ! [走]

我; [驚訝] 希 ... 點會咁嫁 ? [呆]

病房 ,=]

我; [拎起希隻手] 希 ,我寫d野比你 .. [用手指係希隻手寫左d野]

我; 再見! [走左]

希; [眼淚順著面額流下]

第2日 ,=]

菲; [醒返] 呢度係 ?

我; 你醒返喇 ? 你暈左好耐喇 ! [笑]

菲; 希呢 ? 希佢點呀 ?

我; [靜]

菲; 咁姐係咩意思 ? 你講下野喇 ! [激動]

我; 你冷靜d先喇 !

菲; 我淨係想知 ,佢有冇事咋 !

我; 你做好心理準備 , 牙希今朝6點正死左 !

菲; 你講大話 ! 唔會係咁嫁 ! 唔會呀 ! [癲左]

我; 對唔住 ,我唔想呃你 ! [喊]

菲; [喊] 點解會咁 ... 點解 ..

我; 菲 ,唔好咁喇 ! [攬住菲]

菲; 我真係好鍾意佢 ..點解唔比次機會我 ? 點解 ? [暈]  -v-

我; 菲, 你點呀 ? 菲 !!!

1年後 ,=]

盈; ha` 祝你地白頭到老 !

翼; 祝你地生多幾個 ! [奸笑]

風; 死仔 ,咪鬼亂講野 !

翼; 超, 我為賢仔著想咋 ,生多個陪佢玩嘛 !

風; 宜家拎我個仔黎大我喇喎 !

翼; 拿拿拿 ,我無講過 ..係你自己講嫁咋 !

風; 死仔 ,係咪要係我大日子黎玩野先 ?

翼; 哈 ,宜家唔玩 ..幾時玩呀 ?

輝; 喂喂 ,你地兩個好喇喎 ! 玩夠未 ? 牙風你又係既 .. 咁大個人仲玩 !

風; 牙翼夠係囉 ,做咩淨係話我唔話佢 ? 你偏心 !

輝; 你今日結婚喇 , 生性d喇 !

風; [無奈] 係係係 ! 知道喇 ,牙媽 !

輝; 你夠薑講多次 !

風; 牙媽 ! [即走]

輝; 你咪走 ! 企係度 !!!! [追]

我; 佢地幾個係咪當我無到 ? [唔据]

盈; 我最靚既新娘子呀 ! 今日結婚 ,有咩想講先 ?

我; 無言 !

盈; 終於可以同到自己既如意郎君結婚 ,開心死喇 !

我; [甜笑]

盈; 呵 ,仲唔比我講中 ! 又話無言 ,宜家又笑到咁甜 !

我; 咩話 ..死野 ! 到宜家仲玩我 !

盈; 你嫁左出去 ,唔知幾時先可以再同你玩喇 ! [灰]

我; 你想幾時玩都得 ,我24小時on call !

盈; 你要陪老公 ,邊有時間理我呀 ? 唉 ..

我; 呵呵 ,我xx淋要理一定理到 !

盈; ha ,我都知你永遠係最好 ! 錫啖先 ! [咀埋黎]

我; oh , shix ! 我唔係基嫁 ! [推開盈]

盈; 超超超 ,錫啖咋嘛 ..算 ,唔錫你 ! 我返去搵我個翼翼 ! [走]

我; [無奈]

某; 牙淋 !

我; 牙菲 ? 好耐無見喇 ! [笑]

菲; 係呀 ! 成年無見喇 ! [笑, 比以前開心左]

我; 你好似生活得好好咁啵 !

菲; 嗯 ..我聽日就走喇 !

我; 走 ? 你走去邊 ? [驚訝]

菲; 我飛去美國讀書 , 應該4年後返 ! 希望到時你仲記得我 !

我; 我一定記得你嫁 ,你唔好忘記我呀 ! [喊]

菲; 傻妹 ! 今日你大喜日子 ,做咩喊呀 ? 乖 ..唔好喊 !

我; [攬住菲] 我會掛住你嫁 !

菲; [微笑] 嗯 .. 我都會 !

我; 你宜家忘記到希未 ?

菲; 佢係我最愛既人 ,我永遠都唔會忘記 !

我; 如果有1日佢返黎你身邊 ,你會點 ?

菲; 佢已經離開左 ,呢個可能性係零 !

我; 我話如果姐 ,你答我 ..如果佢真係返黎你身邊 ,你會點 ?

菲; 我唔會比佢再離開我 ! [苦笑]

我; [笑] 我祝福你 !

菲; 我希望你下一世先祝福我地 ! 宜家祝福已經無用 !

我; 你聽日幾點機 ?

菲; 下午1時正 !

我; 哦 ..我聽日黎送你機 ! 同埋我想送個驚喜比你 !

菲; 嗯 ,咁記得準時到喇 !

我; ok ,無問題 !

教堂 ,=]

神父; xx風先生 ,你願意娶xx淋小姐為妻嗎 ?

風; 我願意 !

神; xx淋小姐 ,你願意嫁比xx風先生嗎 ?

我; 我願意 !

神; 咁請兩位交換戒指 ,然後親吻 , 證明兩位結成夫婦 !

我+風; [互相帶上結婚戒指 ,然後接吻]

all; [拍手鼓掌] 恭喜晒 !

第2日 ,=]

菲; [準備登機] 睇黎 ..淋唔會黎喇 ! [灰]

我; 牙菲 !! [遠處大嗌]

菲; [開心] 淋 !

我; 對唔住呀 ! 我黎遲左 ,因為岩岩有d事 ,所以遲左 !

菲; [攬住我] 我仲以為你唔黎 !

我; 傻喇 ! 我講得出做得到 !

菲; 嗯 ..我差唔多要上機喇 ! 你要好好保重 !

我; 你都要呀 ! [喊]

菲; 嗯 .. [喊]

我; 記住去到打電話比我呀 !

菲; 我一定會打比你 ! [笑]

我; 係喇 ,呢封信比你嫁 , 上到機先睇喎 !

菲; 下 .. 哦 !

我; 保重喇 ,拜拜 !

菲; 嗯 ,拜拜 ! [走]

究竟封信寫咩 ? 而牙淋所講既驚喜又係咩呢 ? haha`唔話比你地知 !

end =] 多謝收看

好悶]~想識下朋友仔傾下計有意=]
add>bgg24682002@hotmail.com<~
I-See Forum @ All rights reserved.
頂部
ffu;)
吹水新手

會員編號 188516
精華 0
積分 10369
帖子 3242
威望 3 點
I-See幣 14476 錢
GAME幣 260 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 100
註冊 2006-7-12
註冊天數 6518
狀態 離線
  只顯示 ffu;) 的帖子
此帖將於1個月後lock po;)

頂部
hei8024
嬰兒上路

會員編號 360372
精華 0
積分 407
帖子 95
威望 0 點
I-See幣 12686 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  男
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2007-8-18
註冊天數 6116
狀態 離線
  只顯示 hei8024 的帖子
想睇封信..

好神秘..

頂部
人魚-小如
初級會員

會員編號 410212
精華 0
積分 222
帖子 164
威望 0 點
I-See幣 8711 錢
GAME幣 1600 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2008-3-12
註冊天數 5909
來自 香港囉
狀態 離線
  只顯示 人魚-小如 的帖子
好想睇啊!
好想知封信寫咩啊呀

頂部
xd`bibe-_-
吹水老手
本王子的小名叫  棗. ..*

榮譽勳章
 勳章名稱:I-See三年章
勳章介紹:註冊天數滿1095天    勳章名稱:I-See兩年章
勳章介紹:註冊天數滿730天    勳章名稱:I-See一年章
勳章介紹:註冊天數滿365天  

會員編號 55475
精華 0
積分 12074
帖子 5693
威望 0 點
I-See幣 39520 錢
GAME幣 390 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 100
註冊 2005-10-16
註冊天數 6787
狀態 離線
  只顯示 xd`bibe-_- 的帖子
好想睇啊!
好想知封信寫咩啊呀

本帖最近評分記錄
ffu;)   2008-3-25 09:34 PM  代幣  -3   copy他人的回覆
頂部
§嵐嵐§
吹水學徒

會員編號 300823
精華 0
積分 4518
帖子 1971
威望 0 點
I-See幣 20558 錢
GAME幣 105 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 90
註冊 2007-4-6
註冊天數 6250
狀態 離線
  只顯示 §嵐嵐§ 的帖子
好想快d睇也,,
係咪講阿希未死左@@?
真係好好睇,,
希為左淋做左甘多野,,
風又同淋經歷左甘多野,,
sup

本帖最近評分記錄
ffu;)   2008-3-25 09:35 PM  代幣  +1   認真回覆

頂部
wingandann
初生嬰兒

會員編號 410524
精華 0
積分 202
帖子 2
威望 0 點
I-See幣 10486 錢
GAME幣 100 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 40
註冊 2008-3-25
註冊天數 5896
狀態 離線
  只顯示 wingandann 的帖子
十卜你呀.

本帖最近評分記錄
ffu;)   2008-3-25 09:35 PM  代幣  -2   字數不足5字
頂部
siu拔
吹水新手
臭儀` 是也 =)`

會員編號 358787
精華 0
積分 4873
帖子 2574
威望 0 點
I-See幣 10294 錢
GAME幣 0 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 NGA
閱讀權限 90
註冊 2007-8-14
註冊天數 6120
狀態 離線
  只顯示 siu拔 的帖子
好感人AR!
我都好想知封信寫乜喔`
好神秘也` =!

i am小拔拔butttt x 但我一點也不笨

♥` 請你別離開了我的視線;
頂部
yuko_2320
初級會員

會員編號 358489
精華 0
積分 518
帖子 150
威望 0 點
I-See幣 12712 錢
GAME幣 1277 個
MSN宣傳 0 次
性別  女
配偶 未婚
閱讀權限 50
註冊 2007-8-13
註冊天數 6121
來自 媽媽的肚
狀態 離線
  只顯示 yuko_2320 的帖子
個故仔好好睇哇;]
我好想知道封信寫乜喔`
有D情節好感人`
搞到我都有D想喊`

頂部
載入中 ...
 發新回覆
發新主題 發新投票

載入中 ...